Modelu :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Modelu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Modelu
Comună:Modelu
Județ:Călărași
Adresa:strada Calarasi, Nr. 211
Cod poștal:917180
Persoană de contact :liana
Telefon :0722... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primariaModelu.ro, www.Calarasi.ro, www.prefecturaCalarasi.ro
Preot:Paroh Alnitei Ioan Claudiu
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Înalțime maximă:17m
Detalii:Ea a fost construita intre anii 1997 – 2000 prin contributia neostenita a enoriasilor, ca o cladire inalta, bine proportionata, cu trei turle dintre care doua mici aflate deasupra intrarii principale, iar cea de-a treia turla se distinge prin forma deosebita octogonala tronand distinctiv prin inaltimea si dimensiunea sa.
Aceasta Biserica a fost tarnosita la 01-10-2000 de catre PS Damaschin Episcop al Sloboziei si Calarasilor.
Biserica are forma de nava, cu inaltimea pana la baza turlelor de 7, 5 m, iar pina la cruci de 11 m, lungimea sa fiind de 18 m cu o latime fireasca de 6 m; interiorul a fost separat pe din doua cu ajutorul celor doi stilpi din beton, cu forma patrata de 60 cm, sustinatori ai calotei. Materialele folosite la constructie sunt : BCA, beton si fier, acoperisul fiind cu tabla zincata de 0, 4 cm. Catapeteasma este noua si din stejar masiv sculptat, cu icoane deosebit pictate pe foita de Aur de pictor Balut Constantin ( in anul 2011 ) , ce se integreaza firesc in tonul culorilor zugravite de pictorii Horvath Raducus si Balescu Vasile intre anii 2000 – 2002.
Dorinta continuarii lucrarilor la noua Biserica s-a materializat prin accept unanim si la venirea noului preot paroh Ioan Claudiu Alnitei, intamplata la 01. Nov. 2002.
Prioritare au fost si lucrarile de constructie ale clopotnitei, ridicata la circa 13 – 15 m, servind si ca acces de intrare in curtea din fata a Bisericii.
La exterior, peretii Bisericii au fost placati cu polistiren expandat inifugat si fatadat cu PVC, pridvorul ridicat in fata Bisericii este din BCA si stilpi de beton, placat cu gresie la interior dar si pe treptele de la exterior, cu usi din lemn masiv de stejar sculptat , lucrari efectuate in anii 2009 - 2010.
Asemeni, amintim ca intre anii 2004 – 2005, s-a ridicat deoparte si de alta a Bisericii un foisor cu stalpi de metal, imbracat cu scandura de brad in forma hexagonala, in mijloc aflandu-se si fantana, acoperit fiind cu tabla; ca-n partea cealalta a lacasului, simetric, sa fie ridicata o Troita din stejar, sculptata, prinsa in spate pe cadru metalic si acoperita cu tabla.
In vecinatatea gardului imprejmuitor din partea stanga al curtii Bisericii, s-au incheiat lucrarile de constructie ( in anul 2008 ) a unei magazii cu temelie inalta de tip Prefab, cu usi metalice si beton turnat la interior, cu alee de acces simetric legata de cea principala.
Accesul, usor deosebit, prin alei turnate de beton ( 1, 30-1, 50) unite simetric intre ele, dar si cu rampa de beton turnata ( latime de 5 m) perpendicular cu D. N. si limitata cu poarta mare in doua usi ( latime de 5 m) de fier, confera un spatiu intim, modern.
Nu poseda obiecte cu valoare patrimoniala.
Cu smerenie, amintim pe preotii slujitori ai acestui nou lacas: Preot Popa Florin Marian si preot Alnitei Ioan Claudiu.
Alte informații:Biserica parohiala se afla in comuna Modelu, langa stadionul Arena Prefab (la N. si V. ) , cu fosta Moara si satul Tonea la E. iar la S. marginita de D. N. Calarasi – Fetesti.
Este de curand renovata. Aici vei gasi linistea de care ai nevoie, alaturi de un preot bland care se dedica in totalitate bisericii. Atat preotul cat si ai sai enoriasi sunt niste gazde minunate. Aici primesti nu numai sfaturi duhovnicesti, dar la nevoie si o mana de ajutor. Este un mic colt de Rai, care iti va ramane mereu in suflet.
Nr. vizualizări:7862
Data ultimei vizualizări:2022-08-12 09:07:42
Data ultimei actualizări:2006-06-14 03:40:13
Data încărcării pe sit:2006-06-14 03:40:13
Nr. Mesaje:1
Apreciere:
(2011-09-09)
O biserica frumoasa si primitoare, este poate locul unde eu ma incarc spiritual.
multumesc celui care a facut sa vin
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-10-24
Aparat: EASTMAN KODAK COMPANY KODAK EASYSHARE C613 ZOOM DIGITAL CAMERA
Contor: 243

Vedere din lateral
Foto: Voluntar