Craiova :: Biserica Sf. Ioan Sebastian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Sebastian
Craiova
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Craiova
Județ:Dolj
Adresa:strada Ion Vasilescu nr. 1, cartier Craiovița Nouă
Cod poștal:200253
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro, www.primariaCraiova.ro, www.cjDolj.ro, www.prefecturaDJ.ro
Hram:Sf. Ioan Sebastian
Detalii:Construită în 1990.
Știri despre biserică:

»  Concert de colinde, la Biserica „Sfântul Ioan Sebastian” – Craiovița Nouă (2013-12-09)

 Închide 

Concert de colinde, la Biserica „Sfântul Ioan Sebastian” – Craiovița Nouă

[2013-12-09]
Parohia „Sfântul Ioan Sebastian” din cartierul Craiovița Nouă, municipiul Craiova, a găzduit duminică, 8 decembrie, la finalul slujbei Sfintei Liturghii, un concert caritabil de colinde susținut de Grupul coral parohial și de Grupul coral al Seminarului Teologic din Craiova, după cum ne-a transmis diac. Gheorghe Cioiu. Manifestarea, desfășurată sub genericul „Dăruind vei dobândi”, a avut loc în cadrul unui proiect mai amplu intitulat „Tinerii elevi seminariști în viața pastorală a parohiei”, inițiat de părintele paroh Marius Neacșu și părintele profesor Cristin Sperlea. Cu acest prilej credincioșii au donat sume de bani și alimente neperisabile pentru persoane de vârsta a treia din parohie care sunt bolnave și singure. „Avem în parohia noastră mulți bătrâni singuri și bolnavi, oameni care trebuie să simtă și ei bucuria praznicului Nașterii Domnului. Pentru aceștia am organizat acest concert de colinde și încercăm astfel să creem o punte de legătură între credincioșii prezenți în biserică, la Sfânta Liturghie și cei care, din motive obiective și binecuvântate de Dumnezeu, se află acasă și nu pot fi alături de noi, la biserică. Dorim ca cei prezenți astăzi la Sfânta Liturghie să fie mesagerii bucuriei apropiatului praznic al Nașterii Mântuitorului, pentru ca cei care așteaptă la casele lor, să fie părtași și ei la această bucurie”, a mărturisit părintele paroh Marius Neascșu.
Despre colaborarea cu elevii Seminarului Teologic din Craiova, părintele prof. Cristin Sperlea a subliniat necesitatea implicării tinerilor elevi în viața parohiei, apreciind în acest sens colaborarea cu Parohia Sfântul Ioan Sebastian. Avem în vedere organizarea în comun a unor activități catehetice, pelerinaje, acțiuni filantropice, constituirea unor Grupuri parohiale de tineri și a altor astfel de acțiuni care au loc în sânul Bisericii noastre, iar concertul de colinde organizat în această duminică, împreună cu Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, în scopul ajutorării persoanelor aflate în suferință, este parte a acestui proiect pe care noi îl derulăm deja de câțiva ani cu rezultate îmbucurătoare”, a precizat părintele prof. Cristin Sperlea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1401, Ultimul acces: 2020-05-27 19:21:40


Nr. vizualizări:1744
Data ultimei vizualizări:2020-05-27 06:18:23
Data actualizare:2014-08-27 05:24:01
Data încărcării:2006-07-18 16:45:04
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0