Voluntari :: Biserica Opera Parintelui Orione - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Opera Părintelui Orione
Voluntari
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Voluntari
Județ:București și Ilfov
Adresa:bulevardul Eroilor, nr. 124-12
Cod poștal:077190
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:asociatiadonorione.ro
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primaria-voluntari.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Belisario Lazzarin
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Centrul Catolic "Opera Părintelui Orione" deschis din anul 1998 și având ca destinație persoanelor aflate în dificultate, cu handicap sau sărace. Acestea beneficiază de condiții moderne de cazare, constând în apartamente cu una, două sau trei camere, dotate cu baie proprie. Personalul este format din 2 preoți și un călugăr. În prezent, în centru sunt cazate 30 de bătrâne și 11 fete orfane. S-au început lucrările de construire a unui pavilion pentru bătrâni, care va primi cca. 100 persoane. Dorința administratorului, părintele Belisario Lazzarin, este de a realiza o clinică dotată cu aparatură și tehnologie de ultimă generație.
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii Sf. Alois Orione, din Voluntari, Ilfov (2018-05-24)

 Închide 

Hramul bisericii Sf. Alois Orione, din Voluntari, Ilfov

[2018-05-24]
Hram
Sâmbătă, 19 mai 2018, comunitatea din Voluntari, Ilfov, a Congregației „Mica Operă a Divinei Providențe” (Don Orione) a sărbătorit hramul bisericii dedicate fondatorului congregației, Sfântul Alois Orione, pomenit liturgic pe 16 mai. Sfânta Liturghie solemnă a fost prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat preoți diecezani și călugări din comunitățile din capitală și împrejurimi, precum și pr. Tarcisio Vieira FDP, superiorul general al Congregației orionine. La celebrare au fost prezenți numeroși credincioși, persoane asistate de Asociația Don Orione, invitați din țară și din străinătate, membri ai comunității italiene din București, reprezentanți ai Ambasadei Italiei la București și câțiva vânători de munte, din Departamentul Danubiana Alpini.

Predica a fost ținută de pr. Tarcisio Vieira FDP, care a subliniat importanța carității creștine în viața omului. „Caritatea creștină, trăită pe deplin de fondatorul nostru, ne obligă pe noi, fiii săi spirituali, să ducem mai departe această spiritualitate orionină”, a explicat pentru Biroul de Presă al ARCB pr. Marius Bereșoaie FDP, superiorul comunității orionine din Voluntari, Ilfov. Pr. Marius a adăugat că pr. Tarcisio Vieira FDP s-a aflat cu această ocazie pentru prima oară în România și că pe parcursul șederii sale la noi în țară a vizitat cele trei comunități ale congregației orionine pe pământ românesc.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Marius le-a mulțumit tuturor pentru participarea la momentul de sărbătoare. IPS Ioan Robu, înainte de a da binecuvântarea finală, a adresat un cuvânt de mulțumire și un gând de apreciere tuturor „orioninilor” pentru munca pe care o depun la Centrul „Don Orione” din Voluntari. După Sfânta Liturghie, gazdele i-au invitat pe toți cei prezenți la sărbătoare la o agapă fraternă, la Centrul „Don Orione”. Congregația „Mica Operă a Divinei Providențe” (Don Orione) este prezentă în Arhidieceza Romano-Catolică de București din 1994, iar la Centrul din Voluntari se ocupă de persoane vârstnice, de copii și tineri cu dizabilități, de copii cu autism. De asemenea, preoții din Congregație sunt implicați în pastorația italienilor catolici din capitală.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 561, Ultimul acces: 2020-03-28 18:11:12


Nr. vizualizări:1986
Data ultimei vizualizări:2020-03-28 18:11:12
Data actualizare:2018-05-11 08:53:39
Data încărcării:2011-05-16 06:43:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Mihai Ven: 1, Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-17
Contor: 122

Vedere de ansamblu
Foto: Mihai Ven

Data: 2018-05-11
Contor: 14

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View