Targu Trotus :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Târgu Trotuș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Târgu Trotuș
Comună:Târgu Trotuș
Județ:Bacău
Adresa:stradfa Principală nr. 503
Cod poștal:607630
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @libero.it @yahoo.com @yahoo.it @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaTgTrotus.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Solomon Benoni, Pișta Gheorghe, Manole Șerban-Ioan, Horvat Corneliu
Hram:Trupul și Sângele Domnului
Detalii:Prima biserică este pomenită în anul 1599, ca dealtfel și în celelalte rapoarte ale misionarilor catolici către Congregația De Propaganda Fide în cursul secolelor XVII-XVIII. La începutul secolului al XIX-lea se va ridica o altă biserică de lemn, refăcută din cărămidă în anul 1844. În anul 1850 s-a construit actuala biserică, cu hramul “Trupul și Sângele Domnului”, care dăinuie și astăzi cu unele renovări și reamenajări.
Alte informații:Filiale: Caraclău, Glodosu, Viișoara
Știri despre biserică:

»  Primirea Sfântul Mir la Târgu Trotuș (2017-09-26)

 Închide 

Primirea Sfântul Mir la Târgu Trotuș

[2017-09-26]
Primirea Sacramentului Sfântului Mir
26.09.2017, Roman (Catholica) - Celebrarea conferirii Sacramentului Sfântului Mir a început plină de emoție la poarta bisericii unde întreaga comunitate adunată l-a întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Percă, urându-i bun venit. Emoțiile au continuat, mai ales atunci când în timpul predicii, mai mulți candidați au fost cooptați pentru a da răspunsuri la întrebările adresate de Preasfințitului Aurel. Totuși, ei au demonstrat că pregătirea nu a fost una zadarnică, reușind s㠄conving㔠comunitatea că au înțeles cine este Duhul Sfânt și care este misiunea lor de acum înainte, și anume, aceea de a fi un adevărat și curajos mărturisitor al credinței creștine primite la Botez.
Nu trebuie să ne fie teamă să ne manifestăm credința, pentru c㠄Duhul Sfânt vă va învăța toate”, ne asigură Cristos în evanghelie. Un număr de 77 copii și tineri, număr ce simbolizează perfecțiunea și darurile Duhului Sfânt, după ce au parcurs un drum de pregătire teoretică și spirituală de circa patru luni de zile au primit prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei de Iași, Sacramentul Sfântului Mir. De pregătirea candidaților s-au ocupat mai îndeaproape pr. paroh Benone Solomon, pr. Corneliu Horvat și pr. Gheorghe Pișta. La această sărbătoare au participat, cu mic cu mare, rudele, nașii, prietenii candidaților din comunitate precum și din cele două filiale păstorite de frații franciscani. Pe lângă credincioșii adunați nu putem uita și prezența unui număr considerabil de preoți care au ținut să ia parte la bucuria adolescenților și a tinerilor.
Această sărbătoare a reprezentat un pas important în drumul de credință al fiecăruia și va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți. Fie ca Duhul Sfânt să călăuzească inima și pașii acestor tineri pe mai departe ca să poată mărturisi cu mult curaj credința creștină! (pr. Corneliu Horvat pentru OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 784, Ultimul acces: 2020-07-07 11:25:59


Nr. vizualizări:2887
Data ultimei vizualizări:2020-07-07 11:25:59
Data actualizare:2018-02-02 10:41:01
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0