Comunicat de presa: Continuitate si innoire in misiunea Bisericii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comunicat de presă: Continuitate și înnoire în misiunea Bisericii

[2010-01-25]
În Sala Sinodală a Reședinței patriarhale din București a avut loc, sâmbă-tă, 23 ianuarie 2009, ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Lucrările au fost precedate de un Te Deum oficiat în Catedrala Patriarhală.
Ședința Adunării Eparhiale a fost prezidată, în conformitate cu Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 91 alin. 6), de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa a prezentat un raport-sinteză al activităților desfășurate de Arhiepiscopia Bucureștilor pentru anul 2009, raport intitulat Semne de speranță în vreme de criză. În urma analizei rapoartelor de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial în plenul Adunării Eparhiale, s-a remarcat o intensificare a activităților desfășurate de Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2009, cu rezultate notabile pentru fiecare sector de activitate, deși criza financiară a creat multe obstacole pentru o activitate mai amplă.
În încheierea lucrărilor, ținând cont de necesitățile pastoral-liturgice și edilitare, cultural-misionare și social-filantropice, Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor a aprobat atât rapoartele prezentate, cât și raportul privind activitatea financiar-contabilă desfășurată în cursul anului 2009 la Centrul Eparhial și proiectul de buget pentru anul 2010. De asemenea, au fost stabilite mai multe priorități pentru anul 2010, dintre care amintim: intensificarea activităților desfășurate de sectoarele Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, necesitatea construirii, pe lângă parohii, a unor așezăminte social-pastorale, având în vedere necesitatea de ordin spiritual și social a existenței acestora, precum și cultivarea conștiinței solidarității și întrajutorării, dezvoltarea mai multor programe de catehizare pe lângă parohii, a programelor de ajutorare socială, modernizarea atelierelor de obiecte bisericești și diversificarea activităților social-pastorale specifice, astfel încât Biserica să contribuie, în vremuri mai dificile, la sănătatea spirituală a fiilor ei și la cultivarea speranței.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1271, Ultimul acces: 2024-03-16 00:43:21