Vorona :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Vorona
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Vorona
Comună:Vorona
Județ:Botoșani
Cod poștal:717475
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:voronaCentru.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulBotosani.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.comunaVorona.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Cristian Ștefan
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Detalii:Este cea mai nouă biserică edificată în Comuna Vorona, fiind ridicată între anii 1990 - 1994, prin contribuția credincioșilor din Vorona și din împrejurimi în amintirea și spre pomenirea eroilor neamului românesc.
Știri despre biserică:

»  Cerc de pictură în parohia Vorona-Centru din Protopopiatul Botoșani (2012-05-05)

 Închide 

Cerc de pictură în parohia Vorona-Centru din Protopopiatul Botoșani

[2012-05-05]
Tinerii din parohia 'Sfinții Împărați Constantin și Elena' - Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, participă, de doi ani, la un cerc de pictură. Întâlnirile au loc duminica seara în așezământul social, fiind o alternativă la modul de petrecere a timpului liber.
Din anul 2010, la parohia Vorona-Centru funcționează un cerc de pictură. Tineri de vârste diferite din parohie vin în fiecare duminică după-amiază pentru a petrece într-un mod diferit timpul liber. Preocuparea lor pentru pictarea chipurilor de sfinți reprezintă expresia dragostei pe care o manifestă față de Dumnezeu și de sfinții Lui. Activitatea cercului de pictură începe de fapt cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie în fiecare duminică dimineața. Diana Roșcăneanu face parte din cercul de pictură al Centrului parohial pentru copii și tineri de la Așezământul social 'Sfântul Nicolae' al parohiei 'Sfinții Împărați Constantin și Elena' - Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani. 'Îndrumătorul cercului, părintele Cristian Ștefan, mi-a oferit această oportunitate și astfel m-am alăturat celorlalți tineri din cerc, alături de care pictez în fiecare după-amiază de duminică câteva ore. La început am fost stângace în ceea ce privește tehnica picturii pe lemn, dar ulterior lucrurile s-au schimbat, mai ales pe măsură ce pictarea icoanelor avea sa devină pasiunea mea. Să pictezi o icoană poate că nu pare un lucru dificil la prima vedere. La o privire mai îndeaproape, zugrăvirea chipurilor de sfinți necesită atenție și muncă. Cel mai mult contează să știi care e scopul icoanei pe care o pictezi', a spus Diana Roșcăneanu.
Pentru tânăra Oana Popa, chipul unui sfânt este însă cel mai important, tocmai de aceea este și partea preferată atunci când pictează: 'În timp ce pictez, toate celelalte griji sau gânduri dispar, nelăsând nimic altceva să mă distragă. Am în minte cum doresc să arate privirea sfântului și până nu o termin, nu pot să las pensonul din mână. Atunci când pictez uit de toate, îmi limpezesc mintea, iar acest lucru mă face să mă simt bine'.
Cercul de pictură a fost coordonat la început de pictorul Rotaru Alexandru din Corni, județul Botoșani. O parte din lucrări au fost expuse în așezământul social cu prilejul diferitelor evenimente cultural-religioase. După cum a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Cristian Ștefan, icoanele realizate de tinerii din parohie vor fi vernisate luna aceasta, de sărbătoarea Înălțării Domnului. Atunci, la parohia Vorona-Centru, vor avea loc ample manifestări dedicate eroilor neamului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1967, Ultimul acces: 2020-08-04 20:21:37

»  Întâlnire a tinerilor atoreni la Vorona, Protopopiatul Botoșani (2011-02-05)

 Închide 

Întâlnire a tinerilor atoreni la Vorona, Protopopiatul Botoșani

[2011-02-05]
Parohia 'Sfinții Împărați Constantin și Elena' din Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, în colaborare cu mai multe filiale ale Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR), a organizat o întâlnire la care au participat 60 de tineri, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Tema a fost 'Adolescentul, la frontiera marilor transformări'.
Întâlnirea celor 60 de tineri atoreni a avut loc prin implicarea coordonatorilor și membrilor din filialele ATOR Botoșani, Dorohoi, Iași și Vorona, având sprijinul Mănăstirii Vorona și al Primăriei Vorona. Joi, 3 februarie, tinerii au mers în pelerinaj la Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani, unde s-au închinat moaștelor Sfântului Cuvios Onufrie de la Vorona și au citit Acatistul Sfântului. Pelerinajul a continuat la peștera sihaștrilor, aflată în apropierea așezării monahale. Ieri-dimineață participanții s-au rugat în timpul Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoți în Biserica 'Nașterea Maicii Domnului' a Mănăstirii Vorona. În Așezământul social 'Sfântul Ierarh Nicolae' al parohiei Vorona-Centru s-a desfășurat seminarul cu titlul 'Adolescentul, la frontiera marilor transformări', coordonat de pr. prof. Silvestru Țurcă, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox 'Sfântul Dosoftei' din Suceava.
'Prin alegerile spre bine sau spre rău, un tânăr poate să fie frumos sau nu'
Seminarul a constat în lucru pe grupe, care au purtat nume de sfinți, și a avut patru secțiuni: 'Definirea conceptului de adolescență', 'Frumusețile și amenințările adolescenței', 'Capcanele la care sunt supuși tinerii' și 'Așteptările adolescenților de la Biserică'. 'Pentru început am precizat faptul că tinerii sunt frumoși nu atât prin niște standarde fizice impuse de societate, ci mai ales prin zidirile pe care le facem. Prin alegerile spre bine sau spre rău, un tânăr poate să fie frumos sau nu. Am adus în atenția celor prezenți gândul că lucrurile frumoase pe care le pot face împreună și bucuriile pe care și le pot face unii altora sunt lucrurile importante care rămân la această vârstă. Într-o societate în care dorim să ieșim în evidență și să fim stăpânii celorlalți, cel mai greu și cel mai frumos este să fii stăpân peste tine însuți și să faci bine alegerea între libertatea adevărată și libertinaj. Oamenii cu adevărat liberi sunt cei care pot spune 'nu' la tot ceea ce i-ar subjuga și i-ar îndepărta de Hristos. Întâlnirea a fost sub semnul bucuriei și a împreună-mergerii pe calea cea dreaptă. Cred că tinerii vor pleca de aici cu gândul și cu dorința de a dărui celorlalți lucruri frumoase pe care ei poate nu le au, pentru a le dobândi și ei mai apoi, cum spunea Nicolae Steinhardt', a relatat părintele prof. Silvestru Țurcă.
Adolescenții au fost entuziasmați și au venit cu multă bucurie la Vorona. S-au legat prietenii strânse. Tinerii au împărtășit pe parcusul acestor zile din experiențele lor. Părintele paroh Cristian Ștefan de la Parohia 'Sfinții Împărați Constantin și Elena' din Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, a prezentat concluziile seminarului în care s-au implicat cei 60 de tineri. 'Adolescența este o vârstă a schimbării, a luptei cu necunoscutul, a transformării. În această luptă, adolescentul are nevoie de călăuză, de modele, care să îl ajute să se formeze și să poată alege mai târziu binele. Adolescența este o vârstă a vulnerabilității, iar adolescentul are nevoie de foarte multă înțelegere și de încredere din partea celor care îl înconjoară. El ar trebui să aibă în jur modele care să fie aducătoare de valori pozitive. În transformarea adolescentului este important să existe o călăuză în care el să aibă încredere deplină. Atunci când simte încredere și disponibilitate din partea celor care îl înconjoară, tânărul capătă curaj și devine la rândul lui o sursă de încredere pentru ceilalți', a spus pr. paroh Cristian Ștefan. Aseară tinerii au vizionat filmul rusesc 'Aripa îngerului', iar astăzi, după ce vor participa la Sfânta Liturghie, se vor reuni pentru discuțiile de final.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2199, Ultimul acces: 2020-08-04 20:21:37

»  Biserica din localitatea Vorona, jud. Botoșani a fost resfințită (2010-09-19)

 Închide 

Biserica din localitatea Vorona, jud. Botoșani a fost resfințită

[2010-09-19]

Credincioși din localitatea Vorona, județul Botoșani au participat astăzi, 19 septembrie, la slujba de resfințire a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, informează Radio TRINITAS.
„Este o zi a bucuriei, este de fapt încununarea anilor de osteneală a tuturor celor care cu multă dragoste și cu multă râvnă au dorit să înfrumusețeze Casa lui Dumnezeu”, a spus părintele Cristian Ștefan, paroh al Bisericii din Vorona.
Biserică, închinată Eroilor Revoluției din 1989, a fost construită între anii 1990-1994. Ea a fost sfințită în data de 21 mai 1994 de actualul Patriarh al României, Preafericitul Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Din anul 2000, la biserică, s-au efectuat multiple lucrări de înfrumusețare, ne-a mai spus părintele Cristian Ștefan, parohul Bisericii din Vorona.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2141, Ultimul acces: 2020-08-04 20:21:37


Nr. vizualizări:2067
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 20:21:37
Data actualizare:2013-12-28 10:02:12
Data încărcării:2006-07-12 06:36:04
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-09-24
Contor: 37

Vedere din lateral
Foto: Basilica.ro