Tarsolt :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Târșolț
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Târșolț
Comună:Târșolț
Județ:Satu Mare
Cod poștal:447315
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.primariaTirsolt.ro, www.cjSM.ro, www.prefecturaSatuMare.ro
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Construită în 1998.
Știri despre biserică:

»  Hramul parohiei „Sfântul Dumitru” din Târșolț (2017-10-23)

 Închide 

Hramul parohiei „Sfântul Dumitru” din Târșolț

[2017-10-23]
Hram la Târșolț
23.10.2017, Baia Mare (Catholica) - Duminică, 22 octombrie 2017, comunitatea greco-catolică din Târșolț, Țara Oașului, l-a avut în mijlocul ei pe Preasfințitul Vasile Bizău, care a vizitat parohia cu ocazia hramului bisericii „Sfântul Dumitru”. Sfânta Liturghie arhierească a început la ora 11.00 și a fost celebrată de către Preasfințitul Vasile, împreună cu pr. paroh Ioan Zbona, pr. protopop Iacob Feier, pr. Ierom. Laurian Daboc (OSBM – Superior Provincial al Ordinului Sf. Vasile cel Mare) și un sobor de preoți invitați la sărbătoare.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul Eparhiei a invitat credincioșii să fie, asemenea martirilor Bisericii, slujitori ai lui Dumnezeu: „Omul care nu este servitor al lui Dumnezeu, cu siguranță se va face slujitor al altcuiva. Omul care se desparte de Dumnezeu, nu poate să rămână liber, să spună că este doar cu el însuși. Cu siguranță, se va face serv al altcuiva, iar acesta poate să fie cel rău; sau, omul poate să fie sclav al său însuși, al patimilor sale, dar nicidecum, el nu poate să rămână liber, dacă se desparte de Dumnezeu”, a spus Ierarhul.
De asemenea, acesta a cerut credincioșilor prezenți să transmită salutările sale familiilor aflate la muncă peste hotare: „Aș dori să transmiteți salutările mele familiilor Dvs. Știu că o bună parte din comunitatea de aici, din Târșolț, este plecată la muncă în afara granițelor țării, dar rămân în comuniune cu noi și cu voi, care sunteți părinții și bunicii lor și se întorc întotdeauna cu gândul la originile lor, nu uită de comunitatea de aici, nu uită de istoria lor, nu uită de trecutul lor, de credința lor. Acolo unde ei sunt, au purtat și poartă cu ei acest mesaj și patrimoniu: al credinței proprii, al apartenenței la Biserica Greco-Catolică și fac cinste comunităților de la Paris și de la Londra și din alte părți. Acesta este o modalitate de a mărturisi”, a afirmat Eparhul de Maramureș.
Părintele paroh Ioan Zbona a mulțumit tuturor preoților, credincioșilor, precum și Preasfințitului Vasile pentru prezența la sărbătoarea parohiei și i-a invitat pe toți să servească din bucatele pregătite cu mult drag de către credincioșii din Târșolț. (Biroul de presă al Eparhiei de Maramureș)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 937, Ultimul acces: 2020-07-06 21:48:18

»  Misiuni populare în parohia Târșolț (2016-04-27)

 Închide 

Misiuni populare în parohia Târșolț

[2016-04-27]
27.04.2016, Baia Mare (Catholica) - În perioada 22-24 aprilie 2016, pr. Laurian Daboc, protoegumen al Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, a ținut misiuni populare de pregătire pentru Sărbătoarea Învierii Domnului credincioșilor din parohia Târșolț, Țara Oașului. Prima zi a fost dedicată temei Anului Milostivirii: „Papa Francisc ne-a scris o scrisoare nouă tuturor, Episcopilor, părintelui, la toți, mie, dumitale, la cei din comună care nu sunt aici… la toți creștinii care doresc și caută mântuirea. Se numește ‘Chipul milostivirii’ și ne îndeamnă să trăim în viața noastră de creștini un Jubileu, un moment deosebit, un moment de convertire”, a predicat părintele în prima meditație din serie, aflăm de pe EpiscopiaMM.ro.
„Când Biserica, în numele lui Cristos, convoacă un Jubileu, suntem invitați cu toții să trăim un timp extraordinar de har. Jubileul milostivirii este posibilitatea de a ne recăpăta libertatea pe care am avut-o înainte de a cădea în păcat”, a mai spus părintele protoegumen. Spre sfârșitul meditației a spus: „Așadar, suntem chemați să trăim din milostivire, pentru că față de noi cel dintâi s-a folosit milostivire. Iertarea ofenselor devine exprimarea cea mai evidentă a iubirii milostive și pentru noi, creștinii, este un imperativ de care nu putem face abstracție; fără această iubire milostivă nu suntem creștini, nu ne putem mântui, ne ostenim în zadar, ne amăgim”.
Sâmbătă, 23 aprilie, meditația s-a concentrat asupra legăturii dintre Milostivirea divină și Biserică: „Primul adevăr al Bisericii este iubirea milostivă lui Cristos. Biserica trebuie să devină slujitoare și mediatoare înaintea oamenilor a acestei iubiri, care ajunge până la iertare și la dăruirea de sine. De aceea, acolo unde este prezentă Biserica, acolo trebuie să fie evidentă milostivirea Tatălui. În parohiile noastre, în comunități, în asociații și în mișcări, așadar, oriunde există creștini oricine trebuie să poată găsi o oază de milostivire”, a spus pr. Laurian.
„Postul Mare din acest An Jubiliar să fie trăit mai intens, ca moment deosebit, pentru a celebra și a experimenta milostivirea lui Dumnezeu”. Părintele l-a citat pe Sfântul Marcu Ascetul: „Nimenea nu este atât de bun și de milos ca Domnul; dar nici El nu iartă pe cel ce nu se pocăiește, pe cel care nu caută și nu dăruiește iertarea, nu se căiește de răul făcut”. Părintele a continuat: „Acesta este momentul potrivit pentru a schimba viața, Postul acesta al milostivirii, Săptămâna aceasta a Patimilor când Domnul din milostivire pătimește pentru mine, pentru tine pentru toți! Acesta este timpul pentru a ne lăsa mișcată inima”.
Duminică, 24 aprilie, de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, s-a ținut ultima meditație, care a încheiat ciclul celor trei zile de reculegere în parohia Târșolț. Pr. Laurian Daboc a trasat unele idei cheie pe care credincioșii să și le amintească pe parcursul acestei săptămâni a Patimilor Domnului și să le mediteze: „Îndeosebi acest An Sfânt, acest Jubileu al Milostivirii decretat și cerut de Papa Francisc, este timpul pentru Biserică pentru a regăsi sensul misiunii pe care Domnul i-a încredințat-o în ziua de Paști: să fie instrument al milostivirii Tatălui. Este un Jubileu al Milostivirii pentru a ne converti, pentru ca inima noastră să devină mai mare, mai generoasă, să devin mai mult fiu al lui Dumnezeu, cu mai multă iubire, cu mai multă milă, iertare și credință.”
„Milostivirea este bucuria lui Dumnezeu în cele trei parabole ale milostivirii: cea a oii rătăcite, cea a monedei pierdute și cea cunoscută ca parabola ‘fiului risipitor’. Ne uimește bucuria lui Dumnezeu, bucuria pe care El o simte când regăsește un păcătos și îl iartă. Da, bucuria lui Dumnezeu este să ierte! Milostivirea este iertare dăruită și primită: Fii milostiv cu tine, ai milă de sufletul tău și apoi continuă cu alții. Isus ne arată că nu poți fi milostiv dacă nu iubești și nu ierți”, a concluzionat pr. Daboc.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1090, Ultimul acces: 2020-07-06 21:48:18


Nr. vizualizări:2586
Data ultimei vizualizări:2020-07-06 21:48:18
Data actualizare:2015-02-24 06:19:20
Data încărcării:2006-07-14 08:28:44
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:internet: 3

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-06-16
Contor: 117

Vedere din lateral
Foto: internet

Data: 2009-06-16
Contor: 52

Cruce
Foto: internet

Data: 2009-06-16
Contor: 95

Interior
Foto: internet