Stefanestii de Jos :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Ștefăneștii de Jos
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ștefăneștii de Jos
Comună:Ștefăneștii de Jos
Județ:București și Ilfov
Cod poștal:077175
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriailfovnord.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro, www.primariaStefanesti.ro, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Biserica ăn trecut a avut si Hramul „Sf. imparati Constantin si Elena”.
Dupa unele date Biserica a fost construita la 1830 de Boierul Alexandru Filipescu, si l-a avut ca prim preot pe Radu Duhovnicul. Dupa alte date, Biserica „Sf. imparati Constantin si Elena", ar fi fost construita in 1669, (dupa pisanie) . Biserica a mai fost renovata la 1885 iar in anul 1935 o gasim mentionata intr-o publicatie despre manastirile si bisericile din judetul Ilfov ca fiind construita din lemn. Despre biserica „Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” citam „pe locul celei vechi in 1825 s-a construit o alta biserica” noiembrie 1844 spune primul preot Radu Duhovnicul care „dice” pe o fila de evanghelie „Sa se stie de cand s-a cumparat aceasta (sf. Evanghelie) aceasta si sf dumnezeiasca evanghelie de domnul postelnicul Ion Alexandru Filipescu in zilele preainvatatului domn Gheorghe Bibescu si s-a dat bisericii Stefanestii de Jos, „Sf Mihail si Gavril”, unde se pomeneste si hramul „Sf Voievozi”.
Alte informații:Biserica din Stefanestii de Jos, aflata pe partea dreapta a drumului dinspre Bucuresti, pe aceeasi parte cu primaria si scoala, este biserica principala a comunei, de ea tinand si cimitirul.
Nr. vizualizări:2481
Data ultimei vizualizări:2020-07-02 14:38:11
Data actualizare:2018-05-10 13:31:36
Data încărcării:2006-07-09 08:07:29
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Google Street View: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-05-10
Contor: 3

Vedere de ansamblu
Foto: Google Street View