Bucuresti :: Manastirea Christiana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Christiana
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:șoseaua Pipera, Nr. 49
Cod poștal:014254
Persoană de contact :Benedicta Chirobocea
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.manastireachristiana.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Joița Ghenadie
Hram:Pogorârea Sf. Duh, Nașterea Maicii Domnului
Detalii:În 1990 doctorul Pavel Chirila, impreuna cu un grup de preoti si medici crestini din Bucuresti au initiat aici constructia unui complex medico-ecleziastic care trebuia sa cuprinda patru clinici, o policlinica si o manastire, aceasta din urma fiind singura care a supravietuit proiectului. Biserica are un plan treflat, cu dimensiuni generale de 22, 20 X 6, 70 - 10 metri si o amplasare aparte. Altarul si naosul sunt cuprinse in cladirea caminului de batrane iar pronaosul si pridvorul in afara. Structura ei este formata din stalpi de beton si din zidarie de caramida. Naosul este acoperit cu o bolta iar in dreptul intersectiei cu absidele se inalta o bolta semisferica, cu diametru de cinci metri, rezemata pe pandantivi si arce. Absidele laterale si cea a altarului sunt acoperite cu semicalote sferice, toate boltile fiind realizate din caramida in sistem clasic. Deasupra intrarii in biserica exista si un mic cafas la care se ajunge pe o scara de lemn. Pictura din interior si de la intrare este executata in stil neobizantin. În fața Sfântului Altar, se află icoana pe lemn a Sfântului Antipa Romanul, cu o particica din Sfintele sale Moaște. În prezent manastirea Christiana are un numar de 18 calugarite si surori, dintre care doua sunt medici si 14 asistente medicale ce lucreaza la diferite spitale si fundatii de binefacere bucureștene, stareța este stavrofora Benedicta Chirobocea.
Ctitorită de către Maria-Liliana Vasilescu din Belgia între anii 1999-2001
Alte informații:Manastire de maici
Cont IBAN: RO83RNCB0073049965280001
Banca: BCR Sector 2
Știri despre biserică:

»  8 Martie | Cadou muzical pentru persoanele vârstnice de la Așezământul Mănăstirii Cristiana (2017-03-09)

 Închide 

8 Martie | Cadou muzical pentru persoanele vârstnice de la Așezământul Mănăstirii Cristiana

[2017-03-09]
de Andrei Pau

Copiii din cadrul Centrului de zi Sfânta Muceniță Sofia din Capitală au vizitat miercuri, 8 martie 2017, beneficiarii Așezământului pentru persoane vârstnice al Mănăstirii Cristiana.
Cu acest prilej, copiii au susținut un recital de cântece. Aceștia au fost acompaniați la chitară de Felicia Popescu, voluntar al centrului. De asemenea, cei mici au oferit celor prezenți flori și obiecte confecționate în cadrul Atelierului de creație al Centrului.
Această acțiune se înscrie în obiectivele proiectului Vestim bucuria primăverii, derulat în această perioadă de Centrul de zi Sfânta Muceniță Sofia al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În aceeași zi, copiii din Centrul de zi Patriarh Justinian Marina , din cadrul Asociației Diaconia, au oferit flori beneficiarilor Centrului Christiana.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2379, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Patriarhul României la Mănăstirea Christiana (2016-01-10)

 Închide 

Patriarhul României la Mănăstirea Christiana

[2016-01-10]
Biserica Ortodoxă Română cinstește astăzi, 10 ianuarie 2016, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calopodești. În această zi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat în mijlocul obștii monahale și al credincioșilor de la Mănăstirea Christiana din București.
Preafericirea Sa a rostit un cuvânt de învățătură și a oferit la sfârșitul slujbei daruri pentru persoanele vârstnice care trăiesc și sunt îngrijite la așezământul social al mănăstirii. În cadrul Mănăstirii Christiana a fost înființat în anul 2005 un așezământ cu capacitate de găzduire a 24 de persoane, cu cabinete medicale și săli de recuperare fizică.
Patriarhul României a evidențiat în cuvântul de învățătură înțelesurile duhovnicești ale Pericopei Evanghelice citite astăzi în toate locașurile de cult (n.r. de la Sfântul Evanghelist Matei 4, 12-17) și care prezintă Începutul propovăduirii Domnului.
„Evanghelia de astăzi ne arată două mari adevăruri: După ce Mântuitorul Iisus Hristos a fost Botezat în Iordan de către Ioan, El s-a întors la Nazaret unde a stat puțin și din cauza faptului că nu a fost bine primit s-a mutat la Capernaum. Aici, a stat în gazdă la familia Sfântului Simon Petru. Mântuitorul a predicat adesea în sinagoga din Capernaum, dar și în ținuturile Galileei, lângă mare. Zona era locuită nu doar de către evrei, ci și de neamuri, adică de popoare diferite de evrei ca și cultură. Mântuitorul Iisus Hristos în mod special se mută din Nazaret în zona de lângă mare a Capernaumului pentru că trebuia să se împlinească prorocia lui Isaia care spune: «Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali, lângă mare, Galileea neamurilor, poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare. Iar ce care ședeau în latura și în umbra morții, acelora lumină le-a răsărit». Ni se descoperă în această profeție două categorii de oameni care primesc lumina lui Hristos. Poporul evreu deși primise mai multe lumini ale adevărului mântuitor prin Legea lui Moise și prin proroci, totuși se afla într-un anumit întuneric deoarece nu primise plinătatea descoperirii dumnezeiești. Poporul era într-o incertitudine și într-o căutare a adevăratului Mesia. El aștepta pe Mesia prezis de proroci, dar nu știau care va fi identitatea Lui, ce fel de eliberator va fi Mesia deoarece poporul se afla deja sub stăpânire romană și mulți credeau că Mesia va fi un eliberator politic, alții un vindecător al sufletelor și un izbăvitor de păcate și de neștiință. Deci, poporul evreu a văzut lumină mare, adică era obișnuit cu lumini mai mici ale revelației, dar nu cu lumină foarte mare, iar cei care stăteau în latura și în umbra morții sunt popoarele păgâne pentru că aceștia nu cunoșteau deloc pe adevăratul Dumnezeu, Făcătorul cerului și al pământului, ci confundau pe Creator cu creaturile și se închinau la făpturi”, a spus Preafericirea Sa.
Patriarhul României a explicat înțelesul duhovnicesc al Luminii mari din prorocia lui Isaia: „Lumina mare nu este o lumină de soare sau a mai multor stele adunate laolaltă, ci este vorba de o persoană. Lumina mare este Dumnezeu Omul. Lumina aceasta întrece pe toți prorocii dinainte care erau lumini ale Duhului Sfânt. Acum, Dumnezeu Cuvântul prin care Dumnezeu Tatăl toate le-a făcut din cele ce există, lumea văzută și cea nevăzută, reprezintă Lumina cea mare care luminează nu numai viața fiecărui om ce vine în lume, ci și întreg universul”.
Iisus Hristos a început să propovăduiască Evanghelia Sa spunând: «Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor!», a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Este mare lumină în începutul, cuprinsul și sfârșitul Evangheliei de astăzi. Întoarcerea pe drumul mântuirii de pe drumul pierzării se face prin pocăință. Pocăința nu este un simplu regret emoțional, ci înseamnă o schimbare a modului de a gândi, de a vorbi și de a făptui, o schimbare a vieții. Faptele rele pe care le săvârșim după botez se pot ierta doar prin botezul lacrimilor, prin Taina pocăinței sau a spovedaniei, a mărturisirii păcatelor și a primirii iertării lor. Deci, avem botezul ca bază a mântuirii, iar pocăința trebuie repetată de cât mai multe ori în viața noastră”.
„Această lucrare a pocăinței este foarte necesară, iar cei care toată viața lor au făcut roditoare darurile de la botez prin pocăință, rugăciune, post și fapte bune de milostenie, aceia ajung la asemănarea cu Dumnezeu. Pocăința este continuarea botezului, refacerea permanentă a legăturii noastre de iubire cu Dumnezeu. Prin păcat ne despărțim de Dumnezeu, iar prin pocăință refacem unirea noastră cu Dumnezeu. De aceea, în Biserica Ortodoxă ne spovedim, ne pocăim și citim multe rugăciuni de pocăință înainte de a ne împărtăși cu Trupul și Sângele Domnului”, a mai spus Preafericitul Părinte Daniel.
În cuvântul de învățătură, Preafericirea Sa a vorbit și despre viața Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești, monah român care a trăit în România, în Sfântul Munte Athos și în Rusia, la Mănăstirea Valaam, unde a și murit: „Sfântul Cuvios Antipa este primul călugăr român athonit care a fost declarat sfânt la 24 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. În Muntele Athos, Sfântul Cuvios Antipa a stat la Schitul românesc Lacu unde călugării duceau o viață foarte aspră. Chilia pe care a primit-o a fost pe jumătate dărâmată și pe care el a reparat-o. În acea chilie a găsit o icoană afumată și pe care a dat-o zugravului Paisie să o curețe. Acesta a adus-o înapoi și a spus că printr-o minune, după ce a curățat icoana, ea s-a refăcut ca și când a fost nouă. Sfântul Atipa a purtat cu sine această icoană toată viața. După o vreme a plecat de la Schitul Lacul și s-a așezat în nordul Sfântului Munte Athos la Mănăstirea Esfigmenu. În această mănăstire, el a primit schima mare și numele Antipa și a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah.După aceea s-a reîntors în Moldova, fiind rugat de doi monahi români, Nifon și Nectarie, care au început zidirea schitului românesc Prodromu din Muntele Athos. Aceștia i-au cerut Părintelui Antipa să adune ajutoare pentru a continua zidirea aceastui schit românesc”.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preafericirea Sa a dăruit în semn de binecuvântare pentru mănăstire mai multe cărți de folos liturgic, pastoral, teologic și duhovnicesc, iar credincioșilor prezenți le-a dăruit iconițe cu chipul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și al Sfântului Cuvios Antipa de la Calopodești.
În continuare, Patriarhul României a vizitat persoanele în vârstă care sunt îngrijite și trăiesc la căminul de bătrâni al Mănăstirii Christiana, le-a binecuvântat și le-a dăruit iconițe, calendare și alte cărți. De asemenea, Preafericirea Sa a vizitat și biserica mare a Mănăstirii Christiana, care este în construcție, fiind acum la stadiul finisajelor exterioare și de interior.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3109, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Acțiune social-filantropică la Mănăstirea Christiana (2015-12-15)

 Închide 

Acțiune social-filantropică la Mănăstirea Christiana

[2015-12-15]
Persoanele vârstnice asistate la Mănăstirea Cristiana din Capitală au primit marți, 15 decembrie 2015, daruri din partea voluntarilor Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși, Filiala Sector 2 Capitală. Acțiunea face parte din calendarul evenimentelor dedicate Sărbătorii Nașterii Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3351, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Sf. Cuvios Antipa de la Calapodești cinstit la Mănăstirea Christiana din București (2014-01-10)

 Închide 

Sf. Cuvios Antipa de la Calapodești cinstit la Mănăstirea Christiana din București

[2014-01-10]
Sute de credincioși bucureșteni l-au sărbătorit, astăzi, 10 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești la Mănăstirea „Christiana”.
Așezământul monahal din nordul Capitalei adăpostește, din anul 2001, un fragment din moaștele cuviosului.
Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS Maica Anastasia Mitric: “Am început ziua de prăznuire a Sfântului încă de ieri cu slujba de Priveghere la care au participat foarte mulți credincioși, iar astăzi de dimineață la ora 08:30 s-a citit Acatistul Sfântului, Ceasurile, urmate de Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți. La final, s-au împărțit pachete cu alimente la credincioșii prezenți”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4848, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Două viețuitoare din obștea Mănăstirii Christiana din București au îmbrăcat schima monahală (2011-08-22)

 Închide 

Două viețuitoare din obștea Mănăstirii Christiana din București au îmbrăcat schima monahală

[2011-08-22]
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Mănăstirea Christiana a avut loc sâmbăta, 13 august 2011, slujba de călugărie a două viețuitoare, potrivit arhiepiscopiabucurestilor.ro. Rânduiala tunderii în monahism a fost oficiată de către părinții exarhi arhim. Teofil Anastasoaie și arhim. Timotei Aioanei, la slujba Privegherii.
Conform tradiției monahale cele două candidate au primit noi nume: Ecaterina și Tavita, pe care le vor purta cu cinste în noua viață pe care au început-o. Tunderea în monahism mai este numită al doilea botez, deoarece prin depunerea voturilor monahale se începe o viață nouă, dedicată ascultării de Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5467, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Moaștele Cuviosului Antipa, la Mănăstirea „Christiana“ (2011-01-09)

 Închide 

Moaștele Cuviosului Antipa, la Mănăstirea „Christiana“

[2011-01-09]
Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi, 10 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești. Sfântul va fi cinstit în mod deosebit la Mănăstirea 'Christiana' din Capitală. Lăcașul de cult adăpostește, din anul 2002, fragmente din moaștele Cuviosului Antipa, informează TRINITAS TV.
În prezent, la Mănăstirea 'Christiana', situată în șoseaua Pipera din sectorul 2 din Capitală, se află 16 maici și surori. Dintre acestea, una este medic, iar zece sunt asistente medicale, cele mai multe lucrând și în cadrul așezământului social pentru bătrâne care funcționează în incintă, dar și în diferite spitale și fundații de binefacere din Capitală.
Mănăstirea 'Christiana' poartă hramurile 'Pogorârea Duhului Sfânt, 'Nașterea Maicii Domnului' și 'Sfinții Apostoli Petru și Pavel'.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6183, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07

»  Moaștele Cuviosului Antipa de la Calapodești la Mănăstirea „Christiana”, din Capitală (2011-01-08)

 Închide 

Moaștele Cuviosului Antipa de la Calapodești la Mănăstirea „Christiana”, din Capitală

[2011-01-08]
Biserica Ortodoxă îl va prăznui luni, 10 ianuarie, pe Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești. Sfântul va fi cinstit în mod deosebit la Mănăstirea „Christiana”,(foto) din Capitală. Lăcașul de cult adăpostește, din anul 2002, fragmente din moaștele Cuviosului Antipa, informează TRINITAS TV.
În prezent, la Mănăstirea „Christiana” situată în Șoseaua Pipera din sectorul 2 din Capitală, se află 16 maici și surori. Dintre aceastea una este medic, iar zece sunt asistente medicale, cele mai multe lucrând și în cadrul așezământului social pentru bătrâne, care funcționează în incintă, dar și în diferite spitale și fundații de binefacere din Capitală.
Mănăstirea „Christiana” poartă hramurile „Pogorârea Duhului Sfânt, „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6149, Ultimul acces: 2020-07-12 02:52:07


Nr. vizualizări:5905
Data ultimei vizualizări:2020-07-12 02:52:07
Data actualizare:2018-09-27 13:22:39
Data încărcării:2005-09-16 15:41:17
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:3
Fotografi:Constantin Banciu: 1, Basilica.ro: 1, Dragoș Székely: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-05-29
Aparat: NIKON COOLPIX L110
Contor: 142

Vedere de ansamblu
Foto: Dragoș Székely

Data: 2011-05-26
Contor: 104

Vedere din lateral
Foto: Basilica.ro

Data: 2019-07-11
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 17

Biserica nouă
Foto: Constantin Banciu