Manastirea Deleni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Deleni
Deleni
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Deleni
Comună:Deleni
Județ:Constanța
Cod poștal:907110
Persoană de contact :Iulian E.
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:manastireaDeleni.blogspot.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiatomisului.ro, www.cjC.ro, ct.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Nașterea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Manastirea Deleni este construita pe unul din frumoasele dealuri de langa comuna Deleni din judetul Constanta, la 700 metri de drumul national DN3. Pe acelasi drum national mai puteti vizita Manastirea Sfantul Andrei si Manastirea Dervent.
Alte informații:"Protectorul nostru este Maica Domnului. Hramul bisericii am tinut sa fie Hramul Nasterii Maicii Domnului, sarbatorita pe 8 septembrie. Am venit aici in vara anului 2003 sub ascultarea Inalt Prea Sfintitului Teodosie. Am inceput ridicarea Schitului Deleni in colaborare cu autoritatile, d-na primar si consilierii au avut mare dragoste pentru ridicarea unui schit in aceasta parte a locului. . . si apoi am pus umarul si am ridicat o biserica din lemn si un corp de chilii. " - Ieromonah Casiam Modoran
Daca doriti sa ajutati constructia Manastirii Deleni puteti folosi
CONTUL: RO56 DAFB 1052 0004 6931 RO01 deschis la LEUMI BANK
Ieromohah Casiam Modoran
Nr. vizualizări:12956
Data ultimei vizualizări:2024-04-24 11:48:09
Data ultimei actualizări:2014-07-16 12:13:06
Data încărcării pe sit:2007-05-07 05:40:27
Nr. Mesaje:6
Rugăminte:
(2011-03-03)
sarut mana parinte....sunt in spania de vreo 6 ani, dar vroiam sa stiti ca nu am uitat niciodata clipele petrecute la manastirile pe la care am fost ....am fost acolo la dumneavoastra cu cativa ani in urma cand erati la inceput ...as vrea sa pot schimba cateva vorbe cu dumneavoastra, este foarte important pentru mine si vas ruga sa imi spuneti cum. va multumesc frumos! mariana
@yahoo.com
Întrebare:
(2010-05-16)
Stie cineva un mod de contact cu staretul?
Ma refer la un nr. de telefon.
Merci
@yahoo.com
Apreciere:
(2008-10-22)
Manastirea Deleni este un loc in care te poti reculege cu adevarat. Este o liniste desavarsita in jur, poti asculta si simti slujba pe care o face parintele Casian cu mult har, din tot sufletul. Merita s-o vizitati, nu aveti nimic de pierdut, din potriva veti avea numai de castigat.
@yahoo.com
Îndemn:
(2008-04-08)
Ma numesc C. Ciprian, am 8ani si sunt elev in clasa a-II-B. Prima data cand am vazut MANASTIREA DELENI a fost cu 3 luni in urma cand a trebuit sa lasam masina la sosea si am mers pe jos pentru ca era zapada si drumul era blocat. Cu toate ca afara era foarte frig si acolo sus vantul batea cu putere, parintele ne-a intampinat cu pilde care ne-au incalzit sufletul si mirosul imbietor al tamaii. As merge mai des acolo dar este destul de departe pentru mine, facem cu masina aproape 1 ora si eu depind de parintii mei. Dar eu imi permit sa-i sfatuiesc pe cei ce se afla in apropiere sa se abata putin din drum sau dupa ce au baut apa de la izvorul DELENI si au poposit la paduricea de la sosea sa urce si la MANASTIREA DELENI pentru a o vizita si a discuta cu parintele. Caci asa cum intr-o casa noua pe care o fac parintii nostri acasa si acolo este nevoie de ajutorul nostru si orice ajutor cat de mic este bine primit mai ales ca este la inceput de drum. Sa speram ca peste cativa ani va arata altfel cu ajutorul lui DUMNEZEU!!!
De cate ori merg la slujba impreuna cu parintii mei si vad mai multe persoane imi salta inima de bucurie!!
DOAMNE AJUTA-NE SA FIM MAI BUNI SI MAI SMERITI UNI FATA DE ALTII!!!
@yahoo.com
Meditație:
(2008-04-07)
Locuim in Medgidia, la aproximativ 45km de Manastirea Deleni. Deseori treceam spre Manastirea Sf. Andrei si ne uitam mereu cu uimire spre turla manastirii ce se vedea in zare dar nu ne incumetam sa urcam pentru ca nu auzisem nimic despre ea si pentru ca nu este pe sosea, trebuie sa urci pe un drum de tara iar daca a plouat la picior prin noroi. (nu e nici macar pietris, pentru parintele nu e nici o problema dar noi vizitatorii de obicei vrem sa urcam cat mai comod). Dupa ceva timp ne-am decis sa mergem pana acolo unde am gasit o bisericuta de lemn in constuctie si un suflet de parinte care te intampina cu zambetul pe buze. De atunci mergem mai mereu cand timpul ne permite, cand sufletul are nevoie de hrana spirituala, de cuvintele parintelui pline de har si intelepciune ce ne aduce pacea si linistea necesara fiecaruia. Acolo se pare ca esti mai aproape de DUMNEZEU, doar intanzi o mana si te va ajuta, totul e sa ajungi acolo. Am ramas profund impresionati de marinimia parintelui prin faptul ca dupa slujba serveste masa impreuna cu toti credinciosii prezenti la slujba (pot fi 2, 7, 15 sau 30 persoane mancare este de ajuns ptentru fiecare). Stand la masa si privindu-l pe ascuns pe parintele am observat smerenia, bunatatea pe care ar vrea sa ne-o insufle la toti cei prezenti si mi-am dat seama ca de multe ori noi avem alte prioritati materiale uitand insa de sufletul nostru. Si aici nu pot sa nu amintesc de o pilda spusa de parintele, ca atunci cand iesim la plimbare suntem atenti cum ne imbracam, ne spalam, ne lustruim pantofii etc, pentru a nu rade lumea de noi dar de suflet nu avem grija sa-i fie pe plac lui DUMNEZEU. As putea sa mai adaug multe dar fiecare intelege in felul lui asa ca mai bine e sa va face-ti timp dragi credinciosi si in drumul vostru sa va abate-ti putin de la grijile zilnice si urcati la MANASTIREA DELENI pentru a fi mai aproape de DUMNEZEU, unde si cainii cat sunt de impunatori au o smerenie si o dragoste pentru cei ce vin acolo. Va doresc sa fiti mai buni, plini de smerenie, sa iertati celorlalti totul iar voua NIMIC.
@yahoo.com
Îndemn:
(2008-02-05)
În drum spre mănăstirea Sf. Andrei, pe un deal aproape ireal de frumos, apare o mică mănăstire la care parcă nu ai cum să ajungi. Dacă e pământul ud, trebuie să lași mașina la șosea și să te încumeți să mergi pe jos 700 de metri până ajungi la mănăstire, întrucat drumul este de pământ, nu are nici măcar pietriș, d-apoi ciment... Dar credincioșii adevărați și care-l cunosc pe ieromonahul CASIAM MODORAN fac acest drum indiferent de vreme, întrucât , odată ajunși pe deal, la Mănăstirea DELENI, ai ocazia unică de a atinge CERUL cu mâna, pur și simplu simți că te-ai desprins din lumea aceasta și ai pătruns în RAI. Cine nu a fost acolo, poate considera că exagerez, dar odată ce te-ai încumetat să urci dealul, simți că parcă și TIMPUL STA PE LOC. Este ceva ireal, ce nu se poate descrie în cuvinte, ceva ce te înalâă la CER, pentru a vedea ce mici suntem de fapt și ce mare și puternic este Dumnezeu. Aș putea spune multe despre această mănăstire, dar este mult mai bine dacă traiești această emoție la fața locului.
Această mănăstire nu are apă, nu are curent electric, nu are drum pietruit măcar, însă are un ieromonah parcă desprins din sfintele picturi, și nu este o impresie, este adevarat! Este un înger coborat pe pământ! Păcat că nu trăiesc această emoție oamenii care, în goana lor după Dumnezeu aleargă pe același drum la Mănăstirea Sf. Andrei și la Mănăstirea Dervent, celebre de altfel pentru evlavia transmisă creștinilor. Nu contest aceste două mănăstiri, dimpotriva consider că acestea cinstesc pământul dobrogean. Nu ințeleg însă de ce oamenii prefera să mearga la mănăstiri celebre ignorandu-le însă pe cele în construcție, nici măcar nu se obosesc a intra să vadă totuși despre ce este vorba și acolo. Este trist, dar adevarat! Și, poate că în aceste mănăstiri în construcție găsești un suflet care se lipsește de multe lucruri materiale, indispensabile, de altfel, și care se sacrifică și-I slăvesc numele lui Dumnezeu mai mult decât alții. Poate, nu știu, merită încercat să vezi, totuși.
Cu mare drag recomand tuturor să-și facă timp să ajungă măcar odată la Mănăstirea Deleni, județul Constanța.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-08-14
Aparat: Panasonic VDR-D160
Contor: 144

Ansamblul biserica-chilii
Foto: Emil Șerban