Floresti :: Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Acoperâmântul Maicii Domnului
Florești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Florești
Comună:Florești
Județ:Cluj
Adresa:strada Mănăstirii
Cod poștal:407280
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-clujului.ro
www.florestiCluj.ro
www.cjCluj.ro
www.prefecturaCluj.ro
Hram:Acoperământul Maicii Domnului,
Detalii:Construită în 1996.
Alte informații:Manastire de maici
Știri despre biserică:

»  22 de ani de la punerea pietrei de temelie a mănăstirii Florești, jud. Cluj (2016-11-21)

 Închide 

22 de ani de la punerea pietrei de temelie a mănăstirii Florești, jud. Cluj

[2016-11-21]
de Gheorghe Anghel

Moment aniversar la Mănăstirea Florești
S-au împlinit duminică, 20 noiembrie 2016, 22 ani de la sfințirea pietrei de temelie a bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” a Mănăstirii Florești din jud. Cluj. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și monahi, condus de arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului, informează Radio Renașterea.
Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Sfântul Neofit Zăvorâtul, format dintr-un grup de teologi masteranzi de la Facultatea de Teologie din Iași.
Părintele exarh a prezentat în debutul cuvântului său mesajul adresat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, la acest moment aniversar.
Cea mai mare realizare a obștii monahale de la Florești este mulțimea de credincioși, care participă duminică de duminică la Sfânta Liturghie.
Dacă mănăstirea Florești, care înflorește pe zi ce trece, nu ar avea parte de cei care o cercetează, ar fi o mănăstire foarte săracă din toate punctele de vedere, pentru că zidurile goale nu-și găsesc rostul și menirea. Sfinții pictați pe pereții bisericii mănăstirii au corespondent în creștinii care vin aici și care încearcă să le imite viața, a spus arhim. Dumitru Cobzaru.
După Sfânta Liturghie, oficiată în altarul de vară din curtea mănăstirii, au fost lansate două volume care amintesc de istoria acestui sfânt locaș, ambele apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului: un album monografic și o monografie a mănăstirii. Albumul îi are ca autori pe stavrofora Teodora Cîmpan, stareța mănăstirii, protos. Visarion Pașca și protos. dr. Anastasie Berbecel, duhovnicii așezământului monahal. Monografia așezământului monahal „Acoperământul Maicii Domnului”, ediție nouă, este alcătuită de protos. dr. Anastasie Berbecel.
La eveniment a participat și prof. Aurel Sasu, cel care a scris prefața albumului monografic și care a vorbit în cadrul lansării despre importanța acestor volume pentru viața bisericească și pentru zona Clujului, precum și despre rolul și rostul Mănăstirii Florești în contextul societății actuale.
Tot duminică a fost sărbătorită de obștea mănăstirii, alături de apropiații acestui sfânt locaș, și aniversarea a 20 de ani de stăreție a Stavroforei Teodora și 15 ani de la numirea ca duhovnic a protos. Visarion Pașca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 911, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Trei zile de sărbătoare la Mănăstirea Florești, în cinstea Sfântului Onufrie (2016-06-14)

 Închide 

Trei zile de sărbătoare la Mănăstirea Florești, în cinstea Sfântului Onufrie

[2016-06-14]
Publicat de Iulian Dumitrascu 14.06.2016
5-5
În jur de 100 de credincioși din zona Tăuți-Florești, Cluj, Maramureș, Baia Mare au participat sâmbătă seara, în ajunul praznicului Sfântului Onufrie, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului la slujba Privegherii și Sfânta Liturghie, oficiate de părinți stareți de la mănăstirile din Eparhie. Răspunsurile la slujbă au fost date de Grupul Psaltic Sfântul Ioan Damaschin din Cluj-Napoca, condus de prof. Sorin Albu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.
Evenimentele speciale dedicate hramului au continuat și duminică, în ziua de pomenire a Sfântului Onufrie, de la ora 9:00 cu Acatistul Sfântului și de la 10:00 cu Sfânta Liturghie, oficiată pe altarul de vară de un sobor de 8 preoți, condus de Părintele Liviu Vidican, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Răspunsurile la Liturghie au fost date de Corul Teofilos din Turda, condus de Părintele Sebastian Zăhan.
În prezent, două din cele patru case ale proiectului sunt finalizate și pregătite pentru a primi copiii.
Pentru a se strânge fondurile necesare pentru celelalte două case Asociația Filantropică Sfântul Onufrie a organizat duminică seara în muzeul Mitropoliei Clujului prezentarea cărții Iisus Mântuitorul de Petru Dulfu, editată prima dată în 1926. Volumul a fost reeditat în vederea susținerii proiectului Toți copiii au nevoie de iubire, început în urmă cu trei ani în beneficiul Așezământului pentru copii Sfântul Onufrie din Florești. Prezentarea volumului a început în jurul orei 20:00 în spațiul muzeal de la subsolul Catedralei ortodoxe din centrul Clujului, iar la eveniment au participat oameni de cultură din oraș, profesori, consilieri de la Centrul Eparhial și mulți clujeni iubitori de cultură, alături de Mitropolitul Clujului, care a binecuvântat proiectul.
Luni seara, obștea mănăstirii și comunitatea ce s-a implicat în ridicarea centrului au avut bucuria de a primi vizita Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei care a oficiat de la ora 17:00 o slujbă de binecuvântare a așezământului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1124, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Maica Domnului cinstită la Mănăstirea clujeană Florești (2015-10-01)

 Închide 

Maica Domnului cinstită la Mănăstirea clujeană Florești

[2015-10-01]
Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Florești (Cluj-Napoca) și-a serbat hramul joi, 01 octombrie 2015. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de peste 40 de preoți, după cum informează Radio Renașterea.
La sărbătoarea mănăstirii clujene, au participat sute de credincioși.
Celor prezenți, Înaltpresfințitul Părinte Andrei le-a vorbit despre importanța împletirii muncii cu rugăciunea, atât în viața oamenilor obișnuiți cât și în viața monahilor: „Maria asculta cuvântul Domnul, Marta se silea pentru multe ca să facă ospăț tot pentru Domnul și ele îmbinate laolaltă sunt o adevărată filozofie. De aceea, în rânduielile călugărești dintotdeauna erau trecute și rugăciunea și munca. Iar cumpăna trebuie ținută. Nici rugăciune fără muncă, nici muncă fără rugăciune. A nu merge la Sfânta Liturghie, a nu te preocupa de lecturarea Scripturii, e o secătuire interioară și oricât de mult ai munci, munca ta nu este cu folos”.
La finalul Sfintei Liturghii, soborul s-a rugat pentru sufletele ctitorilor mănăstirii Florești. Tot atunci, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit protosinghel, pe unul din duhovnicii mănăstirii, părintele Anastasie Berbecel.
Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înființată în anul 1994, iar biserica mănăstirii a fost sfințită în anul 2010.
Așezământul monahal este un important centru de pelerinaj pentru credincioșii din Cluj-Napoca și din împrejurimi.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1604, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, la Mănăstirea Florești (2014-10-01)

 Închide 

Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, la Mănăstirea Florești

[2014-10-01]
Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea clujeană Florești și-a sărbătorit miercuri, 1 octombrie 2014, hramul. Sărbătoarea a început încă din ajun, când a fost săvârșită slujba Privegherii, la finalul căreia a avut loc și o procesiune în jurul bisericii mănăstirii cu icoana Maicii Domnului. În ziua de hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată în sobor de peste 40 de preoți și în prezența a sute de credincioși veniți din județul Cluj, dar și din zona Bistriței, Maramureșului și Sălajului, potrivit RADIO RENASTEREA.
Au făcut parte din sobor vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Iustin Tira, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, Pr. protopop de Cluj II, Gheorghe Braica, precum și alți preoți din parohiile învecinate și stareți de la mănăstirile din Eparhia Clujului.
Potrivit duhovnicului Mănăstirii Florești, pr. protosinghel Visarion Pașca, așezământul monahal cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” a fost ctitorit din inițiativa preotului Vasile Fizeșan și a familiei Beldea din Florești și cu ajutorul credincioșilor. Piatra de temelie a fost pusă de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu în 20 noiembrie 1994. Complexul monahal cuprinde o biserică în stil bizantin, sfințită pe 18 aprilie 2010, un corp de chilii și o trapeză care este în lucru.
În apropierea mănăstirii se construiește Așezământul social pentru copiii aflați în dificultate „Sfântul Onufrie cel Mare”. Piatra de temelie a fost pusă de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, pe 12 iunie 2013, iar în prezent se lucrează la finisarea celor două case ridicate deja, urmând a se construi alte două.
În prezent viețuiesc la Mănăstirea de la Florești 18 maici, îndrumate de stareța, stavrofora Teodora Câmpan și de duhovnicii, pr. protosinghel Visarion Pasca și pr. ieromonah Anastasie Berbecel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1966, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Sărbătoarea Sfântului Onufrie, la Florești și la Cluj-Napoca (2014-06-14)

 Închide 

Sărbătoarea Sfântului Onufrie, la Florești și la Cluj-Napoca

[2014-06-14]
Asociația filantropic㠄Sfântul Onufrie“ și-a sărbătorit pe 12 iunie ocrotitorul spiritual. La Mănăstirea Florești, județul Cluj, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Ziua Sfântului Onufrie a fost sărbătorită și în parohia clujean㠄Nașterea Domnului“, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.
Asociația Filantropic㠄Sfântul Onufrie“ a reușit să construiască o parte din casele destinate copiilor aflați în dificultate, în cadrul așezământului social de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ din Florești. Proiectul Așezământului „Sfântul Onufrie“, inițiat de asociație și coordonat de duhovnicul Mănăstirii Florești, protosinghelul Visarion Pașca, vizează construirea unui așezământ ce va cuprinde patru case de tip familial - organizate în așa fel încât să poată găzdui, fiecare, câte 10 copii -, și o clădire administrativă.
La slujba oficiată la Mănăstirea Florești, PS Vasile Someșanul a ținut un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre prezența și lucrarea Sfântului Duh în viața credincioșilor: „Filantropia, adică dragostea față de om și mai ales față de omul încercat, este parte a ființei Bisericii și putem să vedem acest lucru chiar de la începutul Bisericii“. Ierarhul a adăugat că prezența și lucrarea Sfântului Duh în viața credincioșilor este vădită prin roade: dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, faptele bune, blândețea, credincioșia, curăția și altele asemenea acestora.
„Prin aceste lucrări ale Sfântului Duh, vădite prin cei care au primit să trăiască potrivit învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos și prin Sfintele Taine, sporesc în viața și în lucrarea lor roadele credinței. Și noi, cei din ziua de astăzi, în vremurile acestea de mare încercare, prin care trecem cu toții, avem bucuria să dăruim prin credința noastră darurile Sfântului Duh, dar și să le împărtășim celor care au nevoie de ele“, a mai spus PS Vasile Someșanul.
Apoi, ierarhul împreună cu soborul de preoți și diaconi au oficiat o slujbă de binecuvântare la Așezământul social închinat „Sfântului Onufrie“, destinat copiilor orfani și aflați în dificultate. Cele două case ridicate în prezent ar putea fi date în folosință până la sfârșitul anului.
Sărbătoare la Parohia „Nașterea Domnului“
Parohia „Nașterea Domnului“ din Cluj-Napoca, unde este paroh Nicolae Buda, a găzduit, de ziua Sfântului Onufrie, Concursul religios „Micul Onufrie“, aflat la a VIII-a ediție. Și anul acesta, elevii de la Școala „Constantin Brâncuși“ din Cluj-Napoca, reprezentată de directoarea Eugenia Marcu, l-au cinstit în mod deosebit pe Sfântul Onufrie cel Mare, model de bunătate și dărnicie pentru copii.
Anul acesta, tema concursului a fost „O pâine și pe masa aproapelui meu“. Îndrumați și însoțiți la biserică de profesoara de religie Daniela Necula, copiii au pregătit un program de rugăciuni, povestiri și cântece religioase, precum și un dar special care amintește de pâinea dăruită de Sfântul Onufrie Pruncului din icoană. Cei 60 de elevi au adus câte o pâine, de forme și mărimi diferite care au ajuns apoi pe masa unor persoane cu probleme financiare. La sfârșit, cei mai buni participanți la programul religios au primit diplome; la fel au fost răsplătiți și cei care au dăruit cea mai frumoasă pâine. Pentru toți elevii s-a pregătit un mic dar, care a constat într-o iconiță și „pâinicile Micului Onufrie“.
Au fost prezenți la acest eveniment preoții parohiei - parohul Nicolae Buda și pr. Dorel Man -, prof. Eugenia Marcu și cadre didactice de la Școala „Constantin Brâncuși“, între care Ana-Maria Țibre, Maria Țibre, Lucia Albu și asist. Anicuța Sălăjean.
A urmat o agapă în sala de la demisol, unde, după binecuvântarea mesei, copiii s-au bucurat de bucatele pregătite pentru ei. Și, pentru a spori frumusețea cinstirii Sfântului Onufrie, s-a adăugat, de aproape un an, încă un prilej de a oferi daruri: de data aceasta, celor care sunt lipsiți de căldura unui cămin și de zâmbetul unei mame.
Copiii de la Cercul de pictură al parohiei, în mare parte elevi ai Școlii „Constantin Brâncuși“, au dăruit o parte din banii obținuți, din activitatea atelierelor de pictură și de confecționare a unor obiecte decorative, pentru definitivarea așezămintelor de la Mănăstirea Florești, aflate sub ocrotirea Sfântului Onufrie. Astfel, vineri, 13 iunie, părintele Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii Florești și coordonatorul Centrului „Sfântul Onufrie“, s-a aflat din nou în mijlocul copiilor de la Cercul de pictură pentru a le mulțumi pentru micul ajutor oferit până acum și pentru a le înmâna diplome.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2073, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Sfântul Onufrie cinstit în mod deosebit la Mănăstirea Florești (2014-06-12)

 Închide 

Sfântul Onufrie cinstit în mod deosebit la Mănăstirea Florești

[2014-06-12]
Asociația filantropic㠄Sfântul Onufrie” și-a sărbătorit joi, 12 iunie 2014, ocrotitorul spiritual. Cu acest prilej a fost oficiată la Mănăstirea clujeană Florești, Sfânta Liturghie, slujbă săvârșită de PS Episcop Vasile Someșanul alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum aflăm de la Radio Renașterea.
Împărtășirea Darurilor Sfântului Duh celor nevoiași
În cadrul slujbei Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre prezența și lucrarea Sfântului Duh în viața credincioșilor: „Filantropia, adică dragostea față de om și mai ales față de omul încercat este parte a ființei Bisericii și putem să vedem acest lucru chiar de la începutul Bisericii. La Cincizecime când peste Sfinții Apostoli, potrivit promisiunii Dumnezeiești s-a coborât, în chip de limbi de foc, Duhul cel Sfânt și în acel moment istoric a luat ființă Biserica Creștină, care de la începutul ei când s-a format prima comunitate de credincioși în Ierusalim, Biserica mamă, a avut în grijă și acordarea de ajutor persoanelor nevoiașe, arătând în felul acesta dragostea nemărginită a lui Dumnezeu și a întemeietorului Bisericii, a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Prezența și lucrarea Sfântului Duh în viața credincioșilor este vădită prin roadele ei, dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, faptele bune, blândețea, credincioșia, curăția și altele asemenea acestora. Prin aceste lucrări ale Sfântului Duh vădite prin cei care au primit să trăiască potrivit învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos și prin Sfintele Taine sporesc în viața și în lucrarea lor roadele credinței. Și noi, cei din ziua de astăzi, în vremurile acestea de mare încercare prin care trecem cu toții, avem bucuria să dăruim prin credința noastră darurile Sfântului Duh, dar și să le împărtășim celor care au nevoie de ele”.
Binecuvântarea centrului social destinat copiilor orfani și aflați în dificultate
La sfârșitul Sfintei Liturghii PS Episcop Vasile Someșanul împreună cu soborul de preoți și diaconi a oficiat și o slujbă de binecuvântare la Așezământul social închinat „Sfântului Onufrie” care este destinat copiilor orfani și aflați în dificultate. Până acum au fost ridicate două case, din cele patru planificate, care ar putea fi date în folosință până la sfârșitul anului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2068, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Piatră de temelie pentru un centru social, la Mănăstirea Florești (2013-06-14)

 Închide 

Piatră de temelie pentru un centru social, la Mănăstirea Florești

[2013-06-14]
Un așezământ social destinat copiilor lipsiți de ocrotirea părinților, intitulat „Sfântul Onufrie“, se va ridica la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ din Florești, județul Cluj. Piatra de temelie a fost pusă de Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează "Ziarul Lumina".
Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit, miercuri, 13 iunie, terenul din apropierea Mănăstirii Florești pe care se va construi centrul social. La finalul slujbei IPS Mitropolit Andrei a vorbit despre viața veșnică promisă de Mântuitorul Hristos, celor ce se vor asemăna copiilor și despre importanța sprijinirii pruncilor singuri pe lume. Proiectul Centrului „Sfântul Onufrie“ a fost inițiat de Asociația Filantropică cu același nume și va fi coordonat de duhovnicul Mănăstirii Florești, părintele Visarion Pașca. Complexul social va cuprinde patru case de tip familial care vor gazdui, fiecare, aproximativ 10 copii care sunt separați temporar sau definitiv de părinți. Cadre specializate le vor oferi îngrijire, educație și suport emoțional, iar maicile mănăstirii se vor implica în activitățile educative precum ore de muzică, de desen și de religie.
Asistență socială la mănăstire
„Încă de la începutul mănăstirii, de când s-a pus piatra de temelie a așezământului monahal cu hramul «Acoperământul Maicii Domnului» de la Florești vrednicul de pomenire Bartolomeu s-a gândit ca această mănăstire să aibă în apropierea ei un centru de asistență socială, un cămin pentru bătrâni, o casă pentru copii și chiar o policlinică“, a spus pr. Visarion Pașca. După ce s-a finalizat construcția mănăstirii, acest proiect poate fi pus în practică. „Anul trecut am reluat în discuție acest proiect cu IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a îmbrățișat ideea de a se face în apropierea Mănăstirii Florești un centru pentru copii cu probleme, pentru cei orfani. Astfel cu binecuvântare arhierească, centrul va fi construit pe un teren în apropierea mănăstirii și va fi ocrotit de Sfântul «Onufrie cel Mare»“, a mai spus pr. Visarion Pașca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2517, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Hramul Mănăstirii clujene Florești (2012-10-01)

 Închide 

Hramul Mănăstirii clujene Florești

[2012-10-01]
De sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului a fost hram și la Mănăstirea de la Florești, din apropiere de Cluj-Napoca. Obștea maicilor de aici l-a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie, după cum ne informează TRINITAS TV.
Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești a fost construită pe locul unei alte vetre monahale menționată încă din secolul al XVIII-lea. Așezământul a fost înființat în anul 1994. În prezent, aici se lucrează la construirea unui nou corp de chilii și a unei clopotnițe.
În cadrul așezământului monahal funcționează ateliere de pictură, croitorie și covoare. Obștea mănăstirii este formată din 20 maici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2565, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57

»  Hramul Mănăstirii Florești (2011-10-01)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Florești

[2011-10-01]
Sâmbătă, 1 octombrie, când sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea 'Acoperământul Maicii Domnului' de la Florești, cu ocazia hramului, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.
Pelerinaj la Mănăstirea Florești
Cu ocazia hramului Mănăstirii 'Acoperământul Maicii Domnului' din Florești, a fost adus la acest așezământ monahal un fragment din moaștele Sfântului Ioan Rusul, de la Mănăstirea 'Sfântul Ioan Rusul' din Giurgiu. Sfintele oseminte se află aici spre închinare de joi, 29 septembrie, și vor rămâne până duminică, 2 octombrie, când se vor întoarce în Episcopia Giurgiului.
Este primul pelerinaj care se face cu moaștele Sfântului Ioan Rusul în afara Episcopiei Giurgiului din anul 2008, când au fost aduse în mănăstirea închinată acestui sfânt din cuprinsul eparhiei. Au ajuns aici printr-o minune, despre care a relatat pentru Radio Renașterea, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Rusul” din Giurgiu, pr. Macarie Șotârcă: „Preasfințitul Ambrozie se afla în concediu în Grecia, iar a doua zi urma să slujească Sfânta Liturghie la moaștele sfântului din Insula Evia. În noaptea aceea preotul de acolo, preotul grec, a avut un vis în care i-a apărut Sfântul Ioan Rusul și i-a spus să-i dea episcopului român o părticică din moaștele sale ca binecuvântare poporului român”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2675, Ultimul acces: 2018-11-12 13:52:57


Nr. vizualizări:2910
Data ultimei vizualizări:2018-11-12 13:52:57
Data actualizare:2006-02-18 07:33:34
Data încărcării:2006-02-18 07:33:34
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:9

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-05-22
Aparat: Canon Canon PowerShot S95
Contor: 113

Biserica
Foto: Ilie Olar

Data: 2013-10-19
Aparat: NIKON E8800
Contor: 14

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2014-06-18
Contor: 14

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2014-10-03
Contor: 12

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2011-09-02
Contor: 18

Vedere de ansamblu
Foto: internet

Data: 2012-05-22
Aparat: Canon Canon PowerShot S95
Contor: 8

Clopotnița
Foto: Ilie Olar

Data: 2012-05-22
Aparat: Canon Canon PowerShot S95
Contor: 8

Clopotnița
Foto: Ilie Olar

Data: 2013-10-19
Aparat: NIKON E8800
Contor: 31

Chilii
Foto: Constantin Banciu

Data: 2013-10-19
Aparat: NIKON E8800
Contor: 17

Icoană
Foto: Constantin Banciu