Intalniri ale persoanelor consacrate in Moldova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Ultimele Știri

Info Sit

Biserici peste 21.600
Fotografii peste 149.750
Legături peste 550
Știri peste 109.700
Mesaje peste 1.900
Căutări peste 633.100
Accesări peste 103.793.300
Indice fotografii 62,48%
Indice localizare 76,54%

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Întâlniri ale persoanelor consacrate în Moldova

[2008-02-07]
Ziua Mondială a Vieții Consacrate a fost celebrată și la Onești, la 2 februarie, în cadrul Sfintei Liturghii în parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus". Au fost prezenți Frații Capucini din Borzești și Surorile lui Isus Răscumpărătorul. Din inițiativa pr. Anton Ioan, paroh la "Sf. Tereza a Pruncului Isus" Onești, în timpul binecuvântării lumânărilor, toate persoanele consacrate au aprins cu lumânările lor cele ale credincioșilor adunați la Liturghie, fiind astfel subliniat rolul celor consacrați de a fi lumină în mijlocul acestei lumi. Ziua Persoanelor Consacrate a fost celebrată în aceeași zi și în alte parohii: "Sfinții Apostoli Petru și Paul" Onești, Dărmănești, Cireșoaia...
În ziua următoare, duminică, 3 februarie, persoanele consacrate din zona Onești s-au întâlnit la Târgu Ocna într-o atmosferă de sărbătoare și mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru acest dar al vieții consacrate făcut Bisericii. Au fost prezente: comunitatea Slujitoarelor Preacuratei din Parma (comunitatea gazdă), Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot din diferite parohii, Surorile Providenței - Cireșoaia, Surorile lui Isus Răscumpărătorul - Onești și Slănic Moldova; Surorile de Caritate al Sfântului Paul - Onești, Surorile Carmelitane - Dărmănești, Surorile Divinei Providențe - Oituz, Frații Capucini din comunitățile Onești și Borzești. La programul pregătit de sr. Michela, responsabilă a zonei, împreună cu reprezentați ai unor congregații, și-au adus contribuția prețioasă toate comunitățile evidențiind astfel câteva momente din cadrul sfintei Liturghii. Prezența unui grup numeros (peste 60 de frați și surori) a fost o mărturie evidentă a vieții consacrate prezente în inima Bisericii.
O întâlnire a persoanelor consacrate, dar din zona Romanului, a avut loc duminică, 3 februarie, la Institutul Teologic Franciscan din Roman. Liturghia animată de frații franciscani, la care au participat mai mulți preoți și persoane consacrate din diferite ordine și congregații religioase, a fost celebrată într-un mod solemn. Omilia a fost ținută de părintele Cornel Berea SDV a fost centrată pe expresia Papei Paul al VI-lea: persoanele consacrate ca și "experți în comuniune". După sfânta Liturghie, comunitatea franciscană a oferit prânzul, un timp de comuniune fraternă. Pr. Adrian Sorin Giurgi a oferit celor prezenți posibilitatea de a merge cu gândul la Lourdes prin vizionarea unui film documentar cu aparițiile Sfintei Fecioare. După acest moment fiecare congregație a prezentat operele desfășurate în activitățile pastorale conform propriei carisme. Sărbătoarea s-a încheiat cu un moment de rugăciune amintindu-ne de jubileul aparițiilor Sfintei Fecioare Maria la Lourdes.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 528, Ultimul acces: 2019-07-16 22:00:05