Armenis :: Manastirea Piatra Scrisa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Piatra Scrisă
Armeniș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Armeniș
Comună:Armeniș
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:327005
Persoană de contact :Staret Protosinghel Paisie Sadici
Telefon :0720... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.manastireapiatrascrisa.ro
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro, www.armenis.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Hram:Duminica Tuturor Sfinților
Detalii:Traditia locala marturiseste ca la constructia caii ferate dintre Caransebes si Orsova, la deschiderea tunelului pe unde era randuita trecerea cai ferate s-a gasit o icoana pictata care reprezenta Sfanta Treime, ceea ce a indemnat credinciosii de a determina inginerii constructori sa devieze iesirea tunelului spre Armenis la cativa metri inspre apus de icoana. Aparitia acestei icoane este invaluita in mister, credinciosii marturisind ca este o minune si nu a aparut prin zugravirea de catre mainile unui mester. Traditiile orale sunt diverse insa prima mentiune documentara sigura despre Piatra Scrisa apare pe o harta militara austriaca din anul 1788, in care pe acest loc este trecuta stanca Sfintei Treimi. Datorita infiltratiilor de apa in stanca ce adaposteste icoana, aceasta a necesitat restaurarea in anul 1822 de catre pictorul Moise Buru Scriitorul din Caransebes.
In anul 1929 familia Dragomir din Slatina Mica a ridicat o capela ce adaposteste icoana in amintirea fiicei lor care a trecut la Domnul. In anul 1930 Episcopia Caransebesului a construit o casa cu etaj pentru personalul monahal si o clopotnita astfel aparand asezarea monahala numita schitul de la Piatra Scrisa.
Datorita pozitionarii la marginea drumului european, fapt ce nu constituia confort duhovnicesc a facut ca la initiativa parintelui ieromonah Hristofor Bucur sa se amenajeze pe dealul din vecinatatea schitului un nou corp monahal si a unei biserici reprezentative pentru aceste locuri. Hramul acestui schit constituie un prilej de perelinaj la icoana Sfintei Treimi de la Piatra Scrisa in fiecare an la praznicul ”Duminica tuturor sfintilor”. Noua biserica a manastirii a fost tarnosita in anul 2008 de catre Preasfantul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului la hramul asezamantului manastiresc.
In prezent obstea monahala condusa de protosinghelul Paisie Sadici intreprind eforturi de definitivare a ansamblului monahal aflat pe dealul de langa biserica care gazduieste de zeci de ani icoana nefacuta de maini omenesti a Sfintei Treimi.
Alte informații:Mănăstire de calugari.
Numar de vietuitori: 8 (viata de obste)
Acces rutier: DN Caransebes-Baile Herculane
Acces feroviar: Pe ruta Caransebes-Baile Herculane, cu coborare la statia Armenis.
Posibilitati de cazare: Maxim 8 persoane.
Știri despre biserică:

»  Mănăstirea Piatra Scrisă și-a sărbătorit hramul. Așezământul monahal datează din 1788 (2019-06-24)

 Închide 

Mănăstirea Piatra Scrisă și-a sărbătorit hramul. Așezământul monahal datează din 1788

[2019-06-24]
de Iulian Dumitrașcu

Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul în Duminica Tuturor Sfinților. Așezământul monahal datează din 1788, informează Episcopia Caransebeșului.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
La evenimentul liturgic a participat un număr mare de credincioși veniți atât din Episcopia Caransebeșului, cât și din alte regiuni ale țării.
Părintele Episcop L-a rugat pe Mântuitorul Hristos „să ne ajute tuturor să pășim pe urmele Lui și pe urmele sfinților”.
„Toți suntem chemați la sfințenie și la desăvârșire, așa cum ne spune Domnul «fiți desăvârșiți precum Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârșit este»”, a explicat ierarhul.
Așezământul monahal de la Piatra Scrisă a luat ființă în locul în care a fost descoperită, pe o stâncă, icoana Sfintei Treimi, apărută acolo în mod miraculos, considerându-se astfel că locul a fost anume ales de Dumnezeu pentru construirea lăcașului Său sfânt.
Mănăstirea se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1689, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Sfinții L-au urmat pe Hristos cu toată responsabilitatea și demnitatea: Episcopul Lucian la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă (2018-06-05)

 Închide 

Sfinții L-au urmat pe Hristos cu toată responsabilitatea și demnitatea: Episcopul Lucian la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă

[2018-06-05]
de Gheorghe Anghel

Episcopul Caransebeșului le-a vorbit celor prezenți duminică la hramul mănăstirii Piatra Scrisă despre sfințenie și a îndemnat la urmarea sfinților așa cum ei „L-au urmat pe Hristos cu toată responsabilitatea și demnitatea”.
„Venim la biserică ca să ne umplem cu toții de Duhul cel Preasfânt și ca să îi imităm pe sfinții care i-au plăcut lui Dumnezeu din veac și care, de la bun început, L-au imitat pe Hristos”, a explicat ierarhul în cuvântul din 3 iunie.
Omilia a fost rostită de Preasfințitul Părinte Lucian în cadrul liturghiei oficiate în altarul de vară al așezământului monahal.
Mănăstirea Piatra Scrisă se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane.
Prima mențiune documentară, singura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut㠄Stânca Sfintei Treimi”.
Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008 de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3647, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  PS Lucian: Să începem postul cu bucurie sfântă și cu nădejdea Învierii! (2018-02-19)

 Închide 

PS Lucian: Să începem postul cu bucurie sfântă și cu nădejdea Învierii!

[2018-02-19]
de Sorin Ionițe

„Trebuie să începem cu bucurie sfântă și cu nădejdea Învierii și a vieții celei veșnice urcușul spre Învierea lui Hristos, care este și va rămâne învierea noastră”, a îndemnat duminică PS Lucian. În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Episcopul Caransebeșului a slujit la Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin.
„Începem să urcăm pe treptele desăvârșirii în Sfântul și Marele Post, care se poate asemăna cu o scară a virtuților, dar și cu un urcuș duhovnicesc, care pentru cei binecredincioși și râvnitori, dar și evlavioși culminează cu Sfintele Pătimiri ale Domnului și bineînțeles cu Praznicul Praznicelor, Învierea Mântuitorului din morți”, a spus Preasfinția Sa potrivit site-ului oficial al Eparhiei.
Ierarhul a explicat c㠄postul nu este un scop în sine, ci un mijloc prin care ne apropiem de Dumnezeu, ne îndumnezeim și devenim ucenici fideli ai Mântuitorului, fii ai lui Dumnezeu după har”.
PS Lucian a mai atras atenția că nu putem să începem Postul Mare dacă nu iertăm greșelile semenilor noștrii.
„Postul mai înseamnă iertare, de aceea Sfinții Părinți au rânduit în această duminică înainte de a intra în Postul Mare să ascultăm o evanghelie în care Mântuitorul ne vorbește despre iertare: «Dacă veți ierta oamenilor greșelile lor și Tatăl vostru care este în ceruri vă va ierta vouă greșelile voastre, iar dacă nu veți ierta oamenilor greșelile lor nici Tatăl vostru Cel Ceresc nu vă va ierta greșelile»”.
Mănăstirea Piatra Scrisă este denumită după icoana Sfintei Treimi descoperită atunci când s-a luat hotărârea construirii unei căi ferate pe ruta Caransebeș-Orșova. Conform planului, la deschiderea unui tunel într-o stâncă de lângă localitatea Armeniș, s-a aflat pictată această icoană.
În urma acestei descoperiri, credincioșii locului au fost nemulțumiți față de continuarea tunelului pe aceeași direcție, știind că icoana are o semnificație spirituală importantă pentru întreaga zonă, iar în acel loc s-a amenajat o bisericuță.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4137, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Bucurie duhovnicească la așezământul Piatra Scrisă. Lăcașul de cult monahal și-a sărbătorit hramul (2017-06-12)

 Închide 

Bucurie duhovnicească la așezământul Piatra Scrisă. Lăcașul de cult monahal și-a sărbătorit hramul

[2017-06-12]
de Andrei Pau

În Duminica Tuturor Sfinților Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul. La slujbă au participat un număr mare de credincioși veniți din diferite zone ale țării, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.
Cei prezenți au avut posibilitatea să se închine la un fragment din moaștele Sfântului Nectarie adus de la Schitul Feneș, precum și la un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon adus de la metocul episcopal din Caransebeș.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în data de 11 iunie 2017 de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Slujba a fost săvârșită în altarul de vară al așezământului monahal. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat semnificația deosebită a hramului lăcașului de cult monahal în anul omagial 2017.
Am venit cu mare bucurie, în anul închinat sfintelor icoane, iconarilor și pictorilor bisericești, să ne închinăm icoanei Preasfintei Treimi, icoanei făcătoare de minuni, pictată sau nepictată de mână omenească pe stânca Armenișului. În fiecare an venim aici la Piatra Scrisă în număr mare, cler și popor, ca să-L preamărim pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea de o ființă și nedespărțită și să-i cinstim așa cum se cuvine pe toți sfinții, a spus Preasfinția Sa.
La final, ierarhul i-a conferit Ordinul episcopal Crucea Episcop Elie Miron Cristea lui Ioan Vetreș, ctitor al așezământului monahal.
Mănăstirea Piatra Scrisă se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane. Așezământul monahal a luat ființă în locul în care a fost descoperită, pe o stâncă, icoana Sfintei Treimi, apărută acolo în mod miraculos, considerându-se astfel că locul a fost anume ales de Dumnezeu pentru construirea lăcașului Său sfânt.
Prima mențiune documentară, singura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut㠄Stânca Sfintei Treimi”.
Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă.
Noua biserică a mănăstirii a fost sfințită în anul 2008, de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5260, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Sărbătoarea hramului Mănăstirii Piatra Scrisă. Slujba va fi oficiată de Chiriarhul Caransebeșului (2017-06-09)

 Închide 

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Piatra Scrisă. Slujba va fi oficiată de Chiriarhul Caransebeșului

[2017-06-09]
de Gheorghe Anghel

În prima duminică după Rusalii, Duminica Tuturor Sfinților, Mănăstirea Piatra Scrisă își sărbătorește hramul. Cu acest prilej, pelerinii vor putea participa duminica aceasta, începând cu ora 9:00, în altarul de vară din incinta mănăstirii, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează Roxana Novacovici de la Biroul de Presă al Eparhiei.
Izvor de bucurie și pace duhovnicească, dar și o dovadă vie a prezenței și a lucrării dumnezeiești, Mănăstirea Piatra Scrisă se află la 25 de kilometri distanță de Caransebeș, pe drumul E70, înspre Băile Herculane. Așezământul monahal a fost construit în locul în care a fost descoperită, pe o stâncă, icoana Sfintei Treimi, apărută acolo în mod miraculos, considerându-se astfel că locul a fost anume ales de Dumnezeu pentru construirea lăcașului Său sfânt.
Prima mențiune documentară, singura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut㠄Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5041, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă (2016-06-27)

 Închide 

Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă

[2016-06-27]
de Gheorghe Anghel

????????????????????????????????????
În prima duminică după Rusalii (26 iunie 2016), Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în foișorul de vară din incinta mănăstirii, informează Diac. Pavel Canea și Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.
În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit diacon pe tânărul teolog Adrian Găină.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
După Sfânta Liturghie a avut loc un spectacol folcloric susținut de către copii și tineri, intitulat „Tinerii Bănățeni, păstrători ai portului, graiului și tradițiilor Banatului Montan” și care a avut ca scop promovarea tradițiilor, cântului și a portului tradițional bănățean.
Evenimentul organizat de către obștea Mănăstirii „Piatra Scrisă”, Primăria Armeniș și Parohia Armeniș, a fost organizat în contextul anului 2016, declarat în Patriarhia Română ca „An omagial al educației tineretului creștin ortodox”.
Credincioșii s-au obișnuit ca în fiecare an în prima duminică după Rusalii să vină în număr mare în pelerinaj la această mănăstire și să se închine la icoana Preasfintei Treimi de pe stâncă, iar apoi să urce în curtea mănăstirii și să participe la Sfânta Liturghie. Mulțumim tuturor celor care au venit cu dragoste să se roage împreună cu noi, preoți și credincioși, care s-au ostenit și în mod special ctitorilor care cu foarte multă dăruință ajută la renovarea și înfrumusețarea acestui așezământ monahal, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
***
Prima mențiune documentară, sigura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut㠄Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului mănăstiresc. În prezent se lucrează la biserica mănăstirii, în special la acoperiș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6287, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Mănăstirea Piatra Scrisă își va sărbători hramul (2016-06-23)

 Închide 

Mănăstirea Piatra Scrisă își va sărbători hramul

[2016-06-23]
de Gheorghe Anghel

În Duminica Tuturor Sfinților, 26 iunie 2016, Mănăstirea Piatra Scrisă din județul Caraș-Severin își va sărbători hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în foișorul de vară din incinta mănăstirii, informează diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.
Mănăstirea care atrage atât prin locul în care este amplasată, cât mai ales prin icoana pictată direct pe stâncă reprezintă pentru călători și pelerini un izvor de bucurie și nădejde, precum și un popas de reculegere și recunoștință adusă lui Dumnezeu. Așezământul monahal a luat ființă pe un loc rânduit de Dumnezeu, deoarece tradiția locală leagă începuturile acestei mănăstiri de găsirea unei icoane zugrăvite pe stâncă, a precizat diac. Pavel Canea.
Prima mențiune documentară, sigura despre Piatra Scrisă, apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut㠄Stânca Sfintei Treimi”. Icoana a fost găsită în timpul lucrărilor la calea ferată ce urma să lege Caransebeșul de Orșova, ea putând fi văzută și astăzi pe stânca negricioasă. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008, de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la hramul așezământului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6208, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Mănăstirea Piatra Scrisă și-a sărbătorit hramul (2013-07-01)

 Închide 

Mănăstirea Piatra Scrisă și-a sărbătorit hramul

[2013-07-01]
În Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a participat la hramul Mănăstirii Piatra Scrisă. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal, după cum au precizat Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.
„Venim la Piatra Scrisă ca să ne închinăm icoanei Preasfintei Treimi, venim în fiecare an la această mănăstiră ca să-i rugăm insistent pe toți sfinții să mijlocească pentru noi și pentru a noastră mântuire înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Venim la Piatra Scrisă pentru că aici este un loc ales și binecuvântat de Dumnezeu în care ne putem găsi liniștea sufletească, în care ne putem alina toate neputințele și toate frământările pe care societatea postmodernă ni le oferă în ziua de astăzi. Venim la Piatra Scrisă, cler și popor deopotrivă, pentru că aici Dumnezeu a făcut minuni cu poporul său, iar în acestă stâncă Dumnezeu ne-a arătat puterea și lucrarea Sa”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul adresat credincioșilor.
În cadrul Sfintei Liturghii pr. diac. Panciu Laurențiu a fost hirotonit preot pe seama Parohei „Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Moldova Nouă. La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr mare de credincioși din întreg Banatul Montan.
O primă mențiune documentară despre Piatra Scrisă apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecut „Stânca Sfintei Treimi”. În anul 1929 familia Ana și Vasile Dragomir din Slatina Mică a ridicat o capelă în amintirea unicei lor fiice care a decedat și, probabil, că icoana exista atunci, dacă a dat denumire locului. În anul 1930, Episcopia Caransebeșului a venit în ajutorul mănăstirii, construindu-i o casă cu etaj pentru personalul monahal și o clopotnită, astfel apărând așezarea monahală numită Schitul de la Piatra Scrisă. După anul 1990, s-au făcut și alte lucrări la această mănăstire: s-a refăcut capela, s-a construit un altar de vară pe dealul din apropiere, iar din cauza poziționării la marginea drumului european s-au amenajat în vecinătatea altarului de vară un nou corp monahal și o nouă biserică în stil bizantin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8864, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Piatra Scrisă din Episcopia Caransebeșului (2011-02-03)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Piatra Scrisă din Episcopia Caransebeșului

[2011-02-03]
Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului la Mănăstirea Piatra Scrisă, cu prilejul sărbătoririi praznicului împărătesc Întâmpinarea Domnului, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.
Alături de obștea monahală și de preoții parohi din parohiile Armeniș și Feneș, credincioșii s-au putut bucura de solemnitatea Sfintei Liturghii arhierești, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine.
La final, starețul mănăstirii, protosinghelul Paisie Sadici, a mulțumit ierarhului pentru bucuria prilejuită de poposirea în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor care cercetează sfânta mănăstire. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți atât despre dimensiunea duhovnicească a praznicului Întâmpinării Domnului, cât și despre rugăciunea Dreptului Simeon, rugăciune păstrată în cultul divin public al Bisericii noastre până astăzi.
Tradiția locală mărturisește că la construirea căii ferate dintre Caransebeș și Orșova, la deschiderea tunelului pe unde era rânduită trecerea căii ferate, s-a găsit o icoană pictată care reprezenta Sfânta Treime, ceea ce a îndemnat credincioșii de a determina inginerii constructori să devieze ieșirea tunelului spre Armeniș, la câțiva metri spre apus de icoană. Apariția acestei icoane este învăluită de mister, credincioșii mărturisind că este o minune și nu a apărut prin zugrăvirea de către mâinile unui meșter. Tradițiile orale sunt diverse, însă prima mențiune documentară sigură despre Piatra Scrisă apare pe o hartă militară austriacă din anul 1788, în care pe acest loc este trecută stânca Sfintei Treimi. Din cauza infiltrațiilor de apă în stânca ce adăpostește icoana, aceasta a necesitat restaurarea în 1822 de către pictorul Moise Buru Scriitorul, din Caransebeș.
Mutarea schitului
În anul 1929, familia Dragomir din Slatina Mică a ridicat o capelă ce adăpostește icoana în amintirea fiicei lor, care a trecut la Domnul. În anul 1930, Episcopia Caransebeșului a construit o casă cu etaj pentru personalul monahal și o clopotniță, astfel apărând așezarea monahală numită Schitul de la Piatra Scrisă. Din cauza poziționării la marginea drumului european, fapt ce nu constituia confort duhovnicesc, la inițiativa ieromonahului Hristofor Bucur s-a amenajat pe dealul din vecinătatea schitului un nou corp monahal și o nouă biserică reprezentativă pentru aceste locuri. Hramul acestui schit constituie un prilej de pelerinaj la icoana Sfintei Treimi de la Piatra Scrisă în fiecare an la praznicul 'Duminica tuturor sfinților'. Noua biserică a mănăstirii a fost târnosită în anul 2008 de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului la hramul așezământului mănăstiresc.
În prezent, obștea monahală condusă de protosinghelul Paisie Sadici întreprinde eforturi de definitivare a ansamblului monahal aflat pe dealul de lângă biserica care găzduiește de zeci de ani icoana nefăcută de mâini omenești a Sfintei Treimi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10240, Ultimul acces: 2020-05-28 17:15:04


Nr. vizualizări:10595
Data ultimei vizualizări:2020-05-28 17:15:04
Data actualizare:2020-04-06 15:10:13
Data încărcării:2005-09-21 09:07:30
Nr. Mesaje:1
Întrebare:
(2011-02-15)
POT TRIMITE ACATIST (PRIN MAIL SAU PRIN POSTA) SI BANI PRIN MANDAT POSTAL, DAT FIIND FAPTUL CA NU AM POSIBILITATE SA AJUNG LA SCHIT ? EXISTA O PERSOANA DE CONTACT ?
VA MULTUMESC SI DUMNEZEU FIE CU NOI TOTI !
@yahoo.com
Nr. Fotografii:18
Fotografi:Brudi Fürbacher: 4, Flavius Pătruți: 4, Pr. Cristian Vasile Niță: 3, Nelu_Pozaru: 2, Wilhelm Scherz: 2, Bogdan Apostoaia: 2, Sorin Cercea: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2008-08-20
Contor: 183

Vedere de ansamblu
Foto: Pr. Cristian Vasile Niță

Data: 2011-04-24
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 90

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2010-12-16
Contor: 52

Vedere de ansamblu
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2009-06-25
Contor: 84

Vedere de ansamblu
Foto: Sorin Cercea

Data: 2008-01-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S5700 S700
Contor: 38

Vedere de ansamblu
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2015-05-10
Aparat: Panasonic DMC-FZ150
Contor: 30

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2008-08-20
Contor: 122

Vedere parțială
Foto: Pr. Cristian Vasile Niță

Data: 2008-01-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S5700 S700
Contor: 47

Vedere de ansamblu
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2015-05-10
Aparat: Panasonic DMC-FZ150
Contor: 41

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2008-01-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S5700 S700
Contor: 44

Vedere de ansamblu
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2009-07-25
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 54

Clopotnița
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2008-10-07
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 37

Vedere parțială
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2018-09-25
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 19

Vedere generală
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2012-11-29
Aparat: Canon Canon PowerShot A630
Contor: 75

Biserica Noua - Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2011-04-24
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 76

Pictură pe stancă
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2008-01-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S5700 S700
Contor: 69

Pictură pe stancă
Foto: Flavius Pătruți


Setul de Fotografii 2