Corbeni :: Manastirea Sf Ioan Botezatorul - Antonesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Manastirea Sf Ioan Botezatorul - Antonesti
Corbeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Corbeni
Comună:Corbeni
Județ:Argeș
Cod poștal:117275
Persoană de contact :Stareta: monahia Filofteea Vleju;
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.eparhiaargesului.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Hram:Nașterea Sf. Ioan Botezatoru
Detalii:Zidirea bisericii din Antonesti a inceput in 1943 pe un teren donat de Gheorghe Erbasu. Prin grija IPS Calinic al Argesului si Muscelului, biserica devine manastire in 1995. Biserica a fost sfintit pe data de 24 iunie 2004.
Alte informații:Manastire de maici.
Acces: din Curtea de Arges 20 km pe DN 7C (spre Transfagarasan) ; din centrul com. Corbeni, ccal km pana la manastire;
Știri despre biserică:

»  Arhiepiscopul Calinic a liturghisit la Corbeni (2018-09-19)

 Închide 

Arhiepiscopul Calinic a liturghisit la Corbeni

[2018-09-19]
de Gheorghe Anghel

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a slujit duminică la Mănăstirea Corbeni, informează Eparhia Argeșului.
Ierarhul a vorbit în omilia sa despre „scopul vieții noastre pe pământ” și a evidențiat că Hristos Domnul „ne învață că grija cea dintâi pe care trebuie să o aibă omul în viața pământească este mântuirea sufletului, care este mai de preț decât orice bun trecător din lumea aceasta”.
„În acest înțeles, Evanghelia ne arată taina mântuirii ca fiind asumare a crucii din viața personală, lepădare de sine și urmare a lui Hristos”, a spus ierarhul.
Biserică transformată de comuniști în stână
Mănăstirea cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas mult timp nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.
După anul 1989, la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 591, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Liturghie arhierească la Mănăstirea Corbeni (2018-02-19)

 Închide 

Liturghie arhierească la Mănăstirea Corbeni

[2018-02-19]
de Gheorghe Anghel

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a slujit în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai în biserica mănăstirii Corbeni. În omilia sa, IPS Calinic a mulțumit creștinilor pentru faptul că iubesc Casa lui Dumnezeu – Biserica noastră strămoșească și a îndemnat la iertare și bucurie în această perioadă a Postului Sfintelor Paști.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 907, Ultimul acces: 2019-10-13 20:22:28

»  Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Antonești și-a cinstit ocrotitorul (2017-06-26)

 Închide 

Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Antonești și-a cinstit ocrotitorul

[2017-06-26]
de Andrei Pau

Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Antonești, județul Argeș, și-a sărbătorit în data de 24 iunie 2017 hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfintitul Parinte Calinic în fața paraclisului închinat Sfântului Iov. În cadrul slujbei, monahia Teofana Avădanei, stareța așezământului monahal, a fost hirotesită stavroforă.
În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a vorbit despre sărbătoarea închinată Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, dar și despre etapele construirii mănăstirii. De asemenea, ierarhul a menționat și de truda personalului monahal, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Lăcașul de cult monahal este un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni.Așezarea monahală este construită foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1243, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  IPS Calinic a slujit la Mănăstirea Corbeni (2016-08-08)

 Închide 

IPS Calinic a slujit la Mănăstirea Corbeni

[2016-08-08]
de Iulian Dumitrascu

a
Credincioșii argeșeni, precum și pelerini din alte zone ale țării, au participat duminică, 07 august 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în biserica Mănăstirii Corbeni, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Înaltpreasfinția Sa a subliniat, în cuvântul rostit, necesitatea credinței depline pe care trebuie să o avem în Dumnezeu și în Iisus Hristos Euharisticul, având nădejde că atât rugăciunile noastre vor primi răspuns, precum și cele ale apropiaților noștri, împlinind porunca sfântă: Rugați-vă unii pentru alții.
Mănăstirea este un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa construcție monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1716, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Slujire arhierească la hramul mănăstirii Antonești (2016-06-24)

 Închide 

Slujire arhierească la hramul mănăstirii Antonești

[2016-06-24]
de Gheorghe Anghel

12iuniesfintiresfaptoma5
Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – Antonești, din comuna Corbeni, județul Argeș și-a sarbatorit hramul astăzi, 24 ianuarie 2016. Cu acest prilej, Înaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în fața paraclisului închinat Sfântului Iov aflat în incinta asezamântului monahal, informează site-ul oficial al eparhiei.
Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.
După anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.
Lângă biserica a fost ridicat, în perioada 2000 – 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată de Sectorul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consilier Caliopie Cristian Ichim.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1786, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  A doua zi de Sfintele Paști la Mănăstirea Corbeni (2016-05-03)

 Închide 

A doua zi de Sfintele Paști la Mănăstirea Corbeni

[2016-05-03]
de Gratian Moldovan

unnamed
În a doua zi de Sfintele Paști, credincioșii care au venit să se roage în biserica Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Corbeni, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța iertării păcatelor semenilor noștri, după cum subliniază reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.
„Dumnezeu a făcut pe om după Chipul și asemănarea Sa, dintru început, iar acum, este și mai uimitor ceea ce Dumnezeu a gândit să săvârșească, adică, să îngăduie ca Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și Fiul Omului să ia chipul smeritului nostru trup! În ce scop? Ca să ne facă pe noi asemenea chipului slavei Sale: ”Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Iisus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării, că adică, Dumnezeu era în Iisus Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în seamă păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări”, a mărturisit Ierarhul.
***
Mănăstirea cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.După anul 1989, la inițiativa Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Lângă biserică s-a ridicat, în perioada 2000-2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul.Această lucrare a fost executată în condiții extrem de grele de Sectorul construcții și patrimoniu al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de p.c. părinte consilier, arhid. Caliopie Ichim. Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa construcție monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1924, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Binecuvântare arhierească la Mănăstirea Corbeni din județul Argeș (2016-04-18)

 Închide 

Binecuvântare arhierească la Mănăstirea Corbeni din județul Argeș

[2016-04-18]
de Robert Nicolae

IMG_9548
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a aflat duminică, 17 aprilie 2016, la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Antonești din comuna Corbeni, județul Argeș, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.
Ierarhul Argeșului și Muscelului a participat la Sfânta Liturghie oficiată în locașul de cult al mănăstirii și a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor ortodocși argeșeni prezenți în număr mare. Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre decizia omului de renunțare la viața păcătoasă și hotărârea acestuia de a trăi după voia lui Dumnezeu.
Mănăstirea cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.
După anul 1989, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.
Lângă biserică s-a ridicat, în perioada 2000-2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat un paraclis închinat Sfântului și Dreptului Iov.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1915, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Slujire arhierească la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Corbeni (2015-08-29)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Corbeni

[2015-08-29]
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie, astăzi, 29 august, 2015, la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni, în mijlocul unui sobor de preoți și diaconi, informează eparhiaargesului.ro.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit creștinilor că astăzi prăznuim Tăierea capului Înainte-Mergătorului Ioan, sfârșitul și cununia vieții lui. Se cuvine să străbatem cu pomenirea această viață începând de la zămislire și până la moarte, așa încât prin aceasta să împlinim datoria cinstirii lui pline de evlavie și totodată să dăm fiecăruia putința de a lua din viața sfântului cele de trebuință, pentru a-i urma învățătura și viața.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2246, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Liturghie Arhierească la Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (2015-08-16)

 Închide 

Liturghie Arhierească la Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

[2015-08-16]
În Duminica a XI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni, potrivit eparhiaargesului.ro.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre pilda datornicului nemilostiv, dar și despre martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu și a copiilor săi, pentru credință și Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2238, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Liturghie Arhierească la mănăstirea Antonești (2015-02-15)

 Închide 

Liturghie Arhierească la mănăstirea Antonești

[2015-02-15]
În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la 15 februarie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul- Antonești din comuna Corbeni. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța conștientizării fiecărui creștin că viața pământească trebuie trăită în legătură permanentă cu faptele milei trupești și sufletești, adevărate condiții puse de Hristos pentru mântuire.
De asemenea, Chiriarhul Eparhiei a asemănat perioada Triodului cu o adevărată școală de duhovnicie în care creștinii sunt chemați să urce treaptă cu treaptă, de la Duminica Vameșului și a Fariseului și până la marele parznic al Învierii Domnului Iisus Hristos.
După anul 1989 la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sf. Ioan Botezatorul. Lângă biserică s-a ridicat în perioada 2000 - 2004, un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul sfințit astăzi.
Această lucrare a fost executată în condiții extrem de grele de Sectorul Construcții și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului coordonat de P.C. Părinte Consiler, Arhid. Caliopie Ichim.
Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa așezare monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 2704, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45

»  Parastas pentru ctitorii Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul – Antonești din comuna argeșeană Corbeni (2011-11-10)

 Închide 

Parastas pentru ctitorii Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul – Antonești din comuna argeșeană Corbeni

[2011-11-10]
La Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” - Antonești din comuna argeșeană Corbeni a fost oficiat un parastas pentru ctitorii Gheorghe și Caliopia Erbașu. Osemintele celor doi au fost aduse de la cimitirul din Pitești și reînhumate în cel al mănăstirii.
Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, după cum informează TRINITAS TV.
În anul 1943, Gheorghe Erbașu și soția sa, Caliopia, au donat terenul pe care a fost construită mănăstirea. Demersurile pentru strămutarea osemintelor celor doi au fost făcute de strănepotul donatorului.
Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” - Antonești a devenit mănăstire în anul 1995.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3673, Ultimul acces: 2019-10-13 12:10:45


Nr. vizualizări:3939
Data ultimei vizualizări:2019-10-13 12:10:45
Data actualizare:2005-09-14 08:51:20
Data încărcării:2005-09-14 08:51:20
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-02-17
Contor: 126

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro