Zadareni :: Biserica Sf. Treime - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Treime
Zădăreni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zădăreni
Comună:Zădăreni
Județ:Arad
Adresa:nr. 215
Cod poștal:317130
Telefon :0723... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiaaradului.ro/organizare/protopopiate/protopopiatul-arad, www.episcopiaaradului.ro, www.primariaZadareni.ro, www.cjArad.ro, www.prefecturaArad.ro
Preot:Sorin Higioșan
Hram:Sf. Treime, Sf. Împ. Constantin și Elena
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Parohia ortodoxa romana este infiintata in anul 1934 cu sprijinul episcopului Policarp Morusca, pe atunci staret la manastirea Hodos Bodrog. Aproape cinci decenii slujbele religioase au fost tinute intr-o capela.
La 20 februarie 1975 episcopul Visarion Astileanu pune piatra de temelie a actualei biserici care are hramul "Sfintii Constantin si Elena".
Știri despre biserică:

»  Slujire Arhierească la hramul bisericii ortodoxe din Zădăreni, Arad (2016-05-23)

 Închide 

Slujire Arhierească la hramul bisericii ortodoxe din Zădăreni, Arad

[2016-05-23]
de Gratian Moldovan

13238921_10201620461708591_4962887294632724759_n
Credincioșii din parohia Zădăreni, Protopopiatul Arad, și-au prăznuit sâmbătă, 21 mai 2016, ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena. Cu acest prilej, au avut deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
Ierarhul a fost întâmpinat în fața bisericii de soborul slujitor în frunte cu protos. dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, de oficialitățile locale și de tinerii îmbrăcați în frumoase straie populare. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena”, înconjurat de soborul de preoți și diaconi.
La momentul rânduit, Chiriarhul a rostit cuvântul de învățătură pus sub titlul ,,Educația religioasă în vremea și împărăția Sfântului Constantin cel Mare”, subliniind legătura Bisericii cu celelalte instituții și cu școala în mod deosebit. De asemenea, s-a arătat importanța Sfântului Constantin cel Mare prin prisma funcției imperiale pentru răspândirea și întărirea religiei creștine ca factor important în progresul lumii și pentru mărturia dată în acest sens, fiind socotit de către Biserică nu doar Mare, ci și Sfânt, întocmai cu Apostolii Mântuitorului.
„Hramul bisericii parohiale aduce în conștiința credincioșilor această importanță concretizată azi prin bunele raporturi dintre Biserică și Stat în împlinirea îndatoririlor creștinești și cetățenești oglindite în paginile de istorie bisericească și națională. Anul omagial al educației religioase în cadrul Patriarhiei Române este și acela care va înscrie în curând Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, care amintește și șirul Sinoadelor Ecumenice începute prin implicarea sfinților pomeniți. Totodată, această zi încununează pe tinerii premiați ai Concursului Național <<Biserica și Școala din sufletul meu>>, la Sfânta Patriarhie, care își sărbătorește și unul din hramuri, sărbătoarea fiind patronată de către Întâistătătorul Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel” a mai amintit Înaltpreasfinția Sa.
Imediat după Sfânta Liturghie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar, nr. 5 Vinga, coordonat de către preotul Horia Ștefan de la parohia Secusigiu. Aceasta a debutat cu înconjurarea bisericii după care a urmat slujba de Te Deum, de mulțumire. Potrivit tradiției locale, s-a binecuvântat colacul și celelalte prinoase aduse cu ocazia sărbătoririi hramului.
Referatul principal a fost susținut de părintele paroh Sorin Higioșan care a vorbit despre ,,Aspecte legate de educația religioasă în viața Sfinților Împărați Constantin și Elena”.
La final, părintele paroh Sorin Higioșan a adus multumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru slujirea arhierească la această sărbătoare a comunității parohiale și tuturor preoților care au luat parte la eveniment, dar nu în ultimul rând credincioșilor prezenți într-un număr mare.
Organizatorii au oferit tuturor celor prezenți la eveniment, o agapă frățească, la căminul cultural din localitate. În acest cadru, formația de dansuri ,,Românașul” din Zădăreni a prezentat un spectacol, care i-a încântat pe cei prezenți, afirmă protos.dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1272, Ultimul acces: 2020-09-19 15:46:14

»  Sărbătoarea Sf. Împărați Constantin și Elena în Parohia Zădăreni, prot. Arad (2016-05-22)

 Închide 

Sărbătoarea Sf. Împărați Constantin și Elena în Parohia Zădăreni, prot. Arad

[2016-05-22]
de Gheorghe Anghel

Parohia Zădăreni, Protopopiatul Arad, și-a cinstit sâmbătă, 21 mai, ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena. În mijlocul credincioșilor parohiei s-a aflat, cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din localitate, informează protos. Justin Popovici, Consilier cultural al Eparhiei.
Chiriarhul a rostit cuvântul de învățătură cu titlul «Educația religioasă în vremea și împărăția Sfântului Constantin cel Mare». În omilia sa, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a subliniat și rolul sfântului împărat în răspândirea și întărirea religiei creștine
Întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga
Imediat după Sfânta Liturghie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga, coordonat de către preotul Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu.
Referatul principal a fost susținut de părintele paroh Sorin Higioșan care a vorbit despre ,,Aspecte legate de educația religioasă în viața Sfinților Împărați Constantin și Elena”.
La final, părintele paroh Sorin Higioșan a adus multumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru slujirea arhierească la această sărbătoare a comunității parohiale și tuturor preoților care au luat parte la eveniment, dar nu în ultimul rând credincioșilor prezenți într-un număr mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1268, Ultimul acces: 2020-09-19 15:46:14


Nr. vizualizări:2823
Data ultimei vizualizări:2020-09-19 15:46:14
Data actualizare:2016-12-08 10:30:32
Data încărcării:2005-05-22 12:17:58
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:5
Fotografi:Nelu_Pozaru: 3, virtualarad.net: 1, Travellor Project: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2013-12-10
Contor: 66

Vedere din lateral
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2018-05-27
Contor: 22

Vedere de ansamblu
Foto: Travellor Project

Data: 2007-09-27
Contor: 119

Vedere de ansamblu
Foto: virtualarad.net

Data: 2013-12-10
Contor: 27

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru

Data: 2013-12-10
Contor: 46

În lungul străzii
Foto: Nelu_Pozaru