Delegatie a Bisericii Bulgariei, la Patriarhie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Delegație a Bisericii Bulgariei, la Patriarhie

[2014-12-17]
O delegație a Patriarhiei Bulgariei s-a aflat miercurea aceasta la București pentru a-l felicita pe Patriarhul României, cu ocazia zilei onomastice.
Delegația a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse.
„Primul motiv este ziua Preafericirii Sale, ca să îl felicităm în numele Sanctității Sale Neofit, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare și în numele tuturor sinodalilor. Al doilea motiv este acela de a-l prezenta pe noul reprezentant al Patriarhiei Bulgare. Conform deciziei Sfântului Sinod de la 1 decembrie 2014, pr. Arhim. Victor este ales noul reprezentant în locul părintelui Ioan Ivanov care se întoarce la slujire în Bulgaria. Pentru mine a fost o mare bucurie duhovnicească pe care am trăit-o în Catedrala Patriarhală din București”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, Biserica Ortodoxă a Bulgariei.
Cu acest prilej Patriarhului României i-a fost prezentat noul stareț al Mănăstirii Basarabov din Bulgaria.
„Astăzi am venit să îl felicităm pe Patriarhul Daniel și personal aș vrea să-i mulțumesc pentru o donație făcută pentru mănăstirea din Basarabov. Suntem recunoscători Preafericirii Sale și tuturor pelerinilor care vin la Mănăstirea noastră și ajută la dezvoltarea obștii monahale și pentru dezvoltarea materială a Mănăstirii noastre”, a spus Arhim. Antonie Georgies, starețul Mănăstirii Basarabov, Bulgaria.
„Motivul principal al acestei vizite a fost să îl felicităm pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia zilei onomastice”, a subliniat și Arhim. Victor Mutafov, reprezentantul Comunității Bulgare din București.
Delegația bulgară a fost prezentă și la slujba de Te Deum din Catedrala Patriarhală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 752, Ultimul acces: 2024-03-28 00:19:35