Bucuresti :: Biserica Sf. Pantelimon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Pantelimon
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Iancu Căpitanu nr. 24
Cod poștal:012219
Telefon :0721... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:sfantulpantelimon.blogspot.ro
www.bisericasfantulpantelimonfoisoruldefoc.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Marian Constantinescu, Bogdan Teleanu, Cătălin Niculescu
Hram:Sf. Pantelimon, Sf. Cuv. . Parascheva
Detalii:În anul 1790, în locul bisericii de lemn - după cum se menționează într-o pisanie săpată în piatră cu litere chirilice – a fost construită una din zid de către preotul Ivan ot Silvestru.
Preotul Ivan de la Silvestru, care a slujit la această, a pictat icoana Maicii Domnului și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, precum și o cutie de lemn ce conține 11 iconițe praznicale. Forma bisericii din 1790 se regăsește picatată pe cutia de ofrande ce se mai păstrează și astăzi.
Cutremurul din 1838 a avariat grav biserica. Drept urmare, în anul 1866, s-a luat inițiativa construirii bisericii în forma pe care o vedem astăzi. Piatra de temelie a actualei biserici a fost pusă în data de 22 mai 1872, lucrările de construcție fiind executate după planurile arhitectului Nae Cucu. Biserica a fost picatată de G. Stoenescu, un elev al lui Gh. Tătărescu. Atât tâmpla – lucrată de sculptorul Petre Babic –, cât și amvoul, jilțurile și o masă de ofrande datează din anul 1873. Poleitul tâmplei și amvonului a fost executat în anul 1875 de Franz Ferdinandy. Construcția bisericii a fost finalizată în data de 11 aprilie 1876.
Între anii 1921–1926 – când sub îndrumarea arhitectului G. Vasilescu i se adaugă pridvorul deschis și cafasul – la biserică se fac următoarele reparații și îmbunătățiri: se auresc crucile; se repară ferestrele de la turle; se refac ferestrele de la sfântl locaș, micșorându-se și se pun vitrourile actuale, în număr de 8; se împrejmuiește curtea bisericii cu soclu de beton pe care se așează actualul grilaj; se pavează curtea; se instalează lumina electrică; se introduc 24 scaune de stejar; se introduce apa; se pun flori și arbuști în curtea ei; se învelește cu tablă; se reface fațada și temelia la exterior.

Un alt cutremur, cel din 9–10 noiembrie 1940, a avariat biserica. Astfel, în 1942, biserica a fost legată cu fier. Cu acest prilej, au fost făcute străni noi, s–a introdus un clopot nou (1943) în locul celui vechi, luat de armatele nemțești în timpul ocupației din 1916–1918. Cutremurul din martie 1977 a produs bisericii avarii semnificative: fisurarea pereților și dizlocarea frontonului care a trebuit demolat și zidit din nou. La exterior au fost săpate două centuri de beton armat legate între ele prin podul bisericii.
Alte informații:Cont IBAN : RO75CECEB2073RON0354536
Banca : CEC BANK Sector 2
Știri despre biserică:

»  Moaștele Sf. Serafim de Sarov vor fi aduse în pelerinaj la Biserica Sf. Pantelimon din București (2018-07-19)

 Închide 

Moaștele Sf. Serafim de Sarov vor fi aduse în pelerinaj la Biserica Sf. Pantelimon din București

[2018-07-19]
de Florin Nicolaie

În ziua de 26 iulie 2018 racla cu un fragment din moaștele Sfântului Serafim de Sarov de la biserica Sfântul Nicolae – Tabacu va fi adusă spre închinare credincioșilor la biserica Sfântul Pantelimon – Foișorul de foc din București, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului acestui vechi lăcaș de cult.
De la ora 18.00, raclele cu moaștele Sfântului Serafim de Sarov și Sfântului Pantelimon vor fi așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în fața bisericii.
De la ora 20:00, va fi organizată o procesiune cu sfintele moaște pe străzile Iancu Căpitanu, Gheorghe Pop de Băsești, Salmen și Călușei.
Totodată, joi, 26 iulie 2018, de la ora 20.30, în curtea bisericii Sfântul Pantelimon va avea loc spectacolul religios Urma pașilor Tăi, o adaptare după jurnalul de călătorie în Țara Sfântă al Olgăi Greceanu.
În ziua de vineri, 27 iulie 2018, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți, începând cu ora 8.00, urmată de slujba parastasului pentru ctitorii bisericii.
Moaștele Sfântului Serafim de Sarov au fost aduse și dăruite de Patriarul Kirill, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.
Canonizarea marelui stareț Serafim de Sarov a avut loc în vara anului 1903, eveniment la care a participat și ultimul țar al Rusisi, Nicolae al II-lea, purtând pe umeri racla cu sfintele moaște ale acestui sfânt.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1064, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală găzduiește un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Educației (2017-10-05)

 Închide 

Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală găzduiește un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Educației

[2017-10-05]
de Andrei Pau

Biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din Capitală găzduiște, în perioada 4-6 octombrie 2017, manifestarea culturală dedicată Zilei Internaționale a Educației intitulată #CARTEaREZISTĂ, informează părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la parohia bucureșteană.
Evenimentul este organizat de Școala Gimnazială Maica Domnului în colaborare cu Biserica Sfântul Pantelimon din București și se înscrie în inițiativa mai largă de susținere a lecturii de carte coordonată de mediatorul cultural Simona Pandele.
În deschiderea manifestării, Olga Szel a susținut un concert de pian. După acest moment ea a rostit un scurt cuvânt. În cadrul acestuia, Olga Szel a precizat că organizarea acestei manifestări a plecat de la premisa că simpla lectură de calitate poate salva victimele bullingul-ui, cartea fiind cel mai bun prieten al copiilor. Ea a mai precizat că muzica ne sensibiliează și ne îmbogățește foarte mult, dar fără cărți nu am putea trăi.
Cei prezenți la eveniment au avut ocazia să participe la vernisarea expoziție de icoane pe lemn intitulată Cu Hristos în suferință. Acestea au fost pictate de membrii Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon. Cu acest prilej a fost punctat și faptul că în acest an sunt comemorați apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului.
În data de 6 octombrie 2017 a avut loc o discuție liberă cu scriitorul Tudor Călin Zarojanu. Acesta a vorbit despre importanța lecturii în viața unui om.
Toți cei care prezenți la manifestare au participat la o campanie de strângere de cărți pentru instituțiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1513, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Procesiune cu moaștele Sfântului Pantelimon, în Capitală (2017-07-11)

 Închide 

Procesiune cu moaștele Sfântului Pantelimon, în Capitală

[2017-07-11]
de Gheorghe Anghel

Moaștele Sfântului Pantelimon
Parohia Sfântul Pantelimon din Capitală organizează, spre sfârșitul lunii acesteia, procesiunea intitulată Mărturisirea credinței în cetate. Astfel, cu prilejul hramului, racla cu moaștele marelui mucenic din incinta bisericii va fi purtată în procesiune pe următorul traseu:
Str. Iancu Căpitanu → Str. Pop de Băsești → Str. Gerneral Salmen → Str. Călușei;
Evenimentul va avea loc mercuri, 26 iulie 2017, de la ora 20:00, după slujba Vecerniei.
De asemenea, cu acestă ocazie, va avea loc un moment cultural dedicat apărătorilor Ortodoxiei din perioada comunistă. Piesa intitulată Apărătorii Ortodoxiei va fi pusă în scenă, sub forma unui monolog, de actrița Ana Calciu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1431, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Procesiune în cinstea Sf. Cuvioase Parascheva la Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală (2016-10-13)

 Închide 

Procesiune în cinstea Sf. Cuvioase Parascheva la Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală

[2016-10-13]
de Andrei Pau

web-biserica-sfantul-pantelimon-border1
În ziua cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva, Biserica Sfântul Pantelimon din zona Foișorului de Foc din Capitală își va sărbătorii cel de-al doilea hram. Cu această ocazie, credincioșii parohiei vor participa joi, 13 octombrie 2016, la procesiunea Mărturisirea credinței în cetate, ne-a informat părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la parohia bucureșteană.
După slujba Vecerniei, racla cu veșmântul sfintei și icoana Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi purtate apoi în procesiunea pe străzile din jurul bisericii. În timpul procesiunii, credincioșii vor cânta imnuri închinate Sfintei Cuvioase Parascheva.
În continuare, racla cu veșmântul sfintei vor fi așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în fața locașului de cult. Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva și racla cu veșmântul vor rămâne în curtea bisericii până la închinarea ultimului pelerin.
Cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii, Departamentul pentru copii si tineret Ateneul Sfantului Pantelimon va organiza, cu sprijinul enoriașilor, Masa Sfântului Cuvioase Parascheva devenită deja o tradiție în comunitatea de credincioși din blocul de garsoniere P10 situat în parohie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1734, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Festival de teatru religios parohial în București. Organizatorii sunt Parohia „Sf. Pantelimon” și Școala Gimnazial㠄Maica Domnului” (2016-09-20)

 Închide 

Festival de teatru religios parohial în București. Organizatorii sunt Parohia „Sf. Pantelimon” și Școala Gimnazial㠄Maica Domnului”

[2016-09-20]
de Iulian Dumitrascu

img_4044
În perioada 19-23 septembrie 2016 se desfășoară festivalul de teatru religios parohial Sf. Ierarh Antim Ivireanul și Sf. Ap. Andrei, prietenii Ateneului Sf. Pantelimon, organizat cu ocazia începerii noului an școlar de Parohia Sfântul Pantelimon și Școala Gimnazială Maica Domnului din București, după cum ne-a precizat Pr. Bogdan Teleanu.
Festivalul constă în proiecția la orele de religie a principalelor piese de teatru al căror scenariu a fost scris de Pr. Teleanu Bogdan și puse în scenă de Departamentul pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon din care fac parte și elevi ai Școlii Gimnaziale Maica Domnului.
Prin organizarea acestui festival, membrii Departamentului pentru copii și tineret doresc să se alăture campaniei Patriarhiei Române de înlăturare a minelor antipersonal din zona Valea Mănăstirilor (Iordan) și să contribuie la refacerea schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan, unde a slujit și sfântul cuvios de origine română Ioan Iacob de la Neamț (cinstit de Biserica Ortodoxă în data de 5 august).
Astfel, în data de 20 septembrie 2016, în cadrul orei de religie, a fost invitat actorul Costel Bojoc care, în calitate de ambasador al păcii, a asistat la proiecția piesei de teatru Lumina Sfântului Andrei, transpusă în viziune cinematografică de doamna Cristina Ionescu în interpretarea elevilor clasei a IV-a A din cadrul Școlii Gimnaziale Maica Domnului, sub coordonarea doamnei învățător Ignat Daniela.
Actorul Costel Bojoc i-a ajutat pe copii să-și valorifice activitatea de voluntariat desfășurată în cadrul Departamentul pentru copii și tineret în sprijinul proiectului de deminare a zonei în care se află schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul de la Iordan.
Programul Sf. Ierarh Antim Ivireanul, prietenul Școlii mele a constat într-o expoziție de icoane pe lemn cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, pictate de copii sub atenta îndrumare a artistului plastic Camelia Comșia, și proiecția unei piese de teatru despre viața acestui Sfânt Ierarh Martir al Bisericii noastre, transpusă cinematografic de doamna Cristina Ionescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1878, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Lucrări de reparație la acoperișul Bisericii Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc (2013-06-06)

 Închide 

Lucrări de reparație la acoperișul Bisericii Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc

[2013-06-06]
La Biserica „Sfântul Pantelimon“ – Foișorul de Foc din Protoieria II Capitală, grav afectată de incendiul din 9 ianuarie 2012, au început lucrările de înlocuire a turlelor. Turla cea mare a Pantocratorului a fost amplasată pe acoperișul bisericii ieri, 5 iunie, urmând ca în scurt timp să fie montată și turla mică din partea frontală, informează Ziarul Lumina.
După ce a fost înlăturat capacul provizoriu din zona cupolei, cu ajutorul unei macarale a fost montată noua turlă mare, realizată pe structură metalică, izolată cu vată minerală și îmbrăcată în plasă de Buzău și de rabitz. Imediat ce va fi montată și cea de-a doua turlă, acestea vor fi tencuite și finisate, urmând ca la interior să fie realizate lucrările de pictură. „Ne aflăm într-o zi foarte importantă a bisericii noastre, deoarece pe acoperiș s-a montat turla mare, care a fost doborâtă de incendiul din ianuarie 2012. Iată a trecut mai bine de un an și bucuria e mare pentru că truda și rugăciunea tuturor se văd împlinite. Turla este cea care arată direcția de vedere a omului către Dumnezeu. De aceea, parcă am fost văduviți în tot acest timp de acest necaz, dar iată că prin grija lui Dumnezeu și prin truda oamenilor s-a realizat acest pas important“, ne-a declarat părintele Marian Constantinescu, parohul Bisericii „Sfântul Pantelimon“ – Foișorul de Foc.
Lucrările de reparație a acoperișului și de înlocuire a turlelor au fost executate de FC Edil-Construct SRL, sub coordonarea ing. Ștefan Cliseru, cu sprijinul financiar al Primăriei sectorului 2 Capitală.
După incendiul din ianuarie 2012, biserica parohiei a devenit improprie cultului. Cu un ajutor financiar în valoare de 50.000 de lei primit din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost reabilitat în regim de urgență interiorul bisericii, în vederea reluării activității liturgice. Credin-cioșii din comunitate s-au mobilizat și au reușit ca în doar câteva zile, până la sfârșitul săptămânii, să pregătească biserica pentru Sfânta Liturghie. Duminică, 15 ianuarie 2012, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a citit rugăciunea de binecuvântare și a sfințit pictura, icoanele și Sfânta Cruce de la Sfânta Masă din altar.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3617, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Teatru biblic pentru copii (2012-08-28)

 Închide 

Teatru biblic pentru copii

[2012-08-28]
În cadrul școlii de duminică de la Biserica 'Sfântul Pantelimon' - Foișorul de Foc din București (str. Iancu Căpitanu 24, sect. II), va avea loc duminică, 2 septembrie 2012, ora 12:00, premiera scenetei 'Pilda lucrătorilor răi', o piesă de teatru de umbre cu ajutorul căreia va fi interpretată pentru cei mici Evanghelia duminicală după un text adaptat de preotul Bogdan-Aurel Teleanu, slujitor la această parohie, în interpretarea trupei de teatru Ateneul 'Sfântul Pantelimon'.
Evenimentul face parte din campania 'Conectează-te la viața parohială!', care se adresează tinerilor ortodocși din parohie și are ca scop stimularea interesului participanților la orele de cateheză 'Hristos împărtășit copiilor' prin împărtășirea bucuriei întâlnirii creștine a copiilor și părinților lor în pridvorul prietenos al Bisericii 'Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3833, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Au început lucrările de reabilitare a Bisericii Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc (2012-01-11)

 Închide 

Au început lucrările de reabilitare a Bisericii Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc

[2012-01-11]
Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Biserica 'Sfântul Mucenic Pantelimon' și 'Sfânta Cuvioasă Parascheva' de la Foișorul de Foc din București, mistuind în întregime turla principală. Credincioșii s-au mobilizat imediat și au salvat obiectele de cult, iar acum lucrează intens pentru a curăți sfântul lăcaș, sperând că duminică vor putea participa din nou la Sfânta Liturghie.
Motivul incendiului nu s-a putut stabili încă, dar se crede că acesta ar fi fost provocat fie de un scurtcircuit, fie din cauza unor focuri de artificii care s-au tras în apropierea bisericii. Deși stingerea focului a durat aproximativ trei ore, pompierii s-au aflat în curtea lăcașului, până dimineață pentru a supraveghea biserica. Enoriașii, împreună cu preotul paroh Marian Constantinescu și cu ceilalți preoți slujitori, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva obiectele de valoare din biserică. În cele din urmă, cupola bisericii s-a prăbușit împreună cu candelabrul.
'Obiectele din biserică nu au fost afectate deoarece între timp ne-am mobilizat și toate obiectele de cult de valoare au fost salvate cu ajutorul enoriașilor noștri. Singura care este vizibil afectată este cupola. Ne bucurăm totuși că nu a fost afectată catapeteasma, care este de o valoare deosebită, mai ales pentru faptul că întreaga cupolă s-a prăbușit chiar în apropiere de aceasta. Acum avem nevoie de solidaritate pentru că vrem să reparăm cât mai repede biserica. Mulțumim enoriașilor noștri, care ne-au sărit în ajutor în miez de noapte și chiar i-au impresionat pe pompieri; aceștia au spus că la nici o biserică la care au mai fost nu au mai văzut așa o solidaritate. Chiar în acest moment, credincioșii sunt alături de noi; curăță obiectele de cult, spală și lucrează intens ca duminică noi să putem să slujim deja în biserică. Mulțumim domnului primar Nicolae Onțanu pentru sprijinul dat și ing. Ștefan Cliseru, care se ocupă de construcția unui așezământ social în apropierea bisericii și care imediat ne-a sărit în ajutor; a montat deja schelele și provizoriu va monta un capac din rigips pe care vom pune o imagine a Pantocratorului, astfel încât credincioșii care vor veni duminică să nu sufere atât de mult drama pe care au trăit-o cei care au văzut biserica în flăcări', a declarat părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la Biserica 'Sfântul Mc. Pantelimon' de la Foișorul de Foc, după cum ne informează Ziarul Lumina.
Apel la solidaritate
Cei care vor să ajute la reconstruirea turlei și a cupolei bisericii Parohiei 'Sfântul Mc. Pantelimon' și 'Sfânta Cuv. Parascheva' de la Foișorul de Foc pot să facă donații direct la biserica situată în str. Iancu Căpitanu nr. 24, sect. 2, București, sau în contul parohiei: RO75CECEB20736RON0354536. Alte informații despre modul în care se pot sprijini lucrările de reabilitare a bisericii pot fi obținute apelând numărul de telefon 021.252.76.03

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4375, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Incendiu la Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală (2012-01-10)

 Închide 

Incendiu la Biserica Sfântul Pantelimon din Capitală

[2012-01-10]
Un incendiu a izbucnit aseară la biserica Sfântul Pantelimon din Capitală. Turla bisericii s-a prăbușit la două ore după izbucnirea incendiului. După o intervenție de aproximativ trei ore și jumătate, pompierii au reușit să stingă flăcările.
Din biserică au fost recuperate Icoane foarte vechi precum și Sfintele Vase după cum a precizat pentru Radio TRINITAS părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la această biserică.
'Cu ajutorul enoriașilor am scos icoanele care erau valoroase, Sfânta Evanghelie și tot ce era pe Sfânta Masă; am reușit să scoatem chiar și icoane din catapeteasmă. Slavă Domnului că și catapeteasma nu pare a fi fost afectată, doar atât că scoțând icoanele, de teama incendiului, sunt mici daune la catapeteasmă care este extrem de valoroasă. În schimb turla mare a bisericii, care era din lemn capitonat cu tablă, s-a prăbușit pentru că lemnul a ars mocnit și în cele din urmă nu a mai putut fi salvată”, a mărturisit părintele Bogdan Teleanu slujitor la biserica Sfântul Pantelimon din Capitală
Piatra de temelie a actualei biserici a fost pusă în data de 22 mai 1872, lucrările de construcție fiind executate după planurile arhitectului Nae Cucu. Biserica a fost picatată de G. Stoenescu, un elev al lui Gh. Tătărescu. Atât tâmpla – lucrată de sculptorul Petre Babic –, cât și amvoul, jilțurile datează din anul 1873. Poleitul tâmplei și amvonului a fost executat în anul 1875 de Franz Ferdinandy. Construcția bisericii a fost finalizată în data de 11 aprilie 1876.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4341, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19

»  Arhiepiscopia Bucureștilor ajută biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din București (2012-01-10)

 Închide 

Arhiepiscopia Bucureștilor ajută biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din București

[2012-01-10]
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR ne informează:
Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în ședința sa din 10 ianuarie 2012, a hotărât acordarea, în primă fază, a unui ajutor în valoare de 50.000 lei Parohiei Sfântul Mare Mucenic Pantelimon din București.
În seara zilei de 9 ianuarie 2012, s-a produs un incendiu care a provocat distrugerea turlei altarului și alte grave daune locașului de cult cu hramul Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Protoieria II Capitală. În urma incendiului, biserica a devenit improprie desfășurării cultului.
Ajutorul financiar alocat este destinat reabilitării în regim de urgență a interiorului bisericii, în vederea reluării activității liturgice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4332, Ultimul acces: 2020-07-11 17:31:19


Nr. vizualizări:4215
Data ultimei vizualizări:2020-07-11 17:31:20
Data actualizare:2018-09-21 13:52:25
Data încărcării:2006-07-17 10:27:15
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:19
Fotografi:Constantin Banciu: 16, Basilica.ro: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2011-05-24
Aparat: NIKON E8800
Contor: 129

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-10-16
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 13

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 10

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-05-24
Aparat: NIKON E8800
Contor: 63

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2014-07-07
Contor: 71

Verdere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2019-10-16
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 7

Turnul clopotniță
Foto: Constantin Banciu

Data: 2012-01-12
Contor: 55

Incendiu
Foto: Basilica.ro

Data: 2012-01-12
Contor: 52

Reconstrucție
Foto: Basilica.ro

Data: 2011-05-24
Aparat: NIKON E8800
Contor: 122

Interior
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 12

Interior
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 9

Bolta cupolei
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 8

Pictură
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 6

Pictură
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 8

Inscripție
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 7

Pisanie
Foto: Constantin Banciu

Data: 2019-07-12
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 12

Pisanie
Foto: Constantin Banciu


Setul de Fotografii 2