Tuta :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Tuta
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Tuta
Comună:Târgu Trotuș
Județ:Bacău
Cod poștal:607631
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :vernicaf@yahoo.it;vernicafrancisc@hotmail.com @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaTgTrotus.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Vernica Francisc,
Hram:Sf. Fecioară Maria, Regina Rozariului
Detalii:Prima biserică s-a ridicat în anul 1866. Actuala biserică, din cărămidă, cu hramul “Regina Sfântului Rozariu”, s-a construit în anul 1926.
Știri despre biserică:

»  Administrarea Mirului în parohia Tuta (2019-07-15)

 Închide 

Administrarea Mirului în parohia Tuta

[2019-07-15]
Ziua de 6 iulie 2019 a fost o zi de sărbătoare și de har pentru comunitatea romano-catolică din Tuta. După luni de pregătire și așteptare, cei 128 de copii și tineri, împreună cu întreaga comunitate, au ieșit în întâmpinarea Preasfințitului Aurel Percă urându-i din inim㠄bun venit” în mijlocul comunității noastre. A urmat celebrarea Sfintei Liturghii cu administrarea Sacramentului Mirului când, prin impunerea mâinilor Preasfințitului, copiii l-au primit pe Duhul Sfânt – Dar și Dătător de daruri. Se vedea pe chipurile tuturor emoția și bucuria acestor momente.

La sfârșitul Sfintei Liturghiei, în cuvântul de mulțumire, copiii au subliniat importanța acestui moment: „Excelență, așa cum apostolii s-au pregătit cu multă nerăbdare pentru primirea Mângâietorului promis de Isus Cristos, la fel și noi în aceste zile ne-am pregătit prin cateheză și rugăciune pentru a-l primi pe Duhul Sfânt, Dar și Dătător de daruri. Vă mulțumim că ați binevoit să veniți în mijlocul nostru și prin impunerea mâinilor Excelenței voastre să ni-l dăruiți pe Duhul Sfânt, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat. Astăzi când bucuria noastră este nespus de mare, îl rugăm pe Duhul Sfânt să rămână mereu în inimile noastre și să ne ajute să ne trăim cu adevărat credința pentru a fi astfel adevărați fii ai Bisericii care își trăiesc, își apără și mărturisesc credința. Vă mulțumim și Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru bucuria ce ne-ați făcut-o astăzi!”
Înălțăm, în final, rugăciunea noastră de mulțumire în primul rând către Dumnezeu care l-a trimis pe Duhul Sfânt cu darurile sale asupra comunității noastre. Mulțumim apoi Episcopului Aurel Percă pentru bucuria ce ne-a făcut-o prin prezența în mijlocul nostru și conferirea Sacramentului Sfântului Mir copiilor și tinerilor comunității noastre. Mulțumim de asemenea și părintelui nostru paroh, pr. Francisc Vernică, ca și pr. vicar Gabriel-Cătălin Păuleț pentru devotamentul pe care îl arată față de întreaga comunitate, dar mai ales față de copiii și tinerii parohiei noastre. (Iolanda Otilia Ceangău pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 290, Ultimul acces: 2020-05-28 22:37:47


Nr. vizualizări:2509
Data ultimei vizualizări:2020-05-28 22:37:47
Data actualizare:2018-02-02 11:58:35
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:ercis.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-02-02
Contor: 22

Vedere de ansamblu
Foto: ercis.ro