Valea Orlei :: Schitul Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Schitul Sf. Nicolae
Valea Orlei
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Valea Orlei
Comună:Bucov
Județ:Prahova
Cod poștal:107114
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.primariaBucov.ro, www.cjPH.ro, www.prefecturaPrahova.ro
Hram:Sf. Nicolae
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Schitul Sfantul Nicolae din Valea Orlei, era cunoscut sub denumirea de Bisericuta de lemn din Valea Orlei, dar a fost recent renovat si transformat in schit, unde locuiesc doi calugari. Biserica, unul dintre cele mai vechi monumete de arhitectura din judetul Prahova, a fost ridicata de Tinca Maracineanca la anul 1396. Peste un soclu de caramida, biserica a fost construita din lemn si apoi tencuita si zugravita in alb. Un brau de lemn sculptat, ca o funie impletita, inconjoara la exterior intreaga biserica. Turla bisericii construita deasupra naosului, are cupola in forma de clopot. Acoperisul bisericii este din sindrila, iar in fata bisericii se afla o clopotnita separata construita tot din lemn. In jurul bisericii in curtea imprejmuita cu gard din jurul ei, se mai pastreaza cruci din piatra ale unui cimitir vechi.
Alte informații:Acces: Plecam din fata bisericii Sfantul Stelian, pe strazile satului Chitorani spre est si dupa 700 de metri, ajungem in drumul asfaltat care vine din DN1B si urca prin satul Valea Orlei si pe valea cu acelasi nume spre Nord. Trecem pe langa o Cruce din Piatra de pomenire (de drum) , care dateaza din anul 1709. Dupa 750 de metri de mers spre Nord pe acest drum ajungem la o bifurcatie importanta cu o fantana si inconjurata de case noi frumoase. De aici nu continuam pe drumul de pe firul vaii, ci incepem sa urcam spre Nord-Est pe un drum asfaltat dar mai ingust , care dupa 1. 500 de metri ne aduce in fata Schitului Sfantul Nicolae din Valea Orlei. Daca continuam spre nord-est pe acest drum, putem ajunge in varful dealului si de aici continua spre satul Varfuri, sau cobori in Valea Mantei.
Cod Monument:PH-II-m-A-16820
Nr. vizualizări:1914
Data ultimei vizualizări:2020-08-12 11:23:01
Data actualizare:2015-03-30 08:06:44
Data încărcării:2006-07-09 14:46:33
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0