Sarbatori cu bucurii la Baltatesti si Sacalusesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbători cu bucurii la Bălțătești și Săcălușești

[2015-08-28]
Timp de zece zile, copiii și bătrânii din trei centre de ocrotire socială din județul Neamț s-au bucurat de activități deosebite la Centrul "Vestitorii Bucuriei". Acestea au avut rolul de a întrajutora persoanele umane aflate în derivă psiho-emoțională și socială.
În perioada 15 – 25 august 2015, Centrul pentru copii și tineret "Vestitorii Bucuriei" al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Stațiunea Bălțătești, Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Târgu Neamț și Parohia Săcălușești - Agapia, Protopopiatul Târgu Neamț, au organizat mai multe evenimente social-filantropice și cultural-educaționale, potrivit doxologia.ro.
Acestea au avut scopul de a aduce bucurie și mângâiere în sufletele copiilor și bătrânilor din trei centre de ocrotire socială din județul Neamț. Astfel, 91 de copii de la centrele de educație incluzivă din Piatra Neamț și Târgu Neamț, precum și 38 de persoane vârstnice de la Centrul social "Pietricica" din Piatra Neamț, au fost invitate să ia parte activitățile organizatorilor, oferindu-le ocazia să petreacă timpul altfel decât în mod obișnuit. Asistarea la hramul bisericii, împărtășirea în cadrul Sfintei Liturghiii, participarea la agapele creștine, excursiile la mănăstirile din zonă, drumețiile, activitățile de tabără pentru copii, serile duhovnicești, spectacolele, recitalurile, precum și cadourile oferite tuturor, au întregit atmosfera de bucurie și de sărbătoare. Toate acestea au readus zâmbetele pe fața acestor oameni.
"Astfel de activități caritabile și cultural-educaționale arată că Biserica nu este o noțiune filosofico-abstractă, ci un organism viu, lucrativ, care vizează întrajutorarea persoanelor umane aflate în derivă psiho-emoțională și socială, datorită abandonului familial și școlar, sărăciei, eșecurilor vieții, s.a. Sunt momente în care acești oameni au mare nevoie de sprijinul nostru sufletesc și material. Orice prilej de a-i ajuta prin intermediul și implicarea comunităților din care facem parte este binevenit", a explicat pr. George Măriuța, directorul Centrului pentru copii și tineret "Vestitorii Bucuriei".

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1886, Ultimul acces: 2024-04-16 01:45:40