Rasca :: Manastirea Rasca Transilvana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Manastirea Rasca Transilvana
Râșca
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Râșca
Comună:Râșca
Județ:Cluj
Adresa:Str. Ples, nr. 7
Cod poștal:407490
Telefon :0264... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.manastirea-rasca-transilvana.ro
Adrese utile:www.mitropolia-clujului.ro, www.cjCluj.ro, www.prefecturaCluj.ro
Hram:Sf. Cuv. Paraschieva
Detalii:În anul 2002, la solicitarea credincioșilor din această zonă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Bartolomeu, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, au început lucrările noii biserici, al cărei hram este „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Cuvioasa fiind prăznuită în fiecare an la 14 octombrie.

Expresie a dragostei poporului față de Dumnezeu, precum și a credinței că ridicarea acestui locaș de închinare le va aduce binecuvântarea și harul divin, pacea și liniștea sufletească, mănăstirea este un simbol al identității spirituale a localnicilor, ea reflectând totodată viața, cultura și tradiția acestor locuri.
Alte informații:Manastire de maici.
Contul Manastirii este: RO70 RNCB 0106 0014 0971 0001.
Știri despre biserică:

»  Sfânta Parascheva cinstită la Mănăstirea Râșca Transilvană (2016-10-14)

 Închide 

Sfânta Parascheva cinstită la Mănăstirea Râșca Transilvană

[2016-10-14]
de Gheorghe Anghel

IPS Andrei
Mulțime de credincioși din Arhiepiscopia Clujului, dar și din zonei Moldovei, au participat vineri, 14 octombrie 2016, la hramul mănăstirii clujene de la Râșca Transilvană, așezământ aflat sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva. Sfânta Liturghie a fost oficiată Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor de peste 35 de preoți și diaconi.
În cadrul cuvântului de învățătură, Părintele Mitropolit a explicat creștinilor că fără luptă nu există cunună și le-a oferit drept exemplu viața Sfintei Cuvioase Parascheva.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele stareț Casian Ioana i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru bucuria de a participa la sărbătoarea hramului mănăstirii și pentru neîncetata purtare de grijă.
Sărbătoarea Mănăstirii Râșca Transilvană s-a încheiat cu sfințirea crucii cu postament din spatele Sfintei Mese, obiect donat de o familie de credincioși români din Franța.
***
Situată în zona Munților Apuseni, Mănăstirea Rășca Transilvană este un loc de reculegere și rugăciune pentru toți pelerinii care îi trec pragul. În anul 2002, la solicitarea credincioșilor din această zonă, au început lucrările noii biserici al cărei hram este „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Lăcașul de cult a fost pictat, în ultimii trei ani, de o echipă din București condusă de profesorul Alexandru Nicolau.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1144, Ultimul acces: 2020-04-05 04:27:36

»  Hramul Mănăstirii Râșca Transilvană (2013-10-14)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Râșca Transilvană

[2013-10-14]
Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost cinstită, astăzi, 14 octombrie 2013, în mod deosebit de obștea Mănăstirii clujene Râșca Transilvană. Cu prilejul hramului așezământului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Vasile Someșanul a vorbit credincioșilor prezenți la hramul Mănăstirii Râșca Transilvană despre taina sfințeniei: „În haina sfințeniei, în acest veșmânt luminat care nu este doar pentru o zi sau alta, ci este pentru veșnicie cu care Tatăl cel ceresc, Bunul Dumnezeu cel a Tot Sfânt și Sfințitor, El îmbracă pe toți cei care se străduiesc în această viață pământească să parcurgă această cale spinoasă a desăvârșirii, a urcușului duhovnicesc spre înviere și care încă din timpul vieții lor pământesc, prin nevoințele lor, prin sporirea credinței, prin rugăciune, prin înfrânare și prin milostenie, prin faptele bune ajung la această stare supremă la care poate să ajungă făptura omenească, aceea a împărtășirii cu firea dumnezeiască”, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.
Situată în zona Munților Apuseni, în apropierea barajului de la Beliș-Fântânele, la confluența drumurilor care unesc județele Cluj, Alba și Bihor, mănăstirea este cercetată de credincioși din toată țara. A fost înființată în urmă cu 11 ani, iar în prezent, biserica așezământului este pregătită pentru a fi pictată în tehnica frescă.
Sărbătoarea Mănăstirii a reunit nu numai credincioși din împrejurimi, ci și autorități locale și județene.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1854, Ultimul acces: 2020-04-04 12:20:04

»  Hramul Mănăstirii Râșca Transilvană (2012-10-14)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Râșca Transilvană

[2012-10-14]
Mănăstirea „Râșca Transilvan㔠și-a sărbătorit de Cuvioasa Parascheva, astăzi, 14 octombrie 2012, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează TRINITAS TV.
'În Munții Apuseni, la Râșca Transilvană, o mănăstire frumoasă este ocrotită de Preacuvioasa maica noastră Parascheva, căreia i-am sărbătorit astăzi hramul. Sunt vrednici de toată lauda mâna de călugări care au temeluit această mănăstire cu o biserică frumoasă și în mod deosebit îl pomenim pe părintele stareț Casian Ioana', a spus Înaltpreasfinția Sa.
Mănăstirea a fost înființată în anul 2002, piatra de temelie a bisericii așezământului fiind pusă un an mai târziu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2181, Ultimul acces: 2020-04-05 13:27:28


Nr. vizualizări:2512
Data ultimei vizualizări:2020-04-04 12:20:04
Data actualizare:2020-01-09 20:15:26
Data încărcării:2006-03-20 00:12:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Țetcu Mircea Rareș: 1, internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-08-14
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D5000
Contor: 180

Vedere de ansamblu
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2012-02-11
Contor: 27

Vedere de ansamblu
Foto: internet