Papa Francisc cere rugaciuni pentru dezastrul din Coreea de Sud - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc cere rugăciuni pentru dezastrul din Coreea de Sud

[2014-04-19]
În Sâmbăta Mare, Papa Francisc a cerut oamenilor din lumea întreagă să i se alăture în rugăciunea pentru victimele tragicului accident maritim din Coreea de Sud. Folosindu-se de Twitter, Sfântul Părinte a spus: "Vă rog alăturați-vă rugăciunii mele pentru victimele din Coreea și pentru familiile lor".
Coreea de Sud este în doliu după scufundarea unui feribot săptămâna aceasta, care avea 476 de pasageri la bord. Mulți dintre ei - peste 300 - erau elevi într-o călătorie organizată de școală pe insula Jeju. Rapoartele inițiale arată că feribotul s-a înclinat brusc, posibil datorită unei deplasări a încărcăturii pe care o transporta, constând în special în vehicule. Echipajul a încercat să îndrepte feribotul dar fără succes.
Aproximativ 500 de rude ale celor 272 de persoane care încă lipsesc sunt de miercuri la gimnaziul din Jindo, așteptând vești. Numărul morților confirmați este încă mic pentru că datorită curenților puternici scafandrii nu pot ajunge la victime. Papa Francisc urmează să viziteze Coreea de Sud în luna august, mai exact între 14 și 18 august, pentru Ziua Tineretului Asiatic și pentru beatificarea a 124 de martiri coreeni.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 462, Ultimul acces: 2024-03-19 17:46:03