Sarbatoare in Arhiepiscopia Ortodoxa Alba–Iulia: Cinstirea Sfintilor Ardeleni si inchinare la un fragment din moastele Sfantului Ierarh Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare în Arhiepiscopia Ortodoxă Alba–Iulia: Cinstirea Sfinților Ardeleni si închinare la un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae

[2016-10-20]
de Andrei Pau

img_8854
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, împreună cu clerul și credincioși din orașul Alba-Iulia au fost prezenți joi, 20 octombrie 2016, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia unde au participat la întâmpinarea raclei în care este așezată mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Racla a fost adusă de la Biserica Sfântul Gheorghe – Nou din București, informează site-ul reîntregirea.ro.
După întâmpinarea sfintelor moaște, ierarhul împreună cu cei prezenți au înconjurat Catedrala Arhiepiscopală, cântând troparul Sfântului Nicolae și al Sfinților Mărturisitori Ardeleni.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța moaștelor în cultul Bisericii Ortodoxe.
În continuare, a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litia, urmată de Utrenie. Răspunsurile au fost oferite de Corul Apulum al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan din Alba Iulia, dirijat de părintele Nicolae Topîrcean. Până duminică seara, credincioșii se vor putea închina cinstitelor moaște.
Aducerea sfintelor moaște se înscrie în manifestările desfășurate cinstirii Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea în Eparhia Albei- Iulia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 489, Ultimul acces: 2024-04-16 11:37:44