Viscri :: Biserica Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Treime
Viscri
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Viscri
Comună:Bunești
Județ:Brașov
Cod poștal:507039
Telefon :0761... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile: @yahoo.com , www.mitropolia-ardealului.ro, www.primariaBunesti.ro, www.judBrasov.ro, www.prefecturaBrasov.ro
Preot:Gheorghe Rășoiu
Hram:Sf. Treime
Detalii:Construită în jur de 1919,
Știri despre biserică:

»  Mitropolitul Ardealului a slujit într-unul dintre cele mai frumoase sate din România (2019-05-06)

 Închide 

Mitropolitul Ardealului a slujit într-unul dintre cele mai frumoase sate din România

[2019-05-06]
de Gheorghe Anghel

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a sfințit sâmbătă, 4 mai 2019, noua catapeteasmă și icoanele pictate pe zidul exterior al locașului de cult din Viscri, informează Mitropolia Ardealului.
Satul transilvănean este una dintre cele mai frumoase așezări rurale din România, intrat în atenția presei naționale și internaționale mai ales după ce Prințul Charles, Moștenitorul Coroanei Britanice, a devenit o prezență obișnuită în Viscri.
Sfințirea noilor podoabe ale bisericii din Viscri a avut loc la împlinire a 100 de ani de la ridicarea lăcașului de cult din satul brașovean amenajat într-o fostă școală confesională în anul 1919 de comunitata românească de atunci.
Chemarea la comuniune
În omilia din cadrul liturghiei, ierarhul a vorbit despre Săptămâna Luminată, perioadă în care textele evanghelice citite în cadrul slujbelor religioase ni-L descoperă pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu venit pe pământ să mântuiască lumea.
„Cea mai aleasă descoperire a Mântuitorului Iisus Hristos și apropierea cea mai mare pe care o avem față de Fiul lui Dumnezeu se realizează prin Sfânta Împărtășanie”.
„Noi nu am pus mâinile pe rănile Mântuitorului Iisus Hristos Cel Înviat, așa cum a făcut-o Sfântul Apostol Toma. El a făcut-o tocmai pentru noi, dar noi avem posibilitatea nu doar să-L vedem pe Hristos, ci să-L luăm cu noi, să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Lui”, a spus ierarhul.
Comunitatea de la Viscri a fost felicitată de Mitropolit Laurențiu pentru dragostea lor față de biserica din sat, pe care au înfrumusețat-o în ultima vreme.
Eforturile depuse de părintele paroh Gheorghe Rășoiu, în cei zece ani de pastorație la Viscri, pentru ca viața duhovnicească și administrativă a parohiei să fie la înălțimea renumelui de care se bucură localitatea brașoveană, au fost răsplătite prin hirotesirea sa ca iconom stavrofor.
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oferit mai apoi distincții autorităților și familiilor de credincioși care au sprijinit lucrările de la biserica din Viscri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 310, Ultimul acces: 2020-05-31 05:36:37

»  Brașov | Campania Sănătate pentru sate a ajuns în localitatea Viscri. Peste 40 de persoane au primit consultații medicale gratuite (2017-07-24)

 Închide 

Brașov | Campania Sănătate pentru sate a ajuns în localitatea Viscri. Peste 40 de persoane au primit consultații medicale gratuite

[2017-07-24]
de Andrei Pau

Caravana Sănătate pentru sate a ajuns sâmbătă, 22 iulie 2017, în localitatea Viscri din județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
În cadrul acțiunii sociale, peste 40 de persoane au primit consultații medicale de bază. Printre acestea s-au numărat: monitorizarea tensiunii arteriale, profilul glicemic, trigliceridele, colesterolul, consult de specialitate pe cardiologie și pediatrie.
Medicii rezidenți participanți ca voluntari în cadrul campaniei și-au propus depistarea bolilor cronice, profilaxia lor și îndrumarea pacienților spre un consult mai amănunțit.
Activitatea a fost posibilă prin implicarea Departamentului de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și cu sprijinul Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu și al Protopopiatului Rupea din județul Brașov. Alături de acești parteneri s-au aflat mai mulți medici rezidenți de la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 482, Ultimul acces: 2020-05-31 05:36:37


Nr. vizualizări:1809
Data ultimei vizualizări:2020-05-31 05:36:37
Data actualizare:2016-04-07 09:26:24
Data încărcării:2006-07-11 09:14:43
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Constantin Banciu: 1, Dan Deva: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-01-03
Aparat: Canon Canon PowerShot A590 IS
Contor: 131

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2009-06-14
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40
Contor: 39

Vedere panoramică
Foto: Dan Deva