Daniela Bulai Martisca: Aripi spre soare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Daniela Bulai Mărtișcă: Aripi spre soare

[2016-08-26]
La Editura Sapientia din Iași a apărut recent cartea Aripi spre soare, scrisă de Daniela Bulai Mărtișcă, Cartea apare în colecția "Poezie religioasă", în format 12x17, are 226 de pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 12 lei. Redăm prezentarea cărții, făcută chiar de autoare.
Din alergătura cotidiană, din dorința de a avea cât mai mult, din graba de a face cât mai multe lucruri în cel mai scurt timp, uităm deseori de ceea ce este mai important în viața noastră. Se spune deseori "Cine cântă, se roagă de două ori!" Vocea mea, din păcate, nu este atât de frumoasă ca să pot cânta. Însă, câte forme nu sunt pentru a-i aduce slavă lui Dumnezeu, pentru a i te adresa, pentru a te ruga? Eu am ales una dintre ele, poezia! Prin poeziile mele vreau să vă transmit un mesaj de la suflet la suflet, fără pretenții literare înalte; doar o revărsare a sufletului, comunicarea și împărtășirea unor sentimente simple, profunde, intense, izvorâte din credință și călătorind spre Dumnezeu.
Un poet adevărat caută să umple sanctuarul inimii cititorilor cu o gândire nouă, minunată prin diverse moduri artistice, suprarealiste. Eu, însă, caut să vă umplu inimile de speranță, iubire, încredere în Domnul. Poezia se naște din clipe de bucurie, fericire, mulțumire dar nu de puține ori se naște din durere, suferință și tristețe. Poezia mea s-a născut din dorința de a fi mai aproape de Dumnezeu și de oameni. Mai aproape de Dumnezeu, pentru că majoritatea poeziilor mele sunt de fapt rugăciuni înălțate lui; în zori de zi, în prag de seară și, mai ales, în mijlocul nopților albe. Mai aproape de oameni, pentru că, prin ele și mai ales în ele, vreau să vă regăsiți. Aș fi fericită să știu că măcar în una v-ați regăsit, măcar în una ați găsit răspunsul pe care îl căutați.
Încerc să aduc câteva clipe de pace, de liniște și de lumină în viața dumneavoastră, câteva clipe în care să fugiți de zgomotul cotidian. Spunea Nicolae Titulescu "Și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar de nu voi fi nici o candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina". Nu am pretenția de a mă ridica la nivelul marelui Titulescu, dar aceste cuvinte ale lui reprezintă puțin din intențiile mele. În poezii găsiți repetate cuvintele: iubire, speranță, credință, lumină și soare. Aceste cuvinte mă reprezintă și aceste cuvinte sunt cu adevărat aripile care ne înalță spre adevăratul Soare! Iubesc frumosul, iubesc creația și, mai presus de toate, îl iubesc pe Dumnezeu!
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 504, Ultimul acces: 2024-04-12 11:18:59