Cluj-Napoca :: Biserica Sf. Ilie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ilie
Cluj-Napoca
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cluj-Napoca
Județ:Cluj
Adresa:strada Târnavelor nr. 4
Cod poștal:400597
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-clujului.ro, www.primariaClujNapoca.ro, www.cjCluj.ro, www.prefecturaCluj.ro
Hram:Sf. Ilie Tesviteanu
Detalii:Construită în 1984-1998.
Știri despre biserică:

»  O seară de tineret, la Biserica Sfântul Proroc Ilie din Cluj (2014-02-18)

 Închide 

O seară de tineret, la Biserica Sfântul Proroc Ilie din Cluj

[2014-02-18]
Tinerii clujeni sunt invitați să participe la o seară dedicată lor la biserica “Sfântul Prooroc Ilie” din cartierul Mărăști. Evenimentul, organizat de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, va avea loc joi, 27 februarie, de la ora 19:00, și este adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, informează radiorenasterea.ro.
Întâlnirea va începe cu participarea tinerilor la slujba Vecerniei, la finalul căreia părintele Vasile Istrate va adresa îndemnuri duhovnicești. De la ora 20 întâlnirea va continua la subsolul bisericii, în sala “Horeb” unde se va desfășura un programul artistic. Tinerii din grupurile parohiale și cu ajutorul reprezentanților Asociației Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, vor pregăti scenete cu mesaj duhovnicesc. Va urma un moment artistic susținut de tinerii prezenți în care vor fi interpretate, cu vocea și la chitară, mai multe cântece folk. Seara de tineret ce va fi organizată de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj la biserica "Sfântul Prooroc Ilie" de pe strada Târnavelor nr. 4 se va încheia cu o agapă creștinească și o activitate de socializare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3052, Ultimul acces: 2020-06-01 18:25:46

»  Proiect educațional la biserica Sfântul Ilie din Cluj-Napoca (2013-06-27)

 Închide 

Proiect educațional la biserica Sfântul Ilie din Cluj-Napoca

[2013-06-27]
În perioada aprilie – iunie 2013, Parohia “Sfântul Ilie” din cartierul clujean Mărăști a inițiat în parteneriat cu Grădinița “Degețica”, aflată în vecinătatea bisericii parohiale, un proiect educațional intitulat “De nu veți fi ca pruncii…”. S-au implicat în acest proiect Prof. Daniela Marc în colaborare cu Pr. Paroh Vasile Istrate, Valeria Mihaela Gădălean – directoarea Grădiniței “Degețica” și educatoarele Eligia Herman și Mihaela Jurcan.
O implicare deosebită , în calitate de voluntari, au avut-o și grupul de tineri al Parohiei “Sfântul Ilie” care se întâlnesc în fiecare miercuri seara la biserica parohială, unde se desfășoară diverse activități catehetice, misionar-sociale și culturale, informează radiorenasterea.ro
Potrivit preotului paroh Vasile Istrate, copii au mers la biserică, au participat la Sfânta Liturghie și la slujbele oficiate aici, au fost împărtășiți cu Sfintele Taine în Postul Mare și în perioada post-pascală și au învățat rugăciuni. Au participat și la întâlniri tematice în care s-a discutat despre elementele spațiului liturgic, precum pictura bisericii, icoana, crucea ca obiect și semn. Totodată în cadrul activităților au fost citite povestiri creștine pentru copii, au fost vizionate desene animate cu tematică creștină și s-au desfășurat discuții tematice pe marginea lor. A fost vizitată și Galeria Horeb, aflată la demisolul bisericii, un spațiu gândit și pentru diverse activități cu copiii și tinerii. Copiii au primit cărți de rugăciuni și iconițe cu Sfântul Prooroc Ilie, ocrotitorul parohiei. La finalul proiectului, copiii și cei implicați au fost răsplătiți cu diplome de participare, într-o atmosferă plină de voioșie.
Părintele Vasile Istrate a explicat că prin activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect s-a urmărit formarea virtuților creștine și cultivarea comportamentului moral-religios la copiii preșcolari.
Proiectul educașional “De nu veți fi ca pruncii…” a fost unul pilot, în vederea evaluării posibilităților de colaborare în viitor, între Biseric㠖 grădiniț㠖 părinți, cu scopul de a contribui cât mai eficient la educarea copiilor prin promovarea valorilor morale ortodoxe, a principiilor evanghelice și a tradițiilor românești, urmărind în același timp și “reînduhovnicirea părinților prin copii”, apropierea copiilor de Biserică și întărirea lor prin împărtășirea cu Sfintele Taine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3639, Ultimul acces: 2020-06-01 18:25:46


Nr. vizualizări:4313
Data ultimei vizualizări:2020-06-01 18:25:46
Data actualizare:2019-12-10 16:52:45
Data încărcării:2006-07-21 07:59:59
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Contor: 13

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View