Poiana :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Poiana
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Poiana
Comună:Vorona
Județ:Botoșani
Cod poștal:717478
Telefon :0740... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:poianaVorona.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulBotosani.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.comunaVorona.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Andrei Bucsa
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1800.
Știri despre biserică:

»  Sfințirea bisericii din Poiana | Nimic nu este mai important în viața unei familii decât zămislirea și nașterea de prunci, a spus IPS Teofan (2017-09-24)

 Închide 

Sfințirea bisericii din Poiana | Nimic nu este mai important în viața unei familii decât zămislirea și nașterea de prunci, a spus IPS Teofan

[2017-09-24]
de Sorin Ionițe

Nimic nu este mai important în viața unei familii decât zămislirea și nașterea de prunci, a spus IPS Teofan în cadrul ceremonialului liturgic oficiat în ziua de pomenire a Zămislirii Sfântului Ioan Botezătorul.
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a aflat în data de 23 septembrie 2017 în localitatea botoșăneană Poiana, comuna Vorona, pentru a resfinți Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, informează doxologia.ro.
Ierarhul a amintit că sărbătoarea Zămislirii Sfântului Ioan Botezătorul, împreună cu Buna Vestire (Zămislirea după trup a Mântuitorului – 25 martie) și cu Zămislirea Maicii Domnului din Sfinții Ioachim și Ana (9 decembrie) sunt rânduite ca să așeze în inima creștinilor importanța zămislirii, nașterii și creșterii de prunci.
Taina Zămislirii unui prunc este cinstită de Biserică pentru că mare este Taina Nunții și nimic nu este mai important în viața unei familii decât nașterea și zămislirea de prunci, a spus Părintele Mitropolit.
Pruncul este prunc în toată integralitatea sa, cu trup, cu suflet, cu inimă, cu minte, cu toate membrele sale; chiar dacă nu se văd, ele sunt acolo din prima clipă a conceperii. De aceea, Biserica nu poate niciodată și în nicio situație să admită lepădarea pruncului, drama avortului, a explicat Înaltpreasfinția Sa.
Hramul Mănăstirii Văratec | Omul să pună pe primul plan propria sa familie, apoi cariera, a spus IPS Teofan
La sfințirea bisericii din Poiana au participat numeroși credincioși atât din localitate, cât și din împrejurimi.
În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată, Preotul Paroh Andrei Bucșă a fost hirotesit iconom stavrofor, iar credincioșii care au sprijinit lucrările efectuate la biserică au primit distincții de vrednicie.
Biserica din satul Poiana a fost zidită după anul 1840 de Arhim. Rafael, Starețul Mănăstirii Vorona, iar sfințirea ei a avut loc în data de 17 noiembrie 1847, după cum reiese dintr-o notiță cu litere chirilice de pe un Minei al lunii noiembrie. În ultimii ani s-au efectuat importante lucrări de restaurare, atât în exterior, cât și în interiorul locașului de cult.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 635, Ultimul acces: 2020-09-26 21:07:45

»  Mitropolitul Teofan: Să încercăm să ne întoarcem prin pocăință la Dumnezeu (2017-02-13)

 Închide 

Mitropolitul Teofan: Să încercăm să ne întoarcem prin pocăință la Dumnezeu

[2017-02-13]
de Sorin Ionițe

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent duminică, 12 februarie 2017, în Parohia Poiana (comuna Vorona) din județul Botoșani.
Cu acest prilej, în Duminica Fiului Risipitor, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Poiana, notează doxologia.ro.
După citirea textului evanghelic, Înaltpreasfinția Sa a subliniat în cuvântul rostit, necesitatea pocăinței în scopul mântuirii.
Să încercăm să ne întoarcem prin pocăință la Dumnezeu dacă am căzut în păcate, iar dacă nu am căzut în păcate grele – căci în păcate toți cădem – să nu-i judecăm pe cei care au căzut în păcate grele, că aceștia, prin căința lor adâncă, s-ar putea să ne întreacă pe noi, cei care ne considerăm drepți, curați și credincioși.
În după amiaza zilei, ierarhul a vizitat Mănăstirea Vorona, precum și parohiile Chiscovata, Tudora I, Tudora II și Joldești.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 730, Ultimul acces: 2020-09-26 21:07:45


Nr. vizualizări:1542
Data ultimei vizualizări:2020-09-26 21:07:45
Data actualizare:2013-12-27 16:13:22
Data încărcării:2006-06-26 06:59:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0