Bocsig :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Bocsig
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Bocsig
Comună:Bocsig
Județ:Arad
Cod poștal:317055
Persoană de contact :Tomoiaga Gheorghe
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.bru.ro/lugoj/, www.bocsig.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Știri despre biserică:

»  Pelerinaj la Bocsig și Întâlnirea asociațiilor laicale din Eparhia de Lugoj (2017-10-25)

 Închide 

Pelerinaj la Bocsig și Întâlnirea asociațiilor laicale din Eparhia de Lugoj

[2017-10-25]
Pelerinaj la Bocsig
25.10.2017, Lugoj (Catholica) - În data de 21 octombrie 2017, Preasfințitul Alexandru Mesian, însoțit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizită pastorală în localitatea Bocsig, jud. Arad. Este a noua vizită pastorală pe care Preasfințitul o face în această localitate. Parohia Bocsig este cunoscută în țară și străinătate datorită figurii Rafilei Găluț (1910-1939), fecioară stigmatizată care a purtat rănile Domnului între anii 1931-1939. În prezent procesul de beatificare se află în faza a doua, cea romană, se amintește în relatarea de pe BRU.ro.
Momentele principale ale acestei vizite pastorale au fost: Sfânta Liturghie; întâlnirea grupurilor și a asociațiilor laicale din Eparhia de Lugoj cu ocazia „Zilelor Acțiunii Catolice 2017”; și oficierea parastasului la mormântul Servei lui Dumnezeu Rafila Găluț. Anul acesta au participat, pe lângă asociațiile laicale eparhiale, Consiliul național al Asociației General a Românilor Uniți – AGRU, credincioși din mai multe protopopiate ale Eparhiei de Lugoj, dar și grupuri numeroase de pelerini din Reuniunile Mariane din Oradea, din jud. Sălaj etc. Au fost prezente și oficialitățile locale, județene și centrale, împreună cu ministrul apărării, Mihai Fifor.
La sosire, Preasfințitul Alexandru a fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce de pr. paroh Gheorghe Tomoioagă și de alți preoți, dar și de reprezentanții Primăriei Bocsig. Copiii i-au oferit Ierarhului buchete de flori. Programul a început cu rugăciunea Rozariului, apoi a urmat Sfânta Liturghie arhierească. Alături de Preasfinția Sa, au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop; pr. Radu Vorindan, protopopul Aradului; pr. dr. Viorel Codrea, asistent spiritual ASTRU Eparhial Lugoj; precum și preoți din protopopiatele Timișoara, Oravița, Chișineu-Criș și Arad. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul protopopiatului de Arad.
În cuvântul de învățătură, PS Alexandru s-a referit mai întâi la textul Evangheliei zilei, a vindecării slugii sutașului. Apoi a vorbit despre însemnătatea spirituală a Bocsigului ca loc de adâncă trăire creștină, amintind figura fecioarei stigmatizate Rafila Găluț, care în scurta ei viață de 29 de ani a fost un model de comuniune cu Dumnezeu prin trăire euharistică și practicarea devoțiunilor – Rozariul, Calea Crucii – precum și prin apostolatul laic. Preasfinția Sa a subliniat importanța procesului de beatificare a Rafilei Găluț și a mulțumit pr. paroh Gheorghe Tomoioagă, autorităților locale și județene, pentru sprijinul acordat comunității din Bocsig și pentru participarea la serviciile religioase organizate în această zi.
Pr. Tomoioagă i-a mulțumit Preasfințitului pentru grija părintească de care a dat dovadă întotdeauna față de comunitatea din Bocsig. A mulțumit autorităților locale, consilierilor județeni, domnului ministru, pentru buna colaborare și sprijinul acordat comunității parohiale. După Liturghie, PS Alexandru a primit din partea Consiliului local titlul de cetățean de onoare, pentru implicarea activă în promovarea comunei Bocsig, prin publicarea cărții „Rafila Găluț, fecioara stigmatizată de la Bocsig”, și pentru activitățile desfășurate pentru dezvoltarea spirituală a comunității locale. A urmat o procesiune de la biserica parohială până la cimitirul din sat. La mormântul Rafilei Găluț s-a oficiat un parastas pentru sufletul ei și pentru toți cei înmormântați în acel cimitir. Pr. Tomoioagă i-a invitat pe toți credincioșii la căminul cultural, unde s-a oferit o agapă fraternă organizată de comunitatea din Bocsig.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 684, Ultimul acces: 2019-10-15 13:30:23


Nr. vizualizări:2730
Data ultimei vizualizări:2019-10-15 13:30:23
Data actualizare:2016-10-05 09:23:00
Data încărcării:2010-06-12 23:23:08
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-11-19
Contor: 122

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru