Sindrilita :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Șindrilița
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Șindrilița
Comună:Găneasa
Județ:București și Ilfov
Cod poștal:077104
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriailfovnord.ro, www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.PMB.ro, www.prefecturaBucuresti.ro, www.cjIlfov.ro, www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe
Detalii:Construită în 1948.
Știri despre biserică:

»  Târnosirea bisericii parohiei Șindrilița - Protopopiatul Ilfov Nord (2014-11-03)

 Închide 

Târnosirea bisericii parohiei Șindrilița - Protopopiatul Ilfov Nord

[2014-11-03]
Biserica parohiei Șindrilița, Com. Găneasa, Protopopiatul Ilfov Nord a fost târnosită duminică, 2 noiembrie 2014. Slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor realizate la această parohie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Apoi, după cum ne-a transmis pr. Protopop Cristian Burcea, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Slujba Sfintei Liturghii. Din soborul slujitor a făcut parte și Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, în cuvântul de la finalul sfintei liturghii a menționat că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la prima târnosire a acestei biserici și 10 ani de la numirea părintelui Protopopescu Constantin pe seama parohiei Șindrilița, felicitându-l pe părintele paroh pentru toată osteneala depusă, mulțumind binefăcătorilor și întregii comunități pentru grija față de biserică.
Cu prilejul târnosirii bisericii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aprobat ca biserica să primească doilea hram, Sf. Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș, cu zi de prăznuire 7 decembrie. La final au fost acordate mai multe distincții:
- Pc. Pr. Paroh Protopopescu Constantin a fost ridicat la rangul de Iconom stavrofor.
- Diploma omagială Sfinții Martiri Brâncoveni a fost acordată Pc. Pr. Valentin Fătu de la Parohia Delea Nouă, Pc. Pr. Țeugea Ioan Gheorghe de la Parohia Sfânta Fecioară Maria, Protoieria Sector III Capitală; Dlui. Tudor Marin, primarul Comunei Găneasa; Dnei. Tăcăluță Mariana, Dnei. Steluța Hortoglu și Dlui Preda Gheorghe credincioși ai parohiei.
- Distincția de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor a fost acordată domnului pictor Vâja Liviu și Consiliului parohial al parohiei Șindrilița.
- Distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului a fost acordată Comitetului parohial al parohiei Șindrilița
La final, Pc. Pr. Paroh Protopopescu Constantin, a oferit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, în semn de mulțumire și prețuire din partea comunității, un un epitrahil și un omofor.
Zidită între anii 1904-1914 cu ajutorul locuitorilor satului și alte ajutoare, biserica din satul Șindrilița a fost la început filie a Parohiei Găneasa, iar mai târziu parohie de sine stătătoare. S–a târnosit pentru prima dată aceată biserică în ziua de 6 iulie 1914 de către Preasfințitul Evghenie Piteșteanul, însoțit de un sobor de preoți și diaconi în cel de al II–lea an al păstoriei Înalt Preasfințitului Mitropolit Primat Konon Arămescu Donici și în al 48-lea an de domnie al M.S. Regelui Carol I, Prim Ministru al Țării fiind Ion I.C. Brătianu și Ministru Cultelor și Lucrărilor Publice dl. I.G. Duca. În anul 1953, cu Binecuvântarea Patriarhului Iustinian și cu stăruința preotului paroh G. Georgescu s‑au efectuat lucrări de renovare a bisericii. Din anul 2009, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a început pictura din nou a bisericii în tehnica „fresco”, fiind realizată de pictorul Vâja Liviu. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu sprijinul enoriașilor au fost finalizate lucrările de pictură în data de 18 iulie 2014, împreună cu alte lucrări de reparații la zidurile exterioare și interioare ale bisericii, prin grija preotului paroh Constantin Protopopescu. (fragment din Actul de Sfințire)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2097, Ultimul acces: 2020-10-01 03:16:20

»  Târnosirea bisericii parohia Șindrilița - Protopopiatul Ilfov Nord (2014-11-01)

 Închide 

Târnosirea bisericii parohia Șindrilița - Protopopiatul Ilfov Nord

[2014-11-01]
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în dimineața zilei de Duminica, 2 noiembrie 2014 se va oficia slujba de târnosire a bisericii cu hramul "Sf. M. Mc. Gheorghe" - parohia Șindrilița, Protopopiatul Ilfov Nord, comuna Găneasa, județ Ilfov. Slujba va fi oficiată de către delegatul Preafericirii Sale Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Această biserică a fost zidită între anii 1904-1914 cu ajutorul locuitorilor satului, biserica din satul Șindrilița a fost la început filie a Parohiei Găneasa, iar mai târziu parohie de sine stătătoare. S-a târnosit pentru prima dată această biserică în ziua de 6 iulie 1914 de către Preasfințitul Părinte Evghenie Piteșteanul, episcop vicar al Episcopiei Argeșului, însoțit de un sobor de preoți și diaconi. În anul 1953, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire patriarh Justinian și cu stăruința preotului paroh G. Georgescu, s‑au efectuat lucrări de renovare a bisericii. Din anul 2009, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a început pictarea din nou a bisericii în tehnica „al fresco” de către pictorul bisericesc Liviu Vâja. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu sprijinul enoriașilor, au fost finalizate lucrările de pictură în data de 18 iulie 2014, împreună cu alte lucrări de reparații la zidurile exterioare și interioare ale bisericii, prin grija preotului paroh Constantin Protopopescu. Cu acest prilej, biserica Parohiei Șindrilița a primit ca ocrotitoare și ca al doilea hram pe „Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2021, Ultimul acces: 2020-10-01 03:16:20


Nr. vizualizări:2795
Data ultimei vizualizări:2020-10-01 03:16:20
Data actualizare:2018-05-17 11:58:17
Data încărcării:2006-07-07 12:28:13
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:8
Fotografi:Alexandru Losonczy: 8

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 139

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 27

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 22

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 25

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 26

Turla
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 23

Icoana hramului
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 27

Pictură exterioară
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-09-21
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 30

Clopotnița
Foto: Alexandru Losonczy