Chilia Veche :: Manastirea Stipoc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Stipoc
Chilia Veche
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox de stil vechi
Localitate:Chilia Veche
Comună:Chilia Veche
Județ:Tulcea
Adresa:pe gridul Stipoc, lângă canalul Stipoc
Cod poștal:827050
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.psse.ro, www.primariaChilia.ro, www.cjTulcea.ro, www.prefecturaTulcea.ro
Hram:Sf. Atanasie
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Manastirea Stipoc (Schitul Sfantul Atanasie) , singura manastire situata in Delta Dunarii, amplasata pe grindul Stipoc, in apropiere de Chilia.
Cale lunga de batut in Delta Dunarii, dar daca aveti drum spre Mila 23 sau sunteti pe bratul Chilia, si aveti o barca cu motor merita sa vizitati acest loc.
Staretul manastirii este un om foarte primitor si rabdator cu toti cei care intra in acest lacas. Locul parca este un mic paradis in mijlocul pustiei, un fel de oaza unde te poti reface dupa o zi torida de vara.
Lacasul nu are multi calugari, erau cinci frati si parintele staret cand am vizitat noi locul, o bisericuta mica din lemn (construita in stil moldovenesc) , dar primitoare, cateva chilii, trapeza (locul unde se ia masa) , iar in spate, undeva, amenajata o gradina, chiar si o mica sera. Pe drumul care se intra in curtea manastirii parintele staret a plantat sute de flori , care parca incep sa se miste la trecerea parintelui staret pe langa ele. Fantana din curtea manastirii, parca facuta in ciuda arsitei coplesitoare, te improspateaza cu apa ei rece si limpede. Primitoare si plina de viata, manastirea ofera si cazare pentru cei care vor sa petreaca acolo cateva zile pline de liniste. Lacasul este pastorit in rit vechi ortodox, construit destul de recent acum 15 ani cu aproximatie din cate ne aducem noi aminte din spusele parintelui staret. Mai mult din istoria lacasului nu am aflat dar sper ca cei care vor mai vizita acest minunat loc sa mai poata povestii si alte lucruri despre el.
Simplitatea locului face tot deliciul unui vizitator obisnuit doar cu forfota de sezon a Deltei, aici cu siguranta nu veti gasi etichete de preturi si nimic scos la vanzare, totul ramane la alegerea dumneavoastra.
Manastirea Stipoc este un excelent popas pentru pescarul sau turistul insetat de apa si reculegere spirituala.
Nr. vizualizări:14413
Data ultimei vizualizări:2021-03-02 14:11:28
Data ultimei actualizări:2019-10-16 10:42:40
Data încărcării pe sit:2010-04-17 20:24:31
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2012-12-05)
Sunt o romanca care traieste in diaspora de 26 de ani, caut ajutor spiritual in tara in care m-am nascut., doresc o liturghie. Ma puteti ajute
@t-online.de
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2019-10-13
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 186

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy