Resita :: Schitul Inaltarea Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Schitul Înălțarea Domnului
Reșița
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Reșița
Județ:Caraș-Severin
Adresa:Dealul Mănăstirii
Cod poștal:320000
Persoană de contact :Protosinghel Daniel Cosmaniuc
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro, www.primaria-resita.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Hram:Înălțarea Domnului
Detalii:Bunul Dumnezeu a randuit ca și în acest colț de țară, într-o zonă montană frumoasă să fie înalțat un schit, cu hramul Înălțarea Domnului în cinstea dublei sărbători într-un loc ales anume parcă: DEALUL ARȘILOR. Acest munte al Măslinilor din preajma Reșiței a fost randuit a fi un loc de înălțare spre cer, scara pe calea mantuirii pentru mulți dintrecei aproape 80. 000 localnici și totodată vatra de aducere aminte de jertfa eroilor și a martirilor neamului din acest ținut, ARȘI pentru credința strămoșească, pentru adevăr și dreptate.
Construcția Schitului a început în toamna anului 2004 pe un teren donat de o familie de credincioși din Reșița, de către Pr. Stareț Ieromonah Daniil ajutat de un preot misionar pr. Simion din Reșița și un grup de credincioși. Sfințirea locului viitoarei Biserici a Complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004, Sf. Liturghie fiind oficiată de PS Dr. Laurențiu Streza-Episcopul Caransebeșului la aceea dată, împreună cu un sobor de 12 preoți. La eveniment au participat numeroși credincioși din Reșița si din împrejurimi.
Toate jertfele curate au fost încununate de busuria mamentului în care s-a turnat fundația corpului de chilii, în care se află și Paraclisul de iarnă (în Trapeză) a fost insugurat de Sarbătoarea Nașterii Domnuluiîn 2007.
Primul mare praznic al Schitului, serbat la Înalțarea Domnuluiîn data de 6 iunie 2005 a însemnat multă bucurie și înalțare spirituală pentru toți cei prezenți: PS Dr. Laurențiu Streza, un sobor de 15 preoți, numeroși călugări și călugărițe și cca. 500 credincioși localnici și alte zone.
Alte principale momente ale construcției Schitului Înălțării Domnuluidin Reșița sunt:
- Începerea construcției paraclisului de vară, în prezent este finalizat în proporție de 80%,
- Construcția drumului de acces în lungime de 1, 5 km,
- Turnarea fundației pentru bucătăria de vară,
- Terminarea clopotului mare al Bisericii.
La data de 5 iunie 2006 cu ocazia serbării Hramului Schitului Înalțării Domnului , Sf. Liturghie a fost oficiată de PS. Lucian noul Episcop al Caransebeșului, împreună cu un sobor de preoți. Numărul celor prezenți de date aceasta a fost cu mult mai mare.
La finele anului un alt moment din viața „ cetății “ l-a constituit inaugurarea cu ocazia Sărbătoririi Noșterii Domnului a Paraclisului de iarnă, amplasat la parterul corpului de chilii. În spatele tuturor acestor momente importante insă se află multă rugăciune, mult suflet pus atat de obștea mănăstirii cat și de toți ctitorii și binefăcătorii ei.
Dintre obiectivele de viitor ale Schitului Înălțării Domnului cele mai imprtante sunt:
1. Construcția Bisericii Mari cu hramul Înălțării Domnului. Construcția va fi ridicată după un proiectexistent, Biserica în stil cu trei turnuri, pe o suprafață de cca. 150 Mp.
2. Construcția bucătăriei de vara. Fundația este începută din vara anului 2006, pe o suprafață de 500 mp, clădire cu un singur nivel, din cărămidă.
3. Finalizarea altarului de vară.
Alte informații:Mănăstire de călugări, număr de viețuitori: 6 (viață de obște) .
Acces rutier: Municipiul Reșița, Calea Timișoarei-Dealul Mănăstirii.
Posibilități de cazare: 10 persoane.
Știri despre biserică:

»  Hramul Schitului „Înălțarea Domnului”. PS Lucian: Trebuie să-i avem în inimă pe cei care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc (2017-05-26)

 Închide 

Hramul Schitului „Înălțarea Domnului”. PS Lucian: Trebuie să-i avem în inimă pe cei care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc

[2017-05-26]
de Andrei Pau

Schitul Înălțarea Domnului din Reșița și-a sărbătorit în data de 25 mai 2017 hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârșită în altarul de vară din curtea așezământului monahal.
În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța momentului praznical pentru credincioșii și clericii prezenți la hramul schitului reșițean.
Ne bucurăm că ne-am aflat la minunatul și binecuvântatul praznic de astăzi împreună cu obștea, ctitorii și credincioșii acestui așezământ monahal care se află pe o înălțime de pe care se vede atât de frumos și se poate binecuvânta cetatea Reșiței. L-am rugat pe Domnul și Mântuitorul nostru să ne binecuvinteze și să rămână cu noi până la sfârșitul veacurilor, a spus PS Lucian.
După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc. De asemenea, în cadrul momentului comemorativ, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt dedicat celor care s-au jertfit pentru apărarea integrității teritoriale a României.
Ne-am rugat pentru eroii și martirii neamului nostru românesc și trebuie să-i avem în inimă și în minte totdeauna pe cei care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea noastră. Dumnezeu să-i ierte pe eroii patriei și să-i numere împreună cu sfinții în Împărăția Cerurilor, a spus ierarhul.
Construcția Schitului Înălțarea Domnului Reșița a început în toamna anului 2004. Sfințirea locului viitoarei biserici mari a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1067, Ultimul acces: 2020-04-05 01:18:39

»  Schitul Reșița și-a sărbătorit hramul (2016-06-10)

 Închide 

Schitul Reșița și-a sărbătorit hramul

[2016-06-10]
de Robert Nicolae

hram schit resita3
La praznicul Înălțării Domnului, Schitul Reșița din municipiul reședință de județ și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent alături de obștea monahală și a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi în altarul de vară din curtea așezământului monahal, a precizat Darius Herea.
În continuare, ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii și martirii neamului românesc. La slujbă au participat numeroși credincioși din orașul reședință de județ, Reșița, dar și din alte zone ale țării. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
La final, Preasfinția Sa însoțit de părintele stareț a vizitat șantierul bisericii mari ce se construiește cu hramul Buna Vestire.
Ca în fiecare an, poposim duhovnicește la praznicul Înălțării Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos la cer, la această sfântă mănăstire, aflată pe acest deal binecuvântat, care străjuiește cetatea Reșiței. Poposim duhovnicește la hramul acestei mănăstiri, poposim duhovnicește ca să fim împreună cu preoții și credincioșii din municipiul Reșița și din alte parohii și localități, care astăzi au dorit foarte mult să fie aici, împreună cu noi, la această Sfântă Liturghie de hramul mănăstirii. După oficierea Sfintei Liturghii, am săvârșit și un parastas, pomenindu-i pe eroii și luptătorii țării noastre, căzuți pe toate câmpurile de luptă, în toate timpurile și în toate locurile, pentru libertatea și demnitatea noastră și pentru întregirea țării noastre. Așa cum se obișnuiește la praznicul Înălțării Domnului, îi pomenim și pe eroii patriei noastre. În toate bisericile și mănăstirile, astăzi, deși este praznic împărătesc, se oficiază parastasul pentru eroii țării noastre, cei care s-au născut în eternitate, luptând și murind pentru aceste idealuri nobile: păstrarea credinței strămoșești și păstrarea unității naționale, a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian
Construcția Schitului „Înălțarea Domnului” Reșița a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioși din Reșița, de către protos. Daniil Cozmaniuc și un grup de credincioși. Sfințirea locului viitoarei biserici mari a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004. Paraclisul de iarnă a fost târnosit în anul 2009, iar în duminica de după praznicul Înălțării Domnului 17 mai 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a sfințit a sfințit iconostasul Paraclisului de iarnă al Schitului. În prezent se depun eforturi pentru construirea bisericii mari a schitului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1349, Ultimul acces: 2020-04-05 01:18:39


Nr. vizualizări:2879
Data ultimei vizualizări:2020-04-05 01:18:39
Data actualizare:2015-11-09 15:52:02
Data încărcării:2011-05-04 09:22:42
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0