Apadia :: Biserica Sf. Dumitru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru
Apadia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Apadia
Comună:Brebu
Județ:Caraș-Severin
Adresa:nr. 140
Cod poștal:327046
Telefon :0728... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro/pagini/sematisme.php?protopopiat_id=16, www.episcopiacaransebesului.ro, www.primariaBrebu.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Preot:ALIN-MOISĂ ȘENDRONI
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Biserica este construita in anul 1896.
Știri despre biserică:

»  PS Lucian: Să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte ni se vor adăuga nouă (2017-11-07)

 Închide 

PS Lucian: Să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte ni se vor adăuga nouă

[2017-11-07]
de Andrei Pau

Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit în data de 5 noiembrie 2017 pictura Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Apadia, Protopopiatul Reșița. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți la eveniment la depărtarea de bogăția iluzorie a acestei lumi și la căutarea Împărăției lui Dumnezeu. După slujba de binecuvântare a picturii, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie.
În cuvântul rostit, PS Lucian a îndemnat credincioșii la săvârșirea binelui și la respingerea răului, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Să facem întotdeauna fapte bune, să săvârșim faptele milei creștine. Să fugim de învârtoșarea și răutatea bogatului nemilostiv și să încercăm să fim bogați în Dumnezeu, a spus ierarhul.
Pentru activitatea pastoral-misionară, ierarhul l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele paroh Alin Moisă Șendroni. De asemenea, ctitorii și binefăcătorii lăcașului le-a fost conferită Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat o slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu și pentru familia acestuia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1290, Ultimul acces: 2020-08-04 06:28:35

»  Târnosirea bisericii din Parohia Apadia (2015-09-28)

 Închide 

Târnosirea bisericii din Parohia Apadia

[2015-09-28]
Preafințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat duminică, 27 septembrie 2015, în mijlocul credincioșilor Parohiei Apadia din Protopopiatul Caransebeș. Chiriarhul Eparhiei Caransebeșului a sfințit lăcașul de cult, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, precum și Slujba Parastasului pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu.
Târnosirea lăcașului de cult și Sfânta Liturghie
După cum informează Diac. Pavel Canea și Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului, în duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfinția Sa a târnosit biserica parohială Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, în urma amplelor lucrări de renovare efectuate atât la interior, cât și la exterior. În continuare Preasfințitul Părinte Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a săvârșit o slujbă de pomenire cu prilejul împlinirii a un an de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu.
Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care au contribuit la refacerea și restaurarea acestei biserici
„Aici în Apadia a copilărit Mitropolitul Nicolae Corneanu și iată nimic nu este întâmplător, căci la un an de la trecerea în veșnicie a ierarhului vrednic de pomenire am venit să târnosim biserica aceasta, veche de 119 ani, dar astăzi cea mai nouă din Episcopia noastră. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care au contribuit la refacerea și restaurarea acestei biserici, pe părintele paroh, precum și pe toți credincioșii. Ctitorilor și binefecătorilor să le de-a putere și sănătate, iar celor care au trecut la cele veșnice, Dumnezeu să le facă parte în ceata sfinților Săi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Distincții pentru ostenitori
În cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Alin Moisă Șendroni a fost hirotesit iconom, iar celor care s-au implicat la înfrumusețarea locașului de cult li s-au oferit acte de cinstire. La sfintele slujbe au participat autorități locale, precum și un număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
***
Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Parohia Apadia a fost ridicată în anul 1896.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2038, Ultimul acces: 2020-08-04 06:28:35


Nr. vizualizări:3602
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 06:28:35
Data actualizare:2020-04-06 15:02:22
Data încărcării:2009-04-14 00:26:48
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Nelu_Pozaru: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-02-15
Aparat: FUJIFILM FinePix S3300
Contor: 140

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-02-15
Aparat: FUJIFILM FinePix S3300
Contor: 34

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2014-02-15
Aparat: FUJIFILM FinePix S3300
Contor: 30

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru