Ogrezeni :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Ogrezeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ogrezeni
Comună:Ogrezeni
Județ:Giurgiu
Cod poștal:087170
Telefon :0728... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiagiurgiului.ro, ogrezeni.judetulgiurgiu.eu, www.cjGiurgiu.ro, www.prefecturagiurGiu.ro
Preot:PALEA NICULAE, PARLOG LUCIAN
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Mc. Emilian din Drusostorum
Detalii:Construită în jur de 1880.
Cod Monument:GR-II-m-B-15051
Știri despre biserică:

»  Slujire arhierească la Parohia Ogrezeni, prot. Bolintin (2015-09-21)

 Închide 

Slujire arhierească la Parohia Ogrezeni, prot. Bolintin

[2015-09-21]
Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat duminică, 20 septembrie 2015, Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mc. Emilian de la Durostorum din localitatea Ogrezeni, Protopopiatul Bolintin.
Pentru a merge pe calea lui Hristos, trebuie să ne ducem crucea cu supunere
După cum informează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat semnificația duhovnicească a pericopei evanghelice care ne vorbește despre luarea Crucii și urmarea lui Hristos.
„Pentru a merge pe calea lui Hristos, trebuie să ne ducem crucea cu supunere, neobosiți, neblestemând-o, ci binecuvântând-o, împlinind porunca lui Hristos, lepădându-ne de noi înșine și mergând în urma lui Hristos pe calea cea îngustă, ce duce în Împărăția Cerurilor. Sfântul Luca al Crimeii spunea că dacă noi vrem ca drumul vieții noastre să fie larg, încăpător, fără nici un fel de spini, murdărie, pietre și gropi, să fie presărat cu flori, Domnul ne arată o altă cale: calea pătimirilor. Se cuvine să știm că pe această cale, oricât ar fi de grea, dacă ne vom întoarce către Hristos din toată inima El însuși ne va ajuta în chip uluitor pentru noi; El ne va sprijini când vom cădea, ne va întări, ne va îmbărbăta și ne va mângâia. Și atunci vom pricepe cuvintele Sfântului Apostol Pavel care arată că necazul nostru de acum, ușor și trecător, ne aduce nouă, mai presus de orice măsură, slavă veșnică covârșitoare (2 Cor. 4, l7). Atunci pătimirile scurtei noastre vieți ne vor părea ușoare. Când vom străbate această cale, care pare grea și cumplită numai la început, când vom simți harul lui Dumnezeu care ne întărește, atunci ne vom duce cu bucurie și cu smerenie crucea, știind că prin aceasta ni se deschide intrarea în Împărăția Cerurilor”, a arătat Preasfinția Sa.
Daruri și distincții
La final, Preasfinția Sa a acordat părintelui paroh Palea Niculae, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, distincția eparhială Vrednicia Vlăsceană, oferindu-i în dar mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. De asemenea, Pr. Pârlog Lucian, preot slujitor la Parohia Ogrezeni, a primit distincția eparhială Vrednicia Vlăsceană, monografia Centrul pastoral-cultural Gavril Drugănescu, lucrarea Comuna Bolintin Deal – o istorie în cuvinte și în imagini și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.
Părintele paroh Palea Niculae a mulțumit Chiriarhului Eparhiei Giurgiului pentru bucuria de a fi în mijlocul enoriașilor din Parohia Ogrezeni, oferindu-i cu acest prilej o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Ambrozie și un buchet de flori.
Credincioșii prezenți au primit, din partea Preasfintiei Sale, iconițe, ultimul număr al Revistei Eparhiale, revista Familia Ortodoxă, iar cei mici au primit iconițe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1758, Ultimul acces: 2020-06-06 04:36:51


Nr. vizualizări:3716
Data ultimei vizualizări:2020-06-06 04:36:51
Data actualizare:2015-02-09 08:06:58
Data încărcării:2006-06-20 10:18:30
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2009-08-06)
Are 2 preoti foarte gospodari(chiar daca sunt tineri)
au reusit sa o faca foarte frumoasa.
Cred ca nu se vor supara daca le sugerez sa construiasca si o sala de mese cu bucatarie pentru parastase.Dupa cate au facut pentru renovarea bisericii cred ca aceasta nu mai inseamna prea mult
pentru ei, pentru sat.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:0