Bucuresti :: Biserica Sf. Anton Colentina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Anton Colentina
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Magnoliei nr. 113, sector 2
Cod poștal:022793
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohiasfanton.ro
Adrese utile:www.arcb.ro
www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Ciprian Andrei
Hram:Sf. Anton de Padova,
Detalii:Despre Biserica "Sfântul Anton" Colentina găsim primele amănunte si date în nr. 40 al ziarului Farul Nou din 1936. Aici se spune că în duminica din 8 noiembrie 1936, Excelenta Sa Mitropolitul Alexandru Cisar, însotit de Monseniorul Canonic Hering si Monseniorul Canonic Iovanelli, de părintii parohi Horvath si Schubert, de pr. dr. C. Starke SVD si de pr. R. Karapcinschi si reverendul subdiacon Al. Gaiewski, a sfintit capela "Sfântul Anton de Padova" din strada Turtucaia.
Merite deosebite în ridicarea acestei biserici revin părintelui paroh al Bărătiei, Gheorghe Horvath, initiatorul acestei lucrări.
Planul bisericii, clădită în stil modern, în mijlocul unui teren de circa 5 000 mp. , a fost întocmit de arhitectul Cortobius.
La slujba pontificală de sfintire, corul Catedralei a cântat "Missa" de Gruber, sub conducerea profesorului Parschill, iar copii cartierului au intonat cântece sacramentale. De asemenea, la Missa pontificală, Excelenta Sa Alexandru Cisar s a rugat pentru marele voievod Mihai, care era comemorat în acea zi a "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gabriel", multumind tuturor binefăcătorilor care au participat la ridicarea acesei bisericii.
În decursul anilor, până în 1985, când a venit în parohie, la biserica "Sfântul Anton" au slujit, pe rând, canonicul E. Barciovschi, pr. E. Balheizer, pr. E. Cozanowski, pr. Ilie Sociu, pr. Martin Cabalas si altii.
Din 1985 a devenit parohie, prin grija Excelentei Sale Arhiepiscop Ioan Robu. Primul paroh a fost pr. Dâm Petru.
În 1939, dr. Eugenia Mihailovici (decedată) a dorit să construiască lângă biserică un dispensar de cartier. Din cauza războiului, lucrarea a rămas neterminată, ajungând aproape o ruină. Pe scheletul acestei clădiri s a construit actuala casă parohială.
Alte informații:Biserica nu are nici cimitir propriu, nici filiale sau capele.
În parohie sunt în jur de 350 de familii cu aproximativ 800 de suflete, starea economică actuală făcând ca numărul acestora să fluctueze.
În parohie functionează în acest moment o grădinită, pe strada Lehliu nr. 3, cu aproximativ 25 de copii, condusă de surorile IBMV.
În incinta parohiei, pe terenul din partea dreaptă a bisericii, surorile franciscane ale "Preasfintei Inimi" (Italia) , ridică o constructie în vederea desfăsurării unor activităti sociale în cartierul Colentina.
Trebuie mentionat de asemenea că în comuna Voluntari, "Mica Operă a Divinei Providente" (Don Orione) construieste un complex pentru aproximativ 300 de persoane marginalizate, cuprinzând biserică, ateliere si tot ce este necesar pentru un asemenea proiect.
Nr. vizualizări:7323
Data ultimei vizualizări:2019-02-19 07:00:58
Data actualizare:2018-09-19 10:48:42
Data încărcării:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-10-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 128

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-10-29
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 8

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2011-05-22
Contor: 178

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar

Data: 2009-04-25
Aparat: SONY DSC-W50 SONY DSC-W50
Contor: 136

Turnul
Foto: Voluntar