Nades :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Nadeș
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Nadeș
Comună:Nadeș
Județ:Mureș
Adresa:strada Principală nr. 268
Cod poștal:547430
Persoană de contact :Pr Nagyosi Carol-Constantin
Telefon :0265... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.protopopiatulortodoxsighisoara.ro, www.Reintregirea.ro, www.Nades.ro, www.CJmures.ro, ms.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Ionuț Gheorghe Călin
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavriil
Detalii:La Nadeș a existat o biserică veche, făcută din bârne de stejar acoperită cu șindrilă, care a dăinuit până în 1865, iar alături de ea, o casă mică, tot din lemn, care era școala bisericii, învățători fiind preoții și cântăreții. Din foile matricole, cele mai vechi documente scrise, reies multe consemnări, făcute cu multă grijă, și de mai multe ori, cu un scris citeț și ordonat, cu privire la organizarea bisericească. Tradiția vorbește chiar de o chilie de călugări de la care a și rămas „dealul chilia”, numit astfel și de sași și de maghiari. Biserica de azi este construită lângă marginea unei văi ce împarte în două comuna de azi. Ea se află în centrul comunei, pe strada principală, este în formă de corabie cu un singur turn, suprafața clădirii are 100 mp. S-a ridicat din contribuția credincioșilor la care s-a adăugat un ajutor de 100 florini dăruiți de un român din Basarabia, Vasile Stroescu. Pictura este de dată târzie, după anul 1980, executată fiind de pictorul bisericesc sighișorean Adrian Ignat. Biserica este zidită din piatră și cărămidă, acoperită cu țiglă. Iconostasul sculptat în lemn de tei, cu icoane executate de pictorul Grigore Dumitrescu din București. În grădina bisericii se află un monument placat cu marmură albă dedicat eroilor căzuți în primul și al doilea război mondial.
Nr. vizualizări:7034
Data ultimei vizualizări:2024-04-18 12:17:24
Data ultimei actualizări:2020-03-10 12:17:44
Data încărcării pe sit:2007-06-24 13:07:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-04-13
Aparat: NIKON E8800
Contor: 156

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu