Bucuresti :: Biserica Sf. Miron Damaroaia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Miron Dămăroaia
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Daimaca Victor nr. 1
Cod poștal:013277
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Lacatus Stelian, Pletea Marian
Hram:Sf. Miron, Sf. Nicolae
Detalii:Așa cum este scris în pisania de deasupra ușii de la intrare, biserica este zidită în anul 1946, pe locul unde a fost paraclisul Sf. Mucenic Miron, ridicat de întâiul preot paroh Vasile Moga, între 1930-1932, când a luat ființă parohia Dămăroaia.
Acest Sfânt Lăcaș este un exemplu de construcție la care lucrările s-au făcut în timp, treptat, pe măsura strângerii fondurilor necesare și numai cu sârguința neîntreruptă a credincioșilor și slujitorilor bisericii. Sufletul acțiunilor de organizare și strângere de fonduri după anul 1938 a fost părintele paroh Constantin Predeleanu, fiind sprijinit de generalul Ion Antonescu și de Maria Antonescu –soția sa.
Din 1938, preotul s-a preocupat de parcelarea cartierului încă în stadiul incipient, de rezervarea locului pentru biserică (în axul principal al parcelării) , de împrejmuirea și împodobirea acestuia cu arbori și pomi.
Până în anul 1946, în vremurile grele de război și de după acesta, s-au strâns fondurile și materialele necesare construirii bisericii, proiectată de arh. D. Ionescu-Berechet. La 17 august 1946 s-a pus piatra de temelie. La 15 decembrie al aceluiași an, lucrările de construcție, cu tencuiala interioară, au fost finalizate, iar pe 25 decembrie biserica a fost sfințită. În anul 1947 a fost continuată construcția, realizându-se pridvorul.
Între anii 1953-54, cu sprijinul P. F. Patriarhul Justinian, s-a lucrat fresca interioară de către pictorul D. Nicolaide, iar între 1958-59 s-a realizat tâmpla din zidărie prin grija sculptorului Rudolf Waffler, aceasta fiind mai apoi pictată în 1960 de același D. Nicolaide.
Pe data de 10 noiembrie 1963, biserica a fost târnosită de către P. S. Episcop Antim Târgovișteanul, însoțit de un mare sobor de preoți.
Alte informații:Donații către Biserica Sf. Miron se pot realiza prin intermediul contului bancar RO72RNCB0065103885550001, BCR Filiala Sector 1.
Știri despre biserică:

»  Patriarhul Daniel a sfințit racla pentru moaștele Sf. Ier. Miron. „Este o lucrare de cinstire a lui Dumnezeu și a sfinților, dar și de încurajare a evlaviei credincioșilor” (2018-03-19)

 Închide 

Patriarhul Daniel a sfințit racla pentru moaștele Sf. Ier. Miron. „Este o lucrare de cinstire a lui Dumnezeu și a sfinților, dar și de încurajare a evlaviei credincioșilor”

[2018-03-19]
de Sorin Ionițe

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit luni racla ce va adăposti un fragment din moaștele Sf. Ier. Miron, Episcopul Cretei, pentru Biserica Miron Patriarhul din Capitală.
„Această lucrare de împodobire cu racle conținând moaștele sfinților este o lucrare de cinstire a lui Dumnezeu și a sfinților, dar și de încurajare a evlaviei credincioșilor, pentru că ajutorul sfinților este cea mai prețioasă simțire a harului lui Dumnezeu care se revarsă prin moaștele, icoanele și rugăciunile sfinților”, a spus Patriarhul Daniel.
În cuvântul rostit, Părintele Patriarh a evidențiat calitățile duhovnicești ale Sf. Ier. Miron care a trăit în perioada 250-350 și a fost contemporan cu Sf. Antonie cel Mare.
„El s-a născut într-un sat în Creta, lângă Cnossos și a fost de mic copil foarte milostiv, a făcut milostenie din tot ceea ce avea, apoi s-a căsătorit, a avut familie, iar după moartea soției a fost foarte preocupat de a întări viața duhovnicească și în cele din urmă a ajuns episcop în Creta”.
Părintele Patriarh a amintit faptul că Sf. Miron a trăit în vremea persecuțiilor romane asupra creștinilor și a primit o educație creștină aleasă din copilărie și ulterior darul facerii de minuni.
„Sfântul Ierarh Miron a făcut în timpul vieții minuni, dar a făcut foarte multe minuni și după moarte, până în zilele noastre, mai ales în secolul al douăzecilea și în timpul nostru”.
Moaștele sfântului Miron au fost descoperite în luna mai a anului 2014, scoase și așezate spre închinare în prezența Mitropolitului Irineu, Arhiepiscopul Cretei. „Este o mare bucurie și o mare binefacere faptul că aceste moaște au putut fi aduse la Biserica Miron Patriarhul”, a spus Preafericirea Sa.
Patriarhul Daniel a amintit și de primul patriarh al României s-a numit Miron, care din botez a primit numele Ilie, fiind născut de sărbătoarea marelui proroc.
Totodată, Patriarhul a apreciat calitatea și frumusețea raclei care a fost realizată la Atelierele Patriarhiei Române de la Mănăstirea Pasărea de maici „foarte răbdătoare și pricepute”.
La final, Patriarhul Daniel l-a felicitat pe Pr. Paroh Traian-Ioan Diaconu și s-a rugat pentru comunitatea păstorită de acesta.
„Ne rugăm Sfântului Ierarh Miron, Episcopul Cretei, să ocrotească Parohia Miron Patriarhul din București, să ajute la terminarea lucrărilor de restaurare și la intensificarea vieții duhovnicești, a misiunii social-filantropice și culturale”.
„Îl rugăm să fie, de asemenea, ocrotitor al tuturor celor care îi cer ajutorul și mijlocirea rugăciunilor sale să împlinească dorințele de bine, de sănătate și mântuire, pace și bucurie în familie și în toate activitățile pe care le desfășoară ca dreptmăritori creștini”, a spus Patriarhul Daniel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2964, Ultimul acces: 2020-07-12 02:22:17

»  Procesiune cu sfintele moaște. Sfântul Ierarh Miron serbat în Parohia Miron Patriarhul din Capitală (2017-08-08)

 Închide 

Procesiune cu sfintele moaște. Sfântul Ierarh Miron serbat în Parohia Miron Patriarhul din Capitală

[2017-08-08]
de Sorin Ionițe

Numeroși credincioși bucureșteni l-au cinstit astăzi, 8 august 2017, pe Sfântul Ierarh Miron, Episcopul Cretei, în Parohia Sfânta Maria – Miron Patriarhul din Protopopiatul Sector 1 Capitală.
Programul liturgic din aceste zile a fost oficiat de slujitorii comunității Pr. Traian-Ioan Diaconu și Pr. Dorin Zarioiu împreună cu un sobor de clerici.
Sf. Ier. Miron, episcopul Cretei
În ajunul sărbătorii, începând cu ora 17:00 a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie. În continuare a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu icoana sfântului și cu racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Miron.
Astăzi, de la primele ore ale dimineții a avut loc slujba Utreniei, după care ceremonialul liturgic, în prezența a numeroși credincioși, care au avut prilejul de a aduce cinstire moaștelor ierarhului prăznuit.
Hramul principal al parohiei este sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Parohia Miron Patriarhul a fost înființată în anul 1925 de Preotul Petre Chiricuță. Biserica Sfânta Maria a fost construită în anul 1928. Regina Maria este ctitorul locașului de cult, precum și a școlii din apropiere.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4050, Ultimul acces: 2020-07-12 02:22:17


Nr. vizualizări:11814
Data ultimei vizualizări:2020-07-12 02:22:17
Data actualizare:2018-09-21 13:10:43
Data încărcării:2006-07-17 10:13:18
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Voluntar: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-04-28
Contor: 688

Vedere din față
Foto: Voluntar