Timisoara :: Domul Episcopal Catolic - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Domul Episcopal Catolic
Timișoara
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Timișoara
Județ:Timiș
Adresa:Piața Unirii
Cod poștal:300085
Telefon :0256... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.dioecesistm.ro, www.primariaTm.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Stil arhitectonic:Baroc
Detalii:Construit între ani 1736-1774.
Domul constituie cea mai valoroasa opera de arhitectura baroca din Timisoara. Catedrala romano-catolica a fost construita in 1736 de catre arhitectul vienez Fischer von Erlach Fiul, realizat in stil clasic combinat cu decoratiuni baroce. Dintre cele patru clopote, ale Domului, a ramas numai cel mare, episcopal, care a fost turnat in 1763 de catre Joseph Steinstock, la Buda, in Ungaria. Prin modul de tratare al boltilor se formeaza un important efect acustic, biserica fiind folosita pentru concerte de orga.
Piatra de temelie a fost asezata la 6 august 1754 in sarbatoarea "Schimbarea la Fata a Mantuitorului" de catre episcopul de Cenad (cu resedinta la Timisoara) Adalbert von Falkenstein. Domul a fost inca de la inceput destinat a fi catedrala episcopilor de la Cenad, locul de unde acestia isi vor exercita autoritatea episcopala pana in 1930 cand vechea dieceza a fost desfiintata si s-a intemeiat Dieceza de Timisoara.
Prima Sfanta Liturghie a fost celebrata in noua Catedrala la data de 8 septembrie 1754 de catre episcopul de Cenad, de atunci, Franz Anton conte Engl de Wagrain, ocazie cu care Domul, inca neterminat a fost binecuvantat si deschis pentru serviciile religioase si pentru credinciosi.
Consacrarea solemna a Catedralei episcopilor de Cenad, a avut loc abia in anul 1803, la data de 24 aprilie, la o zi dupa sarbatoarea Sfantului Gheorghe, patronul spiritual al Domului. Consacrator a fost episcopul Ladislaus Kőszeghy de Remete, un fost iezuit, cel care va deschide in anul 1804 primul seminar teologic romano-catolic al timpurilor moderne, la Timisoara.
Sfintele Liturghii, in fiecare duminica si sarbatoare importanta, se celebreaza in Dom in trei limbi: romana, germana si maghiara. Sfintele Liturghii Pontificale, celebrate de episcop, contin adesea, pe langa mai sus amintitele limbi si parti in limbile: latina, bulgara, croata, ceha si slovaca.
Domul, din punct de vedere administrativ nu a fost niciodata si nu este nici azi constituit ca parohie. Este exclusiv biserica in care predica si celebreaza, pentru toti credinciosii romano-catolici, Episcopul de Timisoara si menbrii Capitlului Catedralei de Timisoara.

Renovată în 2005.
Cod Monument:TM-II-m-A-06176
Știri despre biserică:

»  Deschiderea lucrărilor de renovare la Catedrala romano-catolică din Timișoara (2019-01-26)

 Închide 

Deschiderea lucrărilor de renovare la Catedrala romano-catolică din Timișoara

[2019-01-26]
încep lucrările
Miercuri, 23 ianuarie 2019 a avut loc în Domul „Sf. Gheorghe” Catedrala Romano-Catolică din Timișoara deschiderea oficială a lucrărilor de renovare și restaurare în cadrul proiectului „Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei romano-catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional” – cod SMIS 119627 – finanțat prin intermediul Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

La eveniment au participat Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara, Excelența Sa Martin Roos, Episcop emerit de Timișoara, Mons. Johann Dirschl Vicar general, părintele canonic Nikola Lauš, cancelar-econom al Diecezei și pr. Bakó László, secretar episcopal. Alături de ei au participat Excelența Sa Ralf Krautkrämer, Consulul Republicii Federale Germania la Timișoara, Sorin Maxim, directorul ADR Vest, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara și reprezentanții Prefecturii jud. Timiș și ai Consiliului Județean Timiș, precum și reprezentanții celor două firme de construcții care vor realiza lucrările, și anume SC Danart Import Export SRL, pentru lucrări de intervenții asupra componentelor artistice, și SC Constructim SA, pentru lucrări de intervenții generale.
Întâlnirea a fost moderată de pr. Nikola Lauš, fiind deschisă cu un preludiu muzical, executat la orgă de către Bajkai-Fábián Róbert, organistul Domului. Excelența Sa Iosif Csaba Pál a evidențiat în cadrul primei alocuțiuni rostite, rolul spiritual și istoric al Domului, în calitatea sa de inimă a catolicilor bănățeni, un loc special de întâlnire cu Dumnezeu, exprimându-și bucuria că pr. Lauš va coordona, din partea Episcopiei, acest proiect, într-un mod similar cu cel coordonat de domnia sa la Maria-Radna. Pr. Lauš, preluând cuvântul a evidențiat faptul că deschiderea viitoare, intenționată, către turiștii din zonă, dar și din întreaga lume, are și un aspect care, în esență se adresează tot spiritului, sufletului oamenilor, care călcând pragul Domului, nu vor întâlni aici doar frumusețile artei religioase baroce, dar vor avea ocazia și de a-l căuta și întâlni pe Dumnezeu, cel care ne călăuzește pașii, viața și ne binecuvântează existența, cel care se dăruiește nouă în fiecare zi. Au rostit în continuare alocuțiuni Sorin Maxim, director ADR Vest, Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara și reprezentanții autorităților județene.
După acest moment, pr. Lauš a răspuns întrebărilor presei cu privire la proiect. Excelența Sa Iosif Csaba Pál a rostit în încheiere o rugăciune de încredințare a orașului în mâinile Tatălui Ceresc și pentru buna desfășurare a lucrărilor, împărtășind binecuvântarea sa episcopală celor prezenți și muncitorilor care vor lucra în viitor în Dom. Orga Domului a răsunat din nou, prin intonarea Te Deum-ului, în textul său clasic, german „Grosser Gott, wir loben Dich!” În cursul săptămânii curente se vor mai celebra sf. Liturghii în Dom, până inclusiv duminică seara, după care lăcașul va fi închis pentru începerea lucrărilor. După acest moment, credincioșii vor putea, pentru o perioadă de timp, să participe la Sfintele Liturghii din biserica parohial㠄Sf. Ecaterina” (Timișoara I. Cetate), unde programul a fost suplimentat, la biserica Piariștilor, precum și în toate celelalte biserici romano-catolice din oraș. Programul liturgic al acestora a fost deja publicat pe rețelele de socializare, urmând a fi mediatizat și mai mult în următoarea perioadă.
Lucrările care urmează a fi realizate vizează: restaurarea tuturor componentelor artistice ale Domului, Catedrala romano-catolică din Timișoara, și anume: lemnul, stucomarmura, stucatura, vitraliile și pictură pe pânză; înlocuirea instalațiilor termice, a celor electrice, și a celor sanitare; restaurarea elementelor din piatră și metal; intervenții asupra sarpantei și învelitoarei; intervenții la criptă; zugrăvirea fațadelor; refacerea împrejmuirii și amenajare spațiilor verzi; asigurarea accesibilității pentru persoanele cu dizabilități. Valoarea totală a contractelor de lucrări este de 16.460.849,60 lei fără TVA, din care 16.118.710,41 lei reprezintă contribuție europeană, iar 342.139,19 lei reprezintă contribuția Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara. Termenul limită pentru realizarea lucrărilor este 1 iulie 2020.
Episcopia Romano-Catolică de Timișoara dorește, prin intermediul acestui proiect, să crească atractivitatea acestui obiectiv atât de important pentru comunitatea local㠖 din perspectivă spirituală, culturală, istorică și artistic㠖 în rândul vizitatorilor Domului, precum și în rândul numărului tot mai mare de turiști care vizitează Timișoara, și care vor avea astfel oportunitatea de a cunoaște în mod direct și nemijlocit istoria, dar și valorile spirituale și arhitectonice ale orașului. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați – persoana de contact: pr. Nikola Lauș – director al Cancelariei Diecezane, telefon: 0256 – 490 081, fax: 0256 – 497 201, e-mail: secretar@gerhardus.ro. (text & foto: Claudiu Călin)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1559, Ultimul acces: 2020-08-13 17:19:44

»  Solemnitatea „Cristos Regele Universului” în Domul „Sf. Gheorghe” din Timișoara (2018-11-26)

 Închide 

Solemnitatea „Cristos Regele Universului” în Domul „Sf. Gheorghe” din Timișoara

[2018-11-26]
în Domul din Timișoara
În ziua de duminică, 25 noiembrie 2018, Biserica Romano-Catolică a celebrat pe întregul mapamond solemnitatea lui „Cristos Regele Universului”. Cu această ocazie, Excelența Sa József Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara a celebrat cu începere de la ora 10.00 o Sf. Liturghie pontificală, în trei limbi (română, germană, maghiară), în Domul „Sf. Gheorghe”, Catedrala romano-catolică din Timișoara. Au concelebrat Mons. Johann Dirschl, Vicar general, pr. Nikola Lauš, cancelar și econom diecezan și pr. Ulderic Coceangă, preot pensionar. Celebrarea a fost coordonată de pr. Bakó László, secretar episcopal.

La începutul celebrării Euharistice, Episcopul diecezan i-a salutat pe cei prezenți, aducându-le în prim plan însemnătatea sărbătorii marcate azi, aceea a lui Cristos, cel plin de iubire pentru omenirea întreagă, cinstit ca rege al nostru, al tuturora și al inimilor noastre. Totodată, ziua de azi a coincis și cu sărbătorirea a 75 de ani de viață și 30 de ani de activitate la Dom a organistului prof. univ. dr. Walter Kindl, capelmaestrul Catedralei Romano-Catolice de Timișoara. Evanghelia zilei a fost vestită de părintele Vicar general, care a și rostit predica în toate cele trei limbi utilizate. Alături de considerațiile omiletice la solemnitatea „Cristos Regele Universului”, părintele vicar a adăugat la final, în toate cele trei limbi, și câteva date din viața și activitatea muzical-profesională a domnului capelmaestru al Domului, dr. Walter Kindl.
La finalul Sfintei Liturghii și Excelența Sa József Csaba Pál, Episcop diecezan, a revenit cu câteva cuvinte legate de sărbătoarea zilei, dar și de felicitare la adresa capelmaestrului aniversat și la adresa corului și orchestrei care au încadrat muzical Liturghia pontificală. În continuare, Episcopul a invitat doi tineri din grupul „Jubilate”, care activează în cadrul Centrului Diecezan de Tineret, să dea mărturie despre însemnătatea lui Cristos, cel care este regele nostru, regele inimilor noastre, în viața lor cotidiană. Totodată, cei doi tineri, au oferit credincioșilor spre vânzare, contra unei sume modice, aranjamente de Advent. Din banii strânși, tinerii urmează să ofere un ajutor unor nevoiași, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului.
În încheiere, părintele cancelar Nikola Lauš a făcut anunțurile legate de programul Liturgic din Dom, pentru duminica în curs, dar și cea următoare. S-a adus la cunoștința credincioșilor apariția calendarului de perete pentru anul 2019 (care se poate achiziționa de la Dom, din parohii, precum și din Episcopie, la prețul de 4 lei bucata) și a unor cărți pentru copii și tineri. Lucrările de renovare la Dom, despre care s-a discutat deja în mai multe rânduri, vor începe în luna ianuarie 2019, după încheierea Timpului Crăciunului. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de Chorus & Capella Cathedralis, dirijați de dr. Walter Kindl. Au fost interpretate Krönungsmesse (Missa Încoronării) de W.A. Mozart și piese precum Laudate Dominum, Ave Verum Corpus, dar și compoziția Welten singen de Ludwig van Beethoven. (text&foto: Claudiu Călin)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1731, Ultimul acces: 2020-08-13 17:19:44

»  Hramul comunității bulgare din Timișoara (2017-10-17)

 Închide 

Hramul comunității bulgare din Timișoara

[2017-10-17]
Hram la Timișoara
17.10.2017, Timișoara (Catholica) - Duminică, 15 octombrie 2017, a avut loc în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Diecezei Romano-Catolice de Timișoara, hramul comunității bulgare din capitala Banatului. Sărbătorit în jurul Sf. Luca – hram cu care s-a sfințit în trecut și biserica filială din localitatea Colonia Bulgară, azi depopulată -, dar și în luna Sf. Rozariu și al Sf. Tereza de Avila (în acest an) acest hram îi reunește pe bulgarii catolici timișoreni, dar nu numai.
Sf. Liturghie solemnă, de hram, a fost celebrată în limbile bulgară și română, cu începere de la orele 13.00, de către pr. Nikola Lauš, canonic si director al cancelariei diecezane, împreună cu Mons. Gjuka Augustinov, canonic catedral și decan, păstorul comunității bulgare din Timișoara, și nu în ultimul rând cu pr. Petru Velciov, decan emerit, paroh de Dudeștii Noi. Cuvântul de introducere a fost rostit de pr. Augustinov, care a mulțumit Episcopului diecezan pentru această posibilitate de a sărbători în Dom hramul bulgarilor, amintindu-le celor prezenți că sunt cu toții acasă în Catedrală, deoarece această biserică este mama și capul tuturor bisericilor Diecezei, dar și pentru că în cripta Domului odihnesc, alături de Episcopi și canonici, Episcopul Nikola Stanislavich, canonicii Blasius Mili și Paul de Vuko et Branko, dar și binefăcători ai bulgarilor bănățeni și ai diecezei întregi, precum Margareta Bibics de Tomejan. Predica în limba bulgară a fost rostită de pr. Velciov, iar cea în română de pr. Lauš.
Au participat la Sf. Liturghie, împreună cu domnișoara deputat Mihaela Csokany, de dl. Nicolae Markov, președintele Uniunii Bulgarilor din Banat, filiala Timișoara, o serie întreagă de președinți și reprezentanți ai filialelor Uniunii Bulgarilor din Banat și din țară, respectiv din Muntenia. Tinerii au fost prezenți, îmbrăcați în straie populare specifice din Dudeștii vechi, Vinga, Breștea, Brănești (Ilfov) și din celelalte așezări cu componentă lingvistică și etnică bulgară. La finalul Sfintei Liturghii, înainte de binecuvântarea finală, cei prezenți s-au rugat și pentru cei răposați, membrii ai comunității și ai familiilor bulgare, precum și pentru regretatul deputat Nicolae Mircovici. Corul comunității bulgare locale a înfrumusețat prin cântecele sale, celebrarea euharistică. (text&foto: Claudiu Călin)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2249, Ultimul acces: 2020-08-13 21:52:29

»  Renovarea, conservarea și reabilitarea Domului din Timișoara (comunicat) (2017-05-11)

 Închide 

Renovarea, conservarea și reabilitarea Domului din Timișoara (comunicat)

[2017-05-11]
Domul din Timișoara - renovare, conservare și reabilitare
11.05.2017, Timișoara (Catholica) - „Un lucru cer de la Domnul și îl doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului și să mă minunez de Templul Lui.” (Ps 27,4)
Cu deosebită bucurie Episcopia Romană-Catolică de Timișoara are plăcerea de a vă anunța că la data de 10 mai 2017 a fost semnat contractul de renovare, conservare și reabilitare a Catedralei romano-catolice „Sfântul Gheorghe”, respectiv Domul din Timișoara. Suntem recunoscători în primul rând Bunului Dumnezeu, precum și tuturor celor care au făcut posibilă materializarea unui astfel de proiect atât de important pentru toți credincioșii.
Catedrala romano-catolic㠖 Domul „Sfântul Gheorghe” – din Timișoara constituie un monument istoric și de artă de categoria A, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice din România, fiind totodată cel mai mare edificiu religios de factură barocă de inspirație vieneză din această parte a Europei. Lucrările la construcția Domului au început în anul 1736, la data de 6 august și au fost încheiate în anul 1772. Prima Sfântă Liturghie a fost celebrată în Dom la 8 septembrie 1754, o dată cu binecuvântarea lăcașului de către Episcopul Franz Anton Engl de Wagrain. Consacrarea solemnă a avut loc însă abia la 24 aprilie 1803, aceasta fiind celebrată de Episcopul Ladislaus Kőszeghy. Arhitectul căruia îi sunt atribuite planurile Domului este Josef Emmanuel Fischer von Erlach, directorul Oficiului Imperial de Construcții din Viena.
Prin prezentul proiect se dorește în primul rând renovarea, conservarea și reabilitarea clădirii Catedralei romano-catolice din Timișoara, restaurarea criptei și a pietrelor tombale ale marilor personalități care își au locul de veci în cripta de sub nava Domului, precum și reabilitarea, respectiv renovarea obiectivelor conexe: împrejmuire, branșament incendiu, amenajare curte interioară, alei acces lateral.
Nădăjduim că bunul Dumnezeu ne va dărui în continuare mijloacele necesare, precum și oamenii potriviți pentru ca realizarea acestui proiect să se desfășoare în cele mai bune condiții și să se materializeze în modul dorit de Tatăl ceresc. Ne dorim ca această Catedrală reprezentativă pentru identitatea noastră de creștini catolici și închinată în cinstea și spre slava Celui Preaînalt, să se ridice la înălțimea unui lăcaș demn de numele Domnului. De aceea, ne rugăm ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit, pentru ca toți cei care vor intra în Domul din Timișoara să regăsească acel loc de profundă reculegere spirituală și de comuniune cu Creatorul, o adevărată casă a Domnului, un lăcaș în care credința omului se îmbogățește iar ființa umană descoperă frumusețea lui Dumnezeu și sfințenia casei Sale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2400, Ultimul acces: 2020-08-13 17:19:44

»  Catedrala (Domul) Sf. Gheorghe din Timișoara la 280 de ani de existență (2016-04-13)

 Închide 

Catedrala (Domul) Sf. Gheorghe din Timișoara la 280 de ani de existență

[2016-04-13]
13.04.2016, Timișoara (Catholica) - Pe lângă jubileul cel mare, rotund, pe care întregul Banat îl marcheaz㠖 și anume: 300 de ani de la eliberarea de sub ocupația otoman㠖 Dieceza noastră, împreună cu Diecezele de Szeged-Csanád și Zrenjanin / Becicherecul Mare sărbătoresc anul acesta 280 de ani de la așezarea pietrei de temelie la Catedrala Sf. Gheorghe din Timișoara, care timp de aproape două veacuri a fost catedrala întregii și vechii Dieceze de Cenad.
Expoziția, pe care începând de azi – 9 aprilie – o declar deschisă și pe care o prezint publicului, își propune să ilustreze evoluția în timp a acestei Catedrale, prin intermediul imaginilor, documentelor și a obiectelor care sunt legate în mod nemijlocit de construcția și restaurarea ei. O dată cu aceste elemente, ni se perindă prin fața ochilor și acele personalități și acele instituții care nu mai există de multă vreme, dar care au merite deosebite, de netăgăduit, în ridicarea și restaurarea acestei Catedrale: aici amintim în mod deosebit figurile ilustre ale monarhilor Carol al VI-lea și Maria Theresia, precum și ale membrilor Administrației Imperiale a Banatului Timișan.
Expoziția își începe circuitul în partea stângă a intrării principale cu o întrebare: „Ce este o Catedrală?” și se continuă cu epocile Episcopilor: Nádasdy, care deja începând din 1710 era Episcop de Cenad; Episcopii Falkenstein, Stanislavich și Engl, care au fost implicați în mod direct la lucrările de construire al Catedralei; și până în vremea Episcopilor Christovich și Kőszeghy, acesta din urmă încoronând eforturile antecesorilor săi prin celebrarea solemnă a consacrării Catedralei în Octava Paștelui a anului 1803. În continuare se pot admira bulele papale și diplomele imperiale și regale, alături de alte rarități din arhiva noastră, din colecțiile Episcopiei, precum și din trezoreria Catedralei și a Diecezei. Aceste obiecte expuse constituie adevărate rarități, care cu siguranță nu pot fi văzute oricând și oriunde. Ele se află aici la locul lor originar și în această formă, în acest context, pentru prima dată!
Recomandăm spre vizitare expoziția noastră atât în mod personal, cât și în grupuri mai mici în următoarele săptămâni și luni, apelând la explicațiile și ghidajul oferite de ghizii noștri. Cu această ocazie putem privi cu mai multă profunzime obiectele expuse și putem medita la importanța lor pentru noi, cei de azi. În acest sens vă rugăm să vă programați cu câteva zile înainte de vizita Dvs la Ordinariatul Episcopiei noastre. Expoziția este deschisă începând de azi și până în data de 15 august a anului în curs. Vizitarea expoziției în timpul Sfintelor Liturghii, a celebrărilor sau devoțiunilor, precum și în zilele de duminică și în sărbători nu este posibilă. În rest, toți cei interesați sunt așteptați cu dragă inimă!
Muzeele bisericești și expozițiile de acest gen – inclusiv indicațiile și explicațiile cu caracter religios – sunt parte integrantă a poruncii divine de vestire a Evangheliei; ele documentează apariția, răspândirea și dezvoltarea credinței creștine într-o anumită regiune geografică, respectiv într-o Dieceză anume. Tocmai în acest spirit a fost realizată și expoziția de față și tocmai în acest spirit este bine și frumos să fie folosită și înțeleasă. Mai mult de atât, ea ne oferă un relativ vast material ilustrativ cu privire la istoria Catedralei și a Diecezei noastre. În încheiere doresc să le mulțumesc cordial, aici și pe această cale, tuturor celor care mi-au fost alături, cu ajutorul lor, la organizarea și amenajarea acestei expoziții. (Timișoara, la 9 aprilie 2016, † Martin Roos, Episcop diecezan)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3081, Ultimul acces: 2020-08-13 17:19:44


Nr. vizualizări:7664
Data ultimei vizualizări:2020-08-13 17:19:44
Data actualizare:2019-04-19 16:03:49
Data încărcării:2006-03-22 04:00:49
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:32
Fotografi:Nelu_Pozaru: 12, Ana-Maria Catalina: 10, Heinz Vogel: 2, Flavius Pătruți: 2, Rab Sandor: 1, Mihai Andrei: 1, Paul Ion: 1, Bela Knevel: 1, Farkas Csaba Tamás: 1, Gabriella Losonczy: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2009-06-16
Contor: 69

Vedere de ansamblu
Foto: Heinz Vogel

Data: 2010-11-05
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 29

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2011-10-03
Contor: 21

Vedere din față
Foto: Ana-Maria Catalina

Data: 2011-12-02
Contor: 21

Vedere din față
Foto: Farkas Csaba Tamás

Data: 2016-02-23
Contor: 9

Vedere de ansamblu
Foto: Bela Knevel

Data: 2010-08-26
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 23

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2008-08-18
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 35

Vedere de ansamblu
Foto: Gabriella Losonczy

Data: 2010-07-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S2000HD
Contor: 7

Vedere din față
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2011-10-03
Contor: 15

Vedere din față
Foto: Ana-Maria Catalina

Data: 2012-03-10
Contor: 7

Vedere de iarnă
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2010-12-20
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 18

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2010-12-30
Contor: 12

Vedere de ansamblu
Foto: Paul Ion

Data: 2012-07-16
Contor: 7

Vedere de ansamblu
Foto: Rab Sandor

Data: 2012-04-16
Contor: 7

Vedere din față
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2010-07-17
Aparat: FUJIFILM FinePix S2000HD
Contor: 9

Vedere de ansamblu
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2011-10-03
Contor: 11

Vedere din față
Foto: Ana-Maria Catalina


Setul de Fotografii 2