Bucova :: Schitul Sf Dionisie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sf Dionisie
Bucova
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bucova
Comună:Băuțar
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:327016
Persoană de contact :Ghiorghioni Sebastian Silviu
Telefon :0731... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiacaransebesului.ro, www.primariaBautar.ro, www.cjCS.ro, www.prefCS.ro
Preot:Calinic Stanga
Hram:Sf Dionisie Exiguul
Detalii:Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova a fost înființat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântul Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către familia Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său Dionisie Claudiu Ghiorghioni trecut prematur în lumea drepților.
Schitul cuprinde biserica, construită în stil moldovenesc și târnosită la data de 1 septembrie 2010, de către Preasfințitul Părinte Lucian, precum și un corp de chilii și un altar de vară.
Alte informații:Va asteptam cu mare drag pentru vizitare.
Asiguram masa si cazare.
Știri despre biserică:

»  Sfântul Dionisie Exiguul cinstit la Bucova, jud. Caraș-Severin (2016-09-02)

 Închide 

Sfântul Dionisie Exiguul cinstit la Bucova, jud. Caraș-Severin

[2016-09-02]
de Andrei Pau

hram bucova3
Schitul Bucova din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit în data de 01 septembrie 2016 ocrotitorul. Cu această ocazie, părintele Liviu Drăgan, protopopul Protopopiatului Caransebeș, din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de vară al așezământului monahal. Din sobor au făcut parte părinții viețuitori ai schitului, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
La slujbă au participat autorități locale, precum și numeroși credincioși din localitatea Bucova și de pe Valea Bistrei.
În cuvântul rostit, părintele protopop a evidențiat viața Sfântului Dionisie, îndemnând credincioșii să sporească în virtuțile pe care acest sfânt le-a cultivat.
La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului trecuți la Domnul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1795, Ultimul acces: 2020-08-05 05:46:29

»  Schitul Bucova și-a prăznuit hramul (2015-09-03)

 Închide 

Schitul Bucova și-a prăznuit hramul

[2015-09-03]
Pentru închinătorii și viețuitorii Schitului Bucova din județul Caraș-Severin, ziua de 01 septembrie 2015 a fost una de îndoită sărbătoare. Pe lângă începutul anului bisericesc, acest schit și-a sărbătorit hramul, fiind sub ocrotirea Sfântului Dionisie Exiguul, sărbătorit în fiecare an la 01 septembrie.
Cu acest prilej, delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar-eparhial, înconjurat de un sobor de preoți de pe Valea Bistrei și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Altarul de vară al Așezământului monahal. La slujbă au participat autorități locale, precum și numeroși credincioși și credincioase din localitate și de pe frumoasa Vale a Bistrei, așezământul monahal reprezentând pentru credincioșii din această zonă un loc de rugăciune și de mângâiere sufletească.
La final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului trecuți la Domnul. La sfintele slujbe au participat autorități județene și locale, precum și numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic
Ethos al Episcopiei Caransebeșului.
Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, cel Mic sau Smerit, s-a născut în Scythia Minor între anii 460 și 470 și a murit în Italia, la Vivarium, pe la 545-550. S-a format în școlile și mănăstirile din Dobrogea, a intrat de tânăr în mănăstire și a ajuns în Orient pentru a cunoaște mediul monahal din aceste părți. El a atras atenția multor cercetători, care l-au numit erudit daco-roman, sau Dionisie Romanul, o podoabă a Bisericii noastre strămoșești, totodată fiind considerat și părintele erei creștine și al dreptului bisericesc.
A fost canonizat la data de 27 octombrie 2008, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Situat într-un cadru natural deosebit, Schitul Sfântul Dionisie Exiguul din Bucova a fost înființat la data de 01 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântului Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către familia Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său, Dionisie Claudiu Ghiorghioni, trecut prematur în lumea drepților. Schitul cuprinde biserica, construită în stil moldovenesc și târnosită la data de 01 septembrie 2010 de către Preasfințitul Părinte Lucian, precum și un corp de chilii și un Altar de vară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2246, Ultimul acces: 2020-08-05 05:46:29

»  Schitul Bucova și-a sărbătorit hramul (2014-09-02)

 Închide 

Schitul Bucova și-a sărbătorit hramul

[2014-09-02]
Pentru credincioșii și viețuitorii Schitului Bucova din județul Caraș-Severin, ziua de 1 septembrie a fost una de îndoită sărbătoare. Pe lângă începutul noului an bisericesc, cinstit în întreaga Patriarhie Română, acest schit și-a sărbătorit hramul, fiind sub ocrotirea Sfântului Dionisie Exiguul, sărbătorit în fiecare an la 1 septembrie. Cu acest prilej delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți de pe Valea Bistrei, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal, după cum aflăm de la Diac. Pavel Canea și Darius Herea. La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului trecuți la Domnul și a fost sfințită o icoană a Sfântului Dionisie Exiguul, adusă din Bucovina și care se află la intrarea în biserica schitului. La sfintele slujbe au participat autorități județene și locale, precum și numeroși credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
„Ne bucurăm că din încredințarea Preasfințitului Lucian, am săvârșit Sfânta Liturghie și am cinstit pe Sfântul Dionisie Exiguul alături de credincioșii care au venit în acest loc mirific, să se întâlnească cu Dumnezeu, loc unde obștea puțină la număr, încearcă să păstreze pe mai departe tradițiile monahismului, rugăciunea și munca”, a precizat părintele vicar Constantin Timiș.
Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, cel Mic sau Smerit, s-a născut în Scythia Minor între anii 460 și 470 și a murit în Italia, la Vivarium, pe la 545-550. S-a format în școlile și mănăstirile din Dobrogea, a intrat de tânăr în mănăstire și a ajuns în Orient pentru a cunoaște mediul monahal din aceste părți. El a atras atenția multor cercetători, care l-au numit „erudit daco-roman”, sau „Dionisie Romanul”, o podoabă a Bisericii noastre strămoșești, totodată fiind considerat și părintele erei creștine și al dreptului bisericesc. A fost canonizat la data de 27 octombrie 2008 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova a fost înființat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântului Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către familia Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său, Dionisie Claudiu Ghiorghioni, trecut prematur în lumea drepților. Schitul cuprinde biserica, construită în stil moldovenesc și târnosită la data de 1 septembrie 2010, de către Preasfințitul Părinte Lucian, precum și un corp de chilii și un altar de vară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2796, Ultimul acces: 2020-08-05 05:46:29

»  Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova în haine de sărbătoare (2011-09-02)

 Închide 

Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova în haine de sărbătoare

[2011-09-02]
Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului alături de un numeros sobor de preoți și diaconi va sfinți sâmbătă, 3 septembrie, pictura ce împodobește biserica schitului „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova, dup cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.
Aflat într-un peisaj mirific, Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova a fost înființat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântul Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către domnul Ionesie Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său Dionisie Ghiorghioni trecut prematur în lumea drepților. La prăznuirea primului hram al schitului, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a târnosit, la data de 1 septembrie 2010, biserica cu hramul „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.
Fiind situat într-un peisaj montan pitoresc pe valea Bistrei, Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” – Bucova este păstorit de părintele Calinic Stângă. Acesta cuprinde biserica schitului construită în stil moldovenesc și un corp de chilii. Schitul de la Bucova este al XIX-lea așezământ monahal din Episcopia Caransebeșului și împletește frumos cununa vieții monahale duhovnicești din această Eparhie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4113, Ultimul acces: 2020-08-05 05:46:29


Nr. vizualizări:4628
Data ultimei vizualizări:2020-08-05 05:46:29
Data actualizare:2015-10-30 13:52:54
Data încărcării:2008-07-01 04:53:10
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:12
Fotografi:Boldea Sebastian Silviu: 12

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-10-03
Contor: 166

Vedere din lateral
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-18
Aparat: FUJIFILM FinePix A700
Contor: 165

Forma finala Schit + casa
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-18
Aparat: FUJIFILM FinePix A700
Contor: 91

Vederedin fata
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 131

Schitul
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 79

Altar
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 81

Clopotnița
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 88

Casa preotului
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 82

Statueta altar
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-26
Contor: 99

Altar de vara
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2008-10-03
Contor: 114

Sfințire
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-18
Aparat: FUJIFILM FinePix A700
Contor: 85

Iconostasul
Foto: Boldea Sebastian Silviu

Data: 2009-09-18
Aparat: FUJIFILM FinePix A700
Contor: 63

Policandru
Foto: Boldea Sebastian Silviu