Arefu :: Manastirea Sf. Proroc Ilie Paltinu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Manastirea Sf. Proroc Ilie Paltinu
Arefu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Arefu
Comună:Arefu
Județ:Argeș
Cod poștal:117040
Persoană de contact :P. C. Visarion (Pristavu Vasile)
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaargesului.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Hram:Sf. Ilie Tesviteanu
Detalii:Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în anul 1993.
Alte informații:Manastire de calugari.
Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul, aflată în zona Piscul Negru, pe Transfăgărășan, la o altitudine de 1200 m.
Știri despre biserică:

»  Mănăstirea Sf. Ilie Paltinul și-a sărbătorit hramul. Lăcașul de cult este amplasat la cota 1200 m, pe Transfăgărășan (2017-07-21)

 Închide 

Mănăstirea Sf. Ilie Paltinul și-a sărbătorit hramul. Lăcașul de cult este amplasat la cota 1200 m, pe Transfăgărășan

[2017-07-21]
de Iulian Dumitrascu

În ziua de 20 iulie 2017 Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul și-a sărbătorit ocrotitorul. Numeroși pelerini au urcat pe Transfăgărășan, la cota 1200 m, pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Calinic, potrivit site-ului oficial al Eparhiei Argeșului și Muscelului.
De asemenea, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți ctitorii care au contribuit, în timp, la construcția acestui ansamblu monastic.
După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a acordat Crucea Basarabă părintelui protosinghel Nicodim Cecală și părintelui Piticaș Mihail din Făgăraș, iar doamna ctitor Vintilă Chiriac Filoteia a primit distincția Sfânta Muceniță Filoteia.
Acest lăcaș de cult cu hramurile Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului s-a ridicat în perioada anilor 1994-2015. Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3458, Ultimul acces: 2020-05-28 21:36:05

»  IPS Calinic la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie Paltinul” (2016-10-01)

 Închide 

IPS Calinic la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie Paltinul”

[2016-10-01]
de Iulian Dumitrascu

ips-calinic-la-hramul-manastirii-sfantul-ilie-paltinul
Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a sărbătorit sâmbătă, 1 octombrie 2016, cel de-al doilea hram închinat Acoperământului Maicii Domnului. Foarte mulți pelerini au urcat pe Transfăgărășan, la cota 1.200 m, pentru a participa la Sfânta Liturghie care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit credincioșilor despre importanța acestei sărbători închinată Maicii Domnului.
La final, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți ctitorii care au contribuit în timp la construcția acestui ansamblu monastic.
***
Acest Sfânt Altar, cu hramurile Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului, s-a ridicat în perioada anilor 1994-2015.
Terenul în suprafață de 2.500 mp., pentru construirea mănăstirii de monahi, a fost donat de către Familia Vintilă și Filoteia Chiriac, din Albeștii de Argeș.
În luna octombrie 2010, s-a încredințat provizoriu conducerea mănăstirii, Părintelui Protosinghel Clement, Starețul Mănăstirii Slănic, iar în 27 februarie 2011, a fost instalat primul stareț al Mănăstirii Sfântul Ilie Tesviteanul, în persoana Părintelui Protosinghel Nicodim Cecală, care dimpreună cu fratele său Constantin, au pregătit și au pus fresca pentru pictură, cu mâinile lor, pe întreaga suprafață a bisericii.
Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire, pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4678, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34

»  Hirotonie de preot la mănăstirea Sf. Ilie Paltinul (2016-08-01)

 Închide 

Hirotonie de preot la mănăstirea Sf. Ilie Paltinul

[2016-08-01]
de Gheorghe Anghel

26iulieslujbasfpantelimon23
În duminica a șasea după Rusalii, 31 iulie 2016, credincioșii prezenți la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul, jud. Argeș, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, subliniind faptul că Mântuitorul Hristos a dezvăluit oamenilor trei binecuvântări negrăite: puterea Sa asupra firii, puterea asupra demonilor și puterea asupra păcatului și bolii, acestea fiind trei mari prilejuri de bucurie pentru oameni.
În cadrul slujbei Sfintei Liturghii, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a hirotonit preot pe diac. Mărtoiu Alexandru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4875, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34

»  Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfântul Ilie Paltinul” (2015-10-05)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea „Sfântul Ilie Paltinul”

[2015-10-05]
În Duminica a XIX-a după Rusalii, 04 octombrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul de pe Transfăgărășan, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură amintind de iubirea și ospitalitatea poporului român, virtuți care ne-au ajutat să rezistăm în istorie ca neam.
În cadrul Sfintei Liturghii tânărul teolog Leța Gabriel Ciprian a fost hirotonit diacon.
***
Mănăstirea, cu hramurile Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului, a fost construită între anii 1994-2015. În 27 februarie 2011 a fost instalat primul stareț al Mănăstirii Sfântul Ilie Tesviteanul, în persoana Părintelui Protosinghel Nicodim Cecală. Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie construind Transfăgărășanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6327, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34

»  Vizită administrativă la mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul (2014-03-01)

 Închide 

Vizită administrativă la mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul

[2014-03-01]
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat la 28 februarie 2014 în vizită administrativă la mănăstirea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din zona Piscul Negru. Scopul a fost acela de a analiza evoluția lucrărilor desfășurate în prezent la pictura bisericii, potrivit eparhiaargesului.ro.
Mănăstirea închinată Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul este construită la o altitudine de 1200 de metri. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfășurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia. În ziua de 27 februarie 2011 s-a împlinit un vis prin numirea unui nou stareț în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim și formarea unei obști monahale, toți provenind de la mănăstirea Slănic. În prezent se află în execuție pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obștii monahale, preoților din eparhie și pelerinilor. Aflată pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Europa, mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8425, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34

»  Hramul Mănăstirii Sfântul Ilie - Paltinul (2012-07-20)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Sfântul Ilie - Paltinul

[2012-07-20]
Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul, aflată în zona Piscul Negru, pe Transfăgărășan, la o altitudine de 1200 m, și-a sărbătorit, astăzi, 20 iulie 2012, hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.
„Vom face schelă și pornim pictură frumoasă la această biserică. Dumnezeu să ne dea sănătate la toți. Sfântul Ilie să ne însoțească, să ne apere Dumnezeu de furtuni, să ne apere Sfântul Ilie de trăznete, de fulgere și să ne aducă ploaie la vreme”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic în cuvântul de învățătură.
Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în anul 1993. Urmează să fie executată pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9786, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34

»  Hram la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Eparhia Argeșului și Muscelului (2011-07-20)

 Închide 

Hram la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Eparhia Argeșului și Muscelului

[2011-07-20]
În ziua de cinstire a Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în acest așezământ monahal construit în zona Piscul Negru, pe Transfăgărășan, la o altitudine de 1200 m.
Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfășurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia.
În ziua de 27 februarie 2011 a fost numit un nou stareț în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim și o obște monahală, toți monahii provenind de la mănăstirea Slănic.
În prezent responsabilitatea definitivării lucrărilor aparține Sectorului Economic și Construcții coordonat de P.C Consilier Caliopie Cristian Ichim.
În acest sens urmează să fie executată pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obștii monahale, preoților din eparhie și pelerinilor.
Drumul către cabana Bâlea fiind tranzitat de foarte mulți turiști se poate spune că mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10181, Ultimul acces: 2020-05-28 20:49:34


Nr. vizualizări:11070
Data ultimei vizualizări:2020-05-28 20:49:34
Data actualizare:2017-12-21 10:55:57
Data încărcării:2006-03-19 09:25:02
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:58
Fotografi:Costel Novac D-veni: 40, Diegis: 12, Constantin Banciu: 3, Pavel Sorin: 1, Basilica.ro: 1, Voluntar: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2013-06-29
Aparat: NIKON E8800
Contor: 851

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2014-10-18
Aparat: OLYMPUS IMAGING CORP.  SP510UZ
Contor: 232

Vedere din lateral
Foto: Pavel Sorin

Data: 2013-06-29
Aparat: NIKON E8800
Contor: 241

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 35

Vedere din spate
Foto: Diegis

Data: 2011-07-22
Contor: 233

Vedere din spate
Foto: Basilica.ro

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 24

Vedere din spate
Foto: Diegis

Data: 2013-06-29
Aparat: NIKON E8800
Contor: 267

Chilii
Foto: Constantin Banciu

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 33

Chilii
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 38

Chilii
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 29

Clopotniță
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 44

Interior
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 32

Interior
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 35

Interior
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 43

Interior
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 46

Interior
Foto: Diegis

Data: 2010-08-08
Aparat: Panasonic DMC-LS80
Contor: 33

Interior
Foto: Diegis


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4