Vizita la Iasi a PS Enrico dal Covolo, rectorul Universitatii San Giovanni in Laterano - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita la Iași a PS Enrico dal Covolo, rectorul Universității San Giovanni in Laterano

[2016-10-19]
19.10.2016, Iași (Catholica) - Vizita la Iași a PS Enrico dal Covolo, rectorul magnific al Universității San Giovanni in Laterano, începută sâmbătă, 15 octombrie 2016, la ora 7.30, cu celebrarea Sfintei Liturghii în capela Institutului Teologic Romano-Catolic, s-a încheiat duminică, 16 octombrie 2016, cu prezidarea Sfintei Liturghii de la ora 11, în Catedrala romano-catolică Sfânta Maria Regină, la care au concelebrat PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, precum și mai mulți preoți din Iași. Deși scurtă ca timp, vizita a fost deosebit de intensă, Excelența Sa având posibilitatea să cunoască îndeaproape viața academică și pastorală a Bisericii Romano-Catolice din Iași, citim în materialul de pe ITRC.ro.
Sâmbătă, la ora 11, însoțit de PS Petru Gherghel, Mons. Benone Farcaș, pr. dr. Ștefan Lupu și pr. Eduard Soare, PS Enrico dal Covolo a vizitat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Aici a fost întâmpinat de prof. univ. dr. Henri Luchian, prorector pentru relații internaționale și parteneriate de studii și cercetare, cu care a semnat un acord cadru de colaborare între cele două Universități. Pe baza acestui acord cadru, „părțile își exprimă intenția fermă de a promova acțiuni de colaborare academică în scopul cooperării în domeniul cercetării științifice, implicării în realizarea de conferințe și cursuri de perfecționare, schimbului de cadre didactice și studenți, cooperării în programe academice și culturale de scurtă durată, schimburilor de informații și materiale didactice”.
La ora 12, Excelența Sa s-a întâlnit cu corpul profesoral al Institutului Teologic. În discursul său, a insistat asupra dezvoltării unui „spirit de identitate și de apartenenț㔠între toți membrii facultăților și institutelor ce aparțin Universității San Giovanni in Laterano, care să aibă la bază responsabilitatea profesorilor pentru formarea integrală a studenților. După-amiază, la ora 17, a urmat o întâlnire cu seminariștii, în cadrul căreia PS Enrico dal Covolo a subliniat importanța formării seminariștilor la adevăratele valori, pentru ca, la rândul lor, atunci când vor fi preoți, să poată să fie buni educatori.
Ziua s-a încheiat cu un interviu pentru Radio Maria, unde a vorbit despre vocația sa preoțească și misiunea sa ca rector al „Universității Papei”. Ajuns acasă, la Roma, rememorând vizita la București, Alba Iulia și Iași, PS Enrico dal Covolo a scris următoarele cuvinte pe pagina sa de Facebook: „Să ne rugăm pentru această frumoasă Biserică din România, care a suferit atât de mult pentru credință!”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 533, Ultimul acces: 2024-04-05 07:56:06