Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Pecica :: Biserica Greco-Catolica
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Pecica
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Pecica
Județ:Arad
Cod poștal:317235
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/
www.pecica.ro
www.cjArad.ro
www.prefecturaArad.ro
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel,
Știri despre biserică:

»  Vizită pastorală în parohia Pecica și sfințirea noului iconostas (2018-02-06)

 Închide 

Vizită pastorală în parohia Pecica și sfințirea noului iconostas

[2018-02-06]
06.02.2018, (Catholica) - Duminica Vameșului și a Fariseului, la 28 ianuarie 2018, PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, a efectuat o vizită pastorală în parohia Pecica, protopopiatul de Arad, la invitația pr. paroh Miron Jarca. Motivele principale ale acestei vizite pastorale au fost celebrarea Sfintei Liturghii și sfințirea noului iconostas. Preasfinția Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul general al Episcopiei de Lugoj. La sosire, Preasfințitul Alexandru fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de pr. Miron Jarca, pr. Ioan Vașadi, paroh la Șeitin, și de primarul comunei, aflăm de pe BRU.ro.
Ceremonia religioasă a început cu oficiul sfințirii apei, desfășurat în biserică, după care a urmat binecuvântarea lăcașului de cult și a credincioșilor prin stropire cu apă sfințită, apoi ungerea cu Sfântul Mir a icoanelor de pe noul iconostas. Sfânta Liturghie l-a avut ca celebrant principal pe PS Alexandru Mesian, alături de care au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, pr. Miron Jarca și pr. Ioan Vașadi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, dirijat de doamna preoteasă Jarca. În cuvântul de învățătură, PS Alexandru a vorbit despre necesitatea rugăciunii, insistând asupra faptului că avem nevoie de rugăciune de calitate.
Episcopul a salutat cordial autoritățile locale, a felicitat comunitatea pentru perseverența cu care frecventează biserica și pe pr. Jarca pentru bogata activitate pastorală. Părintele paroh a mulțumit mai întâi bunului Dumnezeu. A mulțumit Preasfințitului Alexandru pentru interesul față de această comunitate. A mulțumit participanților: Mons. Angelo și preoților care au concelebrat. A mulțumit și oficialităților locale prezente, dar și tuturor celor care au binevoit ca să fie alături la acest eveniment. La sfârșit s-a distribuit anafora și medalia miraculoasă.
Parohia Pecica a fost înființată în 1923 și a funcționat într-o capelă până în 1948, când au fost confiscate bunurile Bisericii Greco-Catolice. A fost reactivată în anul 1993, iar în anul 1996 s-a cumpărat o casă cu ajutorul asociației Kirche in Not. Casa a fost folosită ca locuință și capelă. În anul 2001 s-a cumpărat un teren cu o suprafață de 421 metri pătrați, în vederea construirii unei noi biserici. În anul 2005 s-a sfințit piatra de temelie, iar în 11 noiembrie 2007 s-a sfințit noua biserică. Preoții care au activat în această parohie sunt: pr. prot. Valeriu Coprean, de pie memorie, care în 1993 a reactivat parohia; pr. Fărcaș Chișbora; pr. Vasile Lupșac; și pr. Miron Jarca, din anul 2002 până în prezent.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 571, Ultimul acces: 2019-08-26 00:08:28


Nr. vizualizări:2234
Data ultimei vizualizări:2019-08-26 00:08:28
Data actualizare:2016-11-25 11:48:08
Data încărcării:2010-10-18 07:24:39
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-06-08
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 59

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru