Giurgiu :: Biserica Baptista Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Baptistă Sf. Treime
Giurgiu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Baptist
Localitate:Giurgiu
Județ:Giurgiu
Adresa:strada Mihai Viteazu nr. 25
Cod poștal:080182
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.uniuneabaptista.ro, www.primariaGiurgiu.ro, www.cjGiurgiu.ro, www.prefecturagiurGiu.ro
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii „Sf. Treime" din mun. Giurgiu (2013-06-25)

 Închide 

Hramul bisericii „Sf. Treime" din mun. Giurgiu

[2013-06-25]
În ziua prăznuirii Sfintei Treimi, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica „Sf. Treime" din mun. Giurgiu, cu ocazia hramului bisericii. Cu acest prilej, de la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre dogma Sfintei Treimi, care este adevărul de temelie al învățăturii creștine. Această Taină a lui Dumnezeu unul în Ființă și întreit în Persoane depășește rațiunea umană, dar pentru că este descoperită oamenilor prin grija lui Dumnezeu, ea este primită prin credință. Dogma Sfintei Treimi a fost formulată solemn în timpul celor două Sinoade ecumenice de la Niceea (325)și Constantinopol (381), dar această dogmă a fost permanent vie în tradiția creștină, în cultul, credință, propovăduirea și predica Bisericii de la începutul creșnismului.
În continuarea cuvântului, Preasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 24 iunie. Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul prooroc al Vechiului Testament și, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament. Sfântul Ioan propovăduia Împărăția Cerurilor și săvârșea botezul pocăinței celor ce veneau la el și își mărturiseau păcatele. Înaintemergătorul Domnului este pentru toți creștinii un model de sfințenie și de virtute, el fiind numit datorită ascezei în care a trăit ,,înger în trup” și ,,om îngeresc”,a încheiat Preasfinția Sa.
La final, credincioșii prezenți au primit ultimul număr al revistei eparhiale, apoi au participat la agapa frățească pregătită de parohie, potrivit episcopiagiurgiului.ro.
Biserica ,,Sfânta Treime” din Giurgiu ce se află în partea de sud-est a orașului a fost construită în anul 1864 și este un important reper duhovnicesc pentru credincioșii din mun. Giurgiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1639, Ultimul acces: 2020-07-01 21:56:04


Nr. vizualizări:2049
Data ultimei vizualizări:2020-07-01 21:56:04
Data actualizare:2015-02-04 08:23:20
Data încărcării:2006-07-25 05:01:12
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Panoramio.com: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-06-05
Aparat: Canon Canon PowerShot SX210 IS
Contor: 48

Vedere de ansamblu
Foto: Panoramio.com