Sibiu :: Biserica Azilului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Azilului
Sibiu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Sibiu
Județ:Sibiu
Adresa:strada Azilului nr. 4
Cod poștal:550000
Telefon :0269... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatulortodoxsibiu.ro, mitropolia-ardealului.ro, www.sibiu.ro, www.cjSibiu.ro, sb.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Ioan Trifan
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:In anul 1292, calugarii din ordinul Sfantul Spirit au obtinut din partea Magistratului orasului Sibiu, dreptul de a construi o biserica pe locul unei case mai vechi. Calugarii din acest ordin au fost, impreuna cu ospitalierii, intemeietorii spitalelor in evul mediu. Ei au ridicat in apropierea bisericii parohiale corul unei biserici pentru nevoile de cult destinate bolnavilor si a celor nevoiasi.
In secolul al XVI-lea noile autoritati definitiveaza planul bisericii gotice.
Odata cu reforma, calugarii catolici isi reduc si apoi isi inceateaza activitatea iar asezamantul trece in administrarea comunitatii evanghelice.
In secolul al XVIII-lea noile autoritati austriece si curentul Constrareformei permit refacerea masiva a constructiei dandu-i o tenta baroca. Zidurile navelor sunt dublate cu pilastri, se adauga o tribuna de lemn, se reface pavajul din caramida.
In a doua jumatate a secolului XIX-lea, intretinerea asezamantului devine atat de costisitoare incat consiliul parohiei bisericii evanghelice cedeaza biserica administratiei orasului Sibiu. Din aceasta perioada si pana in prezent biserica este abandonata, fiind folosit drept magazie si morga.
Biserica este structurata conform tipului de "biserica hala" cu trei nave, cor poligonal, sacristie. In perioada baroca s-au mai adaugat si tribunele peste navele lateralei si vestul navei centrale. Din secolul trecut dateaza o capela supraetajata anexata corului.
Cod Monument:SB-II-a-A-12049.02
Nr. vizualizări:9796
Data ultimei vizualizări:2025-01-15 07:22:39
Data ultimei actualizări:2023-04-27 14:30:56
Data încărcării pe sit:2006-08-28 06:25:12
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-03-27
Aparat: NIKON E8800
Contor: 299

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu