Sendreni :: Manastirea Sf. Trifon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Trifon
Șendreni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Șendreni
Comună:Șendreni
Județ:Galați
Cod poștal:807290
Persoană de contact :ierom. Arsenie Stefu
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.edj.ro/index.php/mnstirea-sfantul-trifon-endreni
Adrese utile:www.edj.ro, www.sendreni.ro, www.cjGalati.ro, www.prefecturaGalati.ro
Hram:Sf. Mc. Trifon
Detalii:Manastirea „Sf. Mc. Trifon“ din comuna Sendreni, judetul Galati, este cea mai tanara manastire a eparhiei. In urma punerii in aplicare a Legii nr. 1/2000 privitoare la retrocedarea suprafetelor de teren preluate abuziv de regimul comunist, eparhia a primit cea mai importanta parte a terenului cuvenit in cadrul societatii S. C. PROLLCEF S. A. Sendreni. Noua manastire infiintata aici, aflata inca in stadiul de organizare, se doreste a fi un nou locas de rugaciune si viata calugareasca, dar si un centru de intensa activitate agricola, pusa in slujirea lucrarii filantropice si misionare a eparhiei.
Mănăstirea a fost înființată în anul 2001, pe terenul primit de Episcopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafețelor de pământ care au aparținut Bisericii înainte de 1948. Documentul de înființare a mănăstirii consemnează că aceasta este ”loc de rugăciune, de evlavie și de duhovnicească râvnă spre mântuire”, dar și ”spațiu al activității cinstite și binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiașilor, al copiilor de la Orfelinatul eparhial Sf. Vasile cel Mare, al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei și al tuturor celor care așteaptă de la noi semn, sprijin și iubire”.
Locul viitoarei biserici, aflată în proces de construcție, s-a sfințit la 17 mai 2001 de către Chiriarhul Dunării de Jos. Mica obște a mănăstirii este ierom. Arsenie Ștefu.
Știri despre biserică:

»  Mănăstirea „Sfântul Mucenic Trifon“ din județul Galați și-a cinstit ocrotitorul. IPS Casian a oficiat slujba de sfințire a viilor și grădinilor (2017-02-01)

 Închide 

Mănăstirea „Sfântul Mucenic Trifon“ din județul Galați și-a cinstit ocrotitorul. IPS Casian a oficiat slujba de sfințire a viilor și grădinilor

[2017-02-01]
de Andrei Pau

Mănăstirea Sfântul Mucenic Trifon din județul Galați și-a sărbătorit miercuri, 1 februarie 2017, ocrotitorul. Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a apei au fost oficiate de un sobor de ieromonahi și preoți, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunări de Jos.
În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat slujba de sfințire a viilor și grădinilor, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon.
La slujbă, alături de obștea monahală, au participat și ostenitorii din cadrul fermei anexe mănăstirii, precum și credincioși din parohiile învecinate.
***
Mănăstirea Sfântul Mucenic Trifon din județul Galați, reprezintă un important punct de susținere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activități agricole.
Aceasta fost înființată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafețelor de pământ care au aparținut Bisericii înainte de 1948.
Piatra de temelie a bisericii ce aparține locașului monahal a fost așezată de Arhiepiscopul Dunării de Jos în data de 7 mai 2001. În prezent, construcția noului lăcaș de cult este finalizată, în interior fiind realizate lucrările premergătoare picturii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1919, Ultimul acces: 2020-07-02 18:43:12


Nr. vizualizări:4474
Data ultimei vizualizări:2020-07-02 18:43:12
Data actualizare:2014-08-14 09:53:15
Data încărcării:2006-03-21 04:28:44
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2016-09-27)
manastirea sf mucenic trifon este tanara dar din pacate nu are cine sa slujeasca trebuie ajutata va rog sa ajutati aceasta manastire ca esaraca am vazut pa stiri trinitas mia placut paraclisul manastiri cine este ctitorul al acestui paraclis cine la infrumusetat dumnezeu sal binecuvinteze sai dea sanatate totusi doresc sa ajutati manastirea va multumim
anonim
Nr. Fotografii:0