Lapusel :: Biserica Greco-Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-Catolică
Lăpușel
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Lăpușel
Comună:Recea
Județ:Maramureș
Cod poștal:437227
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiamm.ro, www.recea.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Hram:Schimbarea la Față
Detalii:Construită între 1998-2004.
Știri despre biserică:

»  Pelerinaj în Eparhia de Lugoj al credincioșilor din parohia Lăpușel (2017-08-02)

 Închide 

Pelerinaj în Eparhia de Lugoj al credincioșilor din parohia Lăpușel

[2017-08-02]
Pelerini la Lugoj
02.08.2017, Lugoj (Catholica) - Un grup de 55 de pelerini din parohia Lăpușel – Baia Mare, însoțiți de pr. paroh Dumitru Pop, au efectuat un pelerinaj, în Eparhia de Lugoj, în perioada 27-29 iulie. Acest pelerinaj are ca scop, pe lângă edificarea spirituală, și cunoașterea principalelor obiective ale Bisericii Greco-Catolice din această zonă a țării.
Pelerinii, pe parcursul călătoriei, s-au oprit la biserica „Sf. Maria” din Oradea, pe urmă la Bazilica Minor „Sf. Maria” Radna, iar la Palatul episcopal din Lugoj au sosit în seara zilei de 27 iulie, fiind primiți de PS Alexandru, Episcop de Lugoj. Pelerinii au fost invitați de PS Alexandru Mesian la o cină festivă în sala mare a palatului episcopal. Preasfinția Sa le-a prezentat un rezumat din trecutul Eparhiei de Lugoj și al Episcopilor care au păstorit această Eparhie, dar și situația existentă: despre Sanctuarul marian de la Scăiuș și respectiv, despre procesul de beatificare a fecioarei stigmatizate de la Bocsig și despre Episcopii martiri ai Bisericii Române Unită cu Roma.
Pelerinii au fost cazați și au servit masa la palatul episcopal, alături de PS Alexandru Mesian. Vineri, 28 iulie, grupul a vizitat Catedrala greco-catolic㠄Coborârea Sfântului Spirit”, unde este depus, în masa altarului, servul lui Dumnezeu, PS Ioan Bălan, mort în faimă de martir în temnițele comuniste. Au participat la Sfânta Liturghie de dimineață, apoi, s-au reîntors la Palatul episcopal, unde au servit micul dejun. Următorul punct al pelerinajului a fost la Sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea Noastr㔠de la Scăiuș. Pr. paroh Iulian Hasciar le-a prezentat pelerinilor complexul spiritual marian, începând cu vechea bisericuță, unde în toamna anului 1934 a lăcrimat icoana Maicii Domnului. Le-a prezentat istoria parohiei și a lăcrimării icoanei.
Alte obiective vizitate: Centrul pastoral eparhial „Sf. Vasile cel Mare”, parcul Palatului episcopal, arhiva și biblioteca Episcopiei, Cetatea Sarmisegetuza, ș.a. Sâmbătă, 29 iulie, după micul dejun, servit în aula magna a Palatului episcopal, alături de PS Alexandru, pelerinajul s-a încheiat cu o fotografie de grup. (Raimondo-Mario Rupp pentru BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 898, Ultimul acces: 2020-07-04 04:42:30


Nr. vizualizări:2798
Data ultimei vizualizări:2020-07-04 04:42:30
Data actualizare:2015-05-08 05:57:33
Data încărcării:2006-06-07 06:51:52
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0