Targoviste :: Biserica Cretulescu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Crețulescu
Târgoviște
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Târgoviște
Județ:Dâmbovița
Adresa:strada Crețulescu nr. 2
Cod poștal:130167
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiatargovistei.ro, www.pmTgv.ro, www.cjD.ro, www.prefecturaDambovita.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Antonie cel Mare
Detalii:Construită în secolul XV, refăcută în ani 1643, 1756, 1777.
Cod Monument:DB-II-m-A-17215
Știri despre biserică:

»  Hirotesie întru duhovnic la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște (2015-12-16)

 Închide 

Hirotesie întru duhovnic la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște

[2015-12-16]
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în prezența unor Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a hirotesit întru duhovnic, marți, 15 decembrie 2015, la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu, trei preoți recent hirotoniți, ocazie cu care le-a dăruit câte un Molitfelnic, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.
Aceștia sunt Pr. Alexandru Arion de la Parohia Dărmănești I, Protoieria Târgoviște Sud, Pr. Constantin Buică de la Parohia Butoiu, Protoieria Găești, și Pr. Ionuț Bordei de la Parohia Niculești, Protoieria Titu.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evocat principalele nevoi pastoral-misionare ale contemporaneității, dar și necesitatea intensificării vieții spirituale și culturale de la parohii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2019, Ultimul acces: 2020-06-07 02:39:47

»  Hramul Paraclisului arhiepiscopal și mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște (2012-01-19)

 Închide 

Hramul Paraclisului arhiepiscopal și mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște

[2012-01-19]
Paraclisul arhiepiscopal și mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște și-a sărbătorit marți ocrotitorul, pe Sfântul Antonie cel Mare, informeaz㠄Ziarul Lumina”. Cu acest prilej au fost săvârșite slujbe atât în ajunul sărbătorii, cât și în ziua hramului, ele fiind oficiate de Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal.
Evenimentul spiritual la care au participat numeroși credincioși a debutat luni seară, cu Vecernia unită cu Litia și Acatistul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, slujbe oficiate de Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, și au continuat a doua zi, cu Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul Nifon a evocat chipul impresionant și pilduitor al Cuviosului Antonie cel Mare, personalitate de referință pentru spiritualitatea ortodoxă, Părinte al Bisericii și unul dintre întemeietorii monahismului, arătând elementele principale ale vieții și activității marelui ascet. De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a vorbit și despre importanța hramului pentru spiritualitatea unei comunități locale și despre importanța pe care lăcașul de cult, ctitorie a boierului Radu Kretzulescu, o are din punct de vedere religios și istoric.
Paraclisul reședinței, ce datează din secolul al XIV-lea, prezintă un interes deosebit din punct de vedere artistic, datorită unor elemente specifice de arhitectură. Pictura interioară a fost executată în 1863, de Gheorghe Tattarescu. În urma unui program amplu de consolidare, restaurare și conservare a edificiilor cultice, inițiat și atent supravegheat de Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, între anii 2001 și 2005, la Paraclisul Kretzulescu s-au desfășurat asemenea lucrări.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4056, Ultimul acces: 2020-06-07 02:39:47


Nr. vizualizări:3854
Data ultimei vizualizări:2020-06-07 02:39:47
Data actualizare:2006-08-29 04:21:41
Data încărcării:2006-08-29 04:21:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0