Vlascuta :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Vlășcuța
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Vlășcuța
Comună:Stolnici
Județ:Argeș
Cod poștal:117691
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaargesului.ro, www.comunaStolnici.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Hram:Sf. Nicolae, Sf. Cuv. Parascheva
Detalii:Construită în prima parte a secolului XIX.
La restaurare s-au făcut reparatii capitale si a fost pictată.
Știri despre biserică:

»  „Vlășcuța, Vatră de Tradiție Românească”, Ediția I (2016-05-09)

 Închide 

„Vlășcuța, Vatră de Tradiție Românească”, Ediția I

[2016-05-09]
de Gratian Moldovan

DSC_0154
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la parohia cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Sfânta Cuvioasă Parascheva din satul Vlășcuța, comuna Stolnici, a avut loc evenimentul cultural intitulat: Vlășcuța, Vatră de Tradiție Românească, Ediția I.
La eveniment a fost prezent părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, consilier Cultural și Comunicații Media, care a transmis Arhiereasca Binecuvântare și a prezentat cele cinci volume din cartea Părintelui Arhiepiscop Calinic: Toată vremea-și are vreme.
Programul artistic a fost unul generos, la el participând: formația de călușari a Căminului Cultural Stolnici, condusă de vătaful Petre Masala; formația de dansuri populare „Călușarii mici” a Școlii Generale „Constantin Bălaceanu-Stolnici”, clasele I-VIII – instructor Liviu Voicu; ansamblul „Constantin Anduț㔠al parohiei Sfinții Voievozi din municipiul Curtea de Argeș – coregraf Mioara Anduță; formația de dansuri populare „Doruri de câmpie” a Căminului Cultural Hârsești – instructor George Răducu; grupul folcloric „Dorulețul de câmpie” – profesor coordonator Ioana Modan Cornea; grupul de recitatori „Meșterii cuvintelor”, coordonat de directorul Căminului Cultural Hârsești, Loredana Costache.
„Manifestarea desfășurată în Duminica a doua din luna mai, cunoscută ca Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, a dorit să promoveze portul popular, alături de meșteșuguri tradiționale ce sunt astăzi aproape uitate: sculptura în piatră și lemn, țesutul manual, pictură pe sticlă și lemn. Și prin acest eveniment, cei prezenți: invitați, expozanți, meșteri, enoriași și localnici, s-au legat adânc într-o mărturisire de credință fermă în Dumnezeu, folclor și frumos ”, anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 887, Ultimul acces: 2020-08-08 19:47:27


Nr. vizualizări:1685
Data ultimei vizualizări:2020-08-08 19:47:27
Data actualizare:2006-07-11 13:32:39
Data încărcării:2006-07-11 13:32:39
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0