Statuia Pruncului Isus din Tara Sfanta la manastirea lui Padre Pio - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Statuia Pruncului Isus din Țara Sfântă la mănăstirea lui Padre Pio

[2010-02-07]
San Giovanni Rotondo (Catholica) - Marcând prima oară când această statuie și-a părăsit sanctuarul din Betleem, sculptura originală din lemn a Pruncului Isus a fost adusă de gardianul ei, pr. Jerzy Kraj, la Sanctuarul din San Giovanni Rotondo, în ziua de joi, 28 ianuarie 2010. Pe durata vizitei sale, statuia a fost dusă în secția pentru copiii bolnavi de cancer dintr-un spital înființat de Sf. Padre Pio. “Cu imensă bucurie”, au anunțat frații capucini minori în mijlocul cărora a trăit Sf. Pio, “vom trăi aici, la San Giovanni Rotondo, un `mare eveniment`”. “Vom trăi din nou profunda devoțiune a lui Padre Pio”, au spus ei într-o declarație oficială dată cu ocazia sosirii statuii Pruncului Isus.
Potrivit călugărilor, “ideea acestei inițiative s-a născut în timpul unui pelerinaj la Betleem condus în luna octombrie a anului trecut de către rectorul sanctuarului, în amintirea profundei devoțiuni a lui Padre Pio de Pietrelcina față de `Pruncul divin`”. După clarificarea ideii cu custodele Țării Sfinte, pr. Pierbattista Pizzaballa, s-au făcut planurile pentru pelerinaj. Statuia a sosit joi după-amiaza cu elicopterul, fiind întâmpinată de superiorii capucini și de primarul din San Giovanni Rotondo, mai apoi fiind dusă la Sanctuarul Fecioarei Harului, unde s-a desfășurat o celebrare euharistică. Din 28 ianuarie până în 6 februarie, statuia Pruncului din Betleem a făcut cel puțin șase pelerinaje oficiale, planificate de parohiile și școlile din zonă.
Statuia a fost de asemenea dusă pentru o noapte la Mănăstirea călugărițelor clarise capucine de clauzură, în 31 ianuarie, și în noaptea de 3 februarie s-a aflat la Casa Alinării Suferinței, spitalul înființat de Sf. Pio. A doua zi dimineață a fost purtată prin secția de oncologie pediatrică a spitalului, care este denumită după Papa Ioan Paul al II-lea. După o Liturghie solemnă în seara zilei de sâmbătă, 6 februarie, statuia va fi dusă la Roma și după aceea, în dimineața următoare, înapoi la Betleem. Statuia a fost făcută în Olot, Spania, în 1921, pentru sanctuarul din Betleem.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1107, Ultimul acces: 2024-03-26 12:10:29