Brad :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Brad
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Brad
Județ:Hunedoara
Adresa:strada Cloșca nr. 10
Cod poștal:335200
Telefon :0746... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/, www.primariaBrad.ro, www.cjHunedoara.ro, www.prefecturaHunedoara.ro
Preot:Tîncu Ioan
Hram:Sf. Anton de Padova, Sf. Cuv. Paraschiva, Sf. M. Mc. Mina
Detalii:Pe data de 10. 06. 2012 a avut loc Slujba de sfintire a pietrei de temelie, a viitoarei biserici greco-catolice din Brad de catre Preasfintitul Alexandru Mesian.
Alte informații:In prima Duminica dupa Rusalii, in ziua de 10 iunie 2012, Preasfintitul Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, s-a aflat in mijlocul credinciosilor din parohia Brad, Protopopiatul Deva, cu ocazia sfintirii pietrei de temelie a bisericii ce va purta hramul Sfantului Anton de Padova. Este a patra vizita pastorala pe care Preasfintia Sa o efectueaza in aceasta localitate, aflam de pe BRU. ro. La Brad a existat comunitate greco-catolica cu biserica si inainte de anul 1948. Lacasul de cult confiscat de regimul comunist in anul 1948 si dat in posesia Bisericii Ortodoxe Romane nu a fost retrocedat nici pana in ziua de astazi, constituind unul dintre cele peste 120 de cazuri de biserici greco-catolice neretrocedate din judetul Hunedoara. Reluarea activitatii in aceasta parohie s-a facut in anul 1995, si prin bunavointa parohiei romano-catolice din Brad, comunitatea greco-catolica si-a putut desfasura activitatile pastorale in lacasul de cult romano-catolic.
Primul preot care a pastorit comunitatea din Brad a fost pr. Adrian Poncotan. Din anul 2000 a fost numit pr. Ioan Tincu, care pastoreste si in prezent aceasta parohie. In anul 2011 s-a cumparat un teren intr-o zona centrala a localitatii, pe care se va construi noua biserica. Insotit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, Ierarhul a fost intampinat la locul de celebrare de catre pr. Ioan Tincu si de pr. Olariu Cristian, paroh de Balint, cu Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce. Credinciosii i-au oferit Ierarhului buchete de flori. Ceremonia a inceput la ora 10 cu oficiul sfintirii apei, urmat de sfintirea locului de biserica, a credinciosilor si a pietrei de temelie a noii biserici si a crucii.
La Sfanta Liturghie Arhiereasca, alaturi de PS Alexandru si Mons. Angelo, s-au aflat pr. Olariu Cristian si pr. Ioan Tincu. In contextul Sarbatorii Tuturor Sfintilor, PS Alexandru a vorbit despre sfintii martiri, dar si despre Episcopii martiri ai Bisericii Romane Unite. "Sa ii avem model si invatatura", a spus Preasfintia Sa, "pe cei care, atunci cand au fost pusi la incercare, au renuntat la: catedrale, palate episcopale, confort si onorurile care sa dau Episcopilor si au imbracat tinuta de detinut si au murit in inchisoare marturisind credinta in Cristos si Biserica Sa". "Multumim Bunului Dumnezeu", a spus la incheiere PS Alexandru, "pentru toate harurile care ni le-a dat si sa ne rugam Lui ca sa putem realiza acest proiect care nu se face nici pentru triumful nostru personal, ci toate pentru marirea lui Dumnezeu".
Adresa parohiei: Parohia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Brad, Str. 1 Iunie, Nr. 23, Bl. B17, Ap. 15
Nr. vizualizări:38438
Data ultimei vizualizări:2022-08-11 02:27:07
Data ultimei actualizări:2018-11-29 10:28:15
Data încărcării pe sit:2012-06-15 10:01:04
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-06-28
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 187

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher