Santandrei :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Sântandrei
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Sântandrei
Comună:Sântandrei
Județ:Bihor
Adresa:strada Bisericii nr. 351
Cod poștal:417515
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.egco.ro, www.cjBihor.ro, www.prefecturaBihor.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1782, renovare 1906, 1952
Cod Monument:BH-II-m-B-01204
Știri despre biserică:

»  Vizita pastorală în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sântandrei (2017-10-09)

 Închide 

Vizita pastorală în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sântandrei

[2017-10-09]
Vizită pastorală
09.10.2017, Oradea (Catholica) - Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului din Oradea, duminică, 8 octombrie 2017, a avut loc vizita arhierească a Preasfințitului John Michael Botean, Episcop de Canton Ohio, SUA, și a Preasfințitului Virgil Bercea, Episcop de Oradea, în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril” din Sântandrei, jud. Bihor.
Zeci de credincioși reuniți în rugăciune i-au așteptat cu emoție în suflet pe cei doi Ierarhi în mijlocul lor. Preasfințiile Lor au fost întâmpinați de câțiva localnici îmbrăcați în straie populare, cu pâine – simbol al vieții și sare – mana lui Dumnezeu, cum este denumită în zicerile din popor. Sfânta Liturghie arhierească a fost celebrată de cei doi Episcopi, împreună cu ceilalți preoți prezenți: pr. Iuliu Muntean, Vicarul general al Eparhiei de Canton, pr. Avram Romulus, paroh de Sântandrei, pr. Anton Cioba, rector al Seminarului din Oradea, pr. Anton Rus, spiritual al Seminarului, pr. Silviu Moisa, din Timișoara, și pr. diacon Grațian Guiaș. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost animată de corul Seminarului orădean, coordonat de maestrul Radu Mureșan. Predica a fost ținută de către pr. Iuliu Muntean care ne-a vorbit despre legătura sa, încă de mic copil, cu Dumnezeu; de încercările prin care a trecut din fragedă copilărie și despre importanța cunoașterii cu adevărat a credinței în Dumnezeu.
Cu ocazia vizitei pastorale aflată sub egida Jubileului 225, PS Virgil Bercea a oferit, ca semn de recunoștință, un engolpion și diploma omagială Sfinții Vasile, Grigore și Ioan Preasfințitului John Michael Botean. Părintelui Iuliu Muntean, fost profesor al facultății noastre, i-a fost dăruită crucea pectorală jubiliară și diploma omagială Sfinții Vasile, Grigore și Ioan, iar părintelui paroh Avram Romulus i s-a dăruit medalia jubiliară precum și diploma omagială. Credincioșii din Sântandrei i-au oferit în dar Preasfinției Sale John Michael o icoană care îl reprezintă pe Sfântul Mihail, cu scopul de a-și aminti de comunitatea lor și de a-i purta în rugăciunile sale. PS Virgil a ținut să precizeze iubirea pe care o poartă acestei comunități menționând că este încântat de frumusețea și unitatea cântului credincioșilor.
Liturghia arhierească a fost prilej de mângâiere sufletească pentru bunii credincioși prezenți care s-au pregătit ca pentru o zi de mare sărbătoare și au așteptat cu emoție această vizită specială. Această zi de sărbătoare, pentru comunitatea din Sântandrei, s-a încheiat cu o agapă frățească. Frumusețea unor astfel de momente oferă tuturor o încărcătură sufletească deosebită, speranță și motivație interioară, spre purtarea cu seninătate a greutăților de zi cu zi. (Sergiu Chiriloaei pentru SeminarOradea.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 971, Ultimul acces: 2020-07-08 23:38:38


Nr. vizualizări:2517
Data ultimei vizualizări:2020-07-08 23:38:38
Data actualizare:2016-02-18 12:04:50
Data încărcării:2006-07-04 06:40:21
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0